מי המזמן את ועדת ההשמה

מי המזמן את ועדת ההשמה

האם מישהו יכול לומר לי מי אמור לזמן את ועדת ההשמה? יש לי מקרה בו ההורים רוצים וועדה, מחלקת החינוך במועצה אומרת שזה לא בידיה, שני הילדים עברו איבחון ונראה שהם נופלים בין הכיסאות. בנתיים הם לומדים בבית ספר בעלות פרטית. והטענה של המועצה היא שלא מזמנים וועדת השמה לאחר שכבר החליטו לשבץ את הילדים בבית ספר. למרות שבאיבחונים עולה שמגיע להם ללמוד בחינוך המיוחד. הייתי רוצה לדעת באחריות מי לזמן את הוועדה. (ראש מח' חינוך, מפקחת, שפ"י) אודה לכל מי שיענה.

לא ברור

לדעתי אין חובה או אחריות חוקית של גוף ספציפי. אני יודע שכל אחד מהגופים שהזכרת יכול לזמן את הועדה, איני בטוח לגבי הורים. לי נראה שמישהו אולי מנסה לחסוך קצת כסף על חשבון הורים. אבל, אולי אני טועה. הייתי מציע מספר דרכים. 1) לקבל דעה שניה לגבי המקרה. גוף מקצועי שאינו קשור למערכת ואין לו אינטרס לכאן או לכאן. (אם אין לכם שם של מישהו, אשמח לעזור) 2) במידה שבשיפוט הבלתי תלוי ימליצו על אספקת שרותים מיוחדים, תשאל השאלה: היכן כדאי לספק אותם? 3) במידה ולא יגיבו הרשויות בהתאם, אני (כהורה) הייתי פונה לארגון "בזכות" בירושלים (עמותה שמטפלת בזכויות של אנשים עם צרכים מיוחדים).

Diana M

New member
ועדות השמה

ועדות השמה אכן מזמנים במועדים קבועים. אלא אם כן מדובר במקרה חריג. ההגדרה של מקרה חריג לצורך הענין מופיעה בעדכון החזור המיוחד כ"ב התשנ"ו 1 במאי 2000. (ראי קישור מצורף) הורים המבקשים ועדת השמה, לצורך הענין נחשב חריג. כך שזכותם של ההורים באיזור המפקח על החינוך המיוחד, לזמן ועדת השמה גם כיום. מי שצריך לדאוג לכך הוא יו"ר ועדתה ההשמה ברשות המקומית. ויותר מכך על פי תיקוני החקיקה שתוקנו לאחרונה בחוק חינוך מיוחד, על פי סעיף 7 (א1)פרק ג', מותר להורים לבקש העברת ילדם למוסד לחינוך מיוחד ללא ועדת השמהבהסתמך חוות דעת מקצועיות רלוונטיות. ראי מסמך בנושא שהוציאה כרמלה איגל, הממונה הארצית על ועדות ההשמה. בקיצור נהלי זימון ועדות השמה ברורים ביותר, מופיעים בחוזרי המנכ"ל וניתן למצוא אותם בכל חדר מורים, רשות מקומית ואתר אוח של משרד החינוך. לא צריכה להיות להורים שום בעיה בנושא. דיאנה

המון תודות על האינפורמציה

לד"ר תום גמפבל ולדיאנה מאוד מחמם את הלב שיש למי לפנות ובתוך כמה שעות יש לי תשובה בלי שאצטרך לעבוד כל כך קשה כמו בעידן שלפני המחשב אז שוב תודות ועזרתם לי מאוד. יום טוב ענבר

למעלה