מי הספר שהכי אהבתם שנושאו

sagiberg

New member
מי הספר שהכי אהבתם שנושאו../images/Emo18.gif

החיים על אי בודד ?

The Mad Hatter

New member
בעל-זבוב..

אבל זו לא חכמה. זה אחד הספרים היחידים שקראתי על חיים על אי בודד (חוץ מגרסת הילדים לרובינזון קרוזו אי-שם בעברי הרחוק). אה, והיה איזה ספר מוזר ולא ממש מוכר על חבורת ילדים נודניקים על אי בודד שדי עצבן אותי.

יעלX3

New member
אי הילדים

אני קצת נדחפת, אב לא יכולתי שלא לענות. אני מציצה פה לפעמים ונזכרת איך פעם היה לי זמן לקרוא ואיך אני אוהבת לקרוא..

shv2004g

New member
הממלכה של קנסקי של מייקל מורפורגו!

ספר מקסים שקראתי והוא מאוד מומלץ!

אי-בוד... ../images/Emo57.gif

הגרסה הלא ערוכה-עד-מאוד של אי הילדים (אם כי לא קראתי את אי הילדים. אבל הוא ממש לא נראה לי >_<). גם אהבתי את רובינזון קרוזו (א-ה-מ) אבל קראתי אותו רק פעם אחת ^^;

Athaclena

New member
לא יודעת כמה קראתי...

את בעל זבוב שנאתי. איכסה אני זוכרת במעורפל איזה ספר עם ילדים דתיים שנתקעים באי ואז הם עושים שם שבת (אין עירוב, זה כל מה שאני זוכרת). אבל זה כ"כ מעורפל שאין לי מושג מה איפה ומי.

The Mad Hatter

New member
כן!

הספר השני שהזכרת-אותו קראתי פעם. ספר די מטופש, עד כמה שאני זוכרת... ומאד אהבתי את בעל-זבוב..:/

תמר27

New member
ילדי תרשיש באי הבודד

זה שם הספר. הוא בעצם הספר "אי הילדים" של מירה לובה, רק שהפכו את הילדים לדתיים , והוסיפו "בעיות" הקשורות לשמירת מצוות. כל השאר - מספר הילדים, סיפור המסגרת, העלילה החברתית - ממש בנויים על "אי הילדים". אפילו הפורמט, העובי והציורים - כמעט זהים.

Athaclena

New member
אני בהלם טוטאלי

שמישהו בכלל יודע על מה אני מדברת... אני לא חושבת שקראתי את אי הילדים בכלל.

gargamich

New member
הקלאסיקה ../images/Emo94.gif

רובינזון קרוזו
הגרסה המלאה מדהימה
נ.ב= אני חדש כאן

sagiberg

New member
ברוך הבא../images/Emo24.gif ומה אתה אוהב

לקרוא בדר"כ-? יש ז'אנר מסויים ?

gargamich

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo9.gif ../images/Emo94.gif

אהמ... אני אוהב כל
אני אוהב מדע בדיוני, פנטזיה, מתח, אימה, ספרים קומיים, בפרי נעורים, רומנים רומנטיים- הכל הולך
כרגע אני קורא את תיק שקנאי של ג'ון גרישם, ואת שני ירחים של שרון קריץ' (האמת- שאתמול גלשתי כאן קצת בארכיון, ונתקלתי בספר הזה. זכרתי שיש אותו בבית ושעוד לא קראתי, אז אתמול בלילה כמעט סיימתי, נשארו לי כמה פרקים...
) הסופרים שאני הכי אוהבהם ז'ול וורן
עם הסגנון המיוחד והנושאים המקוריים ומרתקים כל כך, ואריך קסטנר.
אם זכרוני אינו מטעה אותי, "אורה הכפולה" היה הספר הראשון שקראתי (אני מתכוון ספר שהרגשתי שהוא ממש ממש ספר, ארוך וכל זה
) בכיתה א', והיה אחד מאלו שפיתחו את האהבה שלי למילה הכתובה.

ברוך הבא!

איזה כיף לך שאתה ב"שני ירחים"-מקום מצויין להיות בו! וקסטנר אחראי גם לחלק נכבד מהתפתחות אהבת הקריאה שלי.

gargamich

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo94.gif

אה.... לא מבין מה כל ההתלהבות מהספר הזה
הוא כתוב כאילו הסופרת ממהרת לאנשהו- כאילו היא הייתה חייבת לסיים מהר או שהיה קורה לה משהו.
דווקא העלילה עם פוטנציאל, אבל אני לא הכי אהבתי...

מעניין כמה ספרים נכתבו בנושא. ^^

אהבתי מאוד את "הממלכה של קנסקי". אפילו בחרתי בו כספר הכי טוב ב'מצעד הספרים', בכיתה ה' או ו'.
חוץ ממנו, "משפחת רובינזון השוויצרית" של יוהן דוד ויס קסם לי - ספר קליל, בעל הנוסח הקבוע של קבוצת-אנשים-שהפליגה-למקום-כלשהו-ומצאה-את-עצמה-על-אי-בודד-לאחר-שספינתה-נהרסה (אאל"ט), ואף על פי כן..! רוב התיאורים בספר מוקדשים להתמקמות באי, הקמת הבתים, איסוף המזון וכו'. אני צריכה לקרוא אותו שוב, מתישהו.

למעלה