מי העבריין - המעסיק או נותן השירות?

מי העבריין - המעסיק או נותן השירות?

א. האם אני מבין נכון ש: יש בעייה חוקית במקרה שבעל עסק יעביר עבודות קטנות לביצוע על ידי אדם מן החוץ [שאינו עובד העסק] וישלם לו בהעברה בנקאית ללא קבלת קבלה מן האדם [המדובר על סכומים קטנים של פלוס מינוס 500 ש"ח על כל עבודה בסדר גושל של פעם / פעמיים בשבוע].
ב. האם יש אפשרות חוקית להעברת כספים בסדר גודל כלשהו ללא פתיחת כרטיס עובד / ללא מתן קבלה?
ג. מהם הפתרונות האפשריים?
 
קבלה - חובה בכל סכום

גם כשקונים פלאפל ב10 ש"ח ולא מקבלים קבלה עבורו - זאת עבירה לפי החוק היבש, הרטוב ומה שבניהם, בעל הקיוסק יכול להיקנס בסכומים מטורפים רק לפי הערכה של פקיד השומה של כמה פלאפלים הוא "מעלים" מידי יום כפול מספר ימים כפול מספר חודשים כטוב בעיני אותו פקיד, וזה אף פעם לא נגמר בכמה מאות שקלים, קבלה חייבים לתת במקום בשנייה שהכסף נמצא אצלך, לכל אחד... לדעתי העבריינים יהיו שני הצדדים אבל בעיקר במקרה הזה המעסיק במידה ולמבצע השירות אין שום תיק ברשויות... כדאי לקחת קבלן משנה שיש לו תיק כלשהוא ויכול להוציא קבלה, אני לא מכירה פתרון ביניים אחר....
 
תשובה

אכן ישנה בעיה חוקית במקרה הזה מכיוון שמקבל התשלום למעשה לא מדווח על כך לרשויות (שחור...) ומנגד המעסיק מפסיד מכך מכיוון שהוא לא יכול לדרוש תשלומים אלו כהוצאה (כי אין שום מסמך חוקי על כך...).
הפתרון לכך הוא שהמעסיק יוציא חשבונית עצמית (המעסיק יוציא חשבונית לעצמו) בשביל אותו אדם ובחשבונית הוא ירשום את פרטי האדם. המע"מ עסקאות יהיה שווה למע"מ תשומות אצל המעסיק (כי ההכנסה וההוצאה זהים) ויש לנכות לאותו אדם מס במקור לפי שיעור המס בו הוא נמצא.
ישנה אפשרות נוספת והיא שאותו אדם ילך למס הכנסה ושם יעשו לו תיאום מס והוא יביא למעסיק אישור כמה הוא צריך לנכות לו (מבלי להיות עובד שלו או עוסק עצמאי) ואז יהיו באישור 2 מדרגות מס (כמו בתיאום מס רגיל).
אני הייתי מציע שבסכומים כאלה של 2000-4000 לחודש אותו אדם יפתח עוסק פטור ואז ההתנהלות מול הרשויות היא מינימלית.

בהצלחה
 
למעלה