מי הפסנתרן הטוב ביותר בארץ, לדעתכם?

הממממממממ

טוב אולי זה לא יהייה כל כך אובייקטיבי אבל בעיני המורה שלי הוא אחד המוסיקאים הגדולים!!! ושלמה גרוניך גם ראוי להערכה גדולה מאוד מאוד. גל

המורה שלי הוא איש יקר

ישראל קסטרויאנו אישיות מדהימה שאין הרבה עם אנשים עם אישיות כזאת... ועל נגינה שלא לדבר גל

אין על יוני רכטר בארץ

הוא הראשון שחשבתי עליו ברגע שאמרת הפסנתרן הכי טוב בארץ.

miss jazz

New member
אין כמו שלמה גרוניך ../images/Emo45.gif

פסנתרן מדהים! את הכישרון הגדול שלו רואים בהופעות, האילתורים והכל..לא מזמן הייתי בהופעה שלו ואיך שהוא ניגן את סונטת אור הירח היה פשוט מצמרר.. ממליצה לשמוע דיסקים שלו, חוץ מהדיסקים שלו הוא נפלא בהרכבים "קצת אחרת" יחד עם שלמה יידוב ושם טוב לוי ו"מאחורי הצלילים" המהפכני.. הקטעים אהובים עלי במיוחד, אם כי קשה לבחור הם "יש לי סימפטיה" ו"קושקושון". מה אתה אוהב?

מי זה אתה?

מה הוא ניגן את סונטת אור ירח? את כל הסונטה בסגנון קלאסי או מה? בהחלט הייתי מעונין לשמוע. מבחינה פסנתרנית אי אפשר שלא לציין את נטו ואת האלבום השחור. רוזה מרציפן לדוגמא.

miss jazz

New member
שלום עדי

דיברתי אל מי שכתב שהפסנתרן המוערך עליו הוא גרוניך, אבל כמובן שזה פתוח לכולם.. אין ספק לגבי נטו- אלבום נפלא, מה הכוונה האלבום השחור? אני מופתעת שלא ברור לי במה מדובר.. הוא ניגן את החלק הראשון של הסונטה בסגנון קלאסי, מרגש ומצמרר יחדיו. כמובן שהיה גם אופי גרוניכי בנגינה. לפי דעתי הקטע קיים רק בהופעות שלו, השירים בהופעות משתנים מהופעה להופעה כמובן חוץ הקטעים שאי אפשר בלעדיהם. אולי עוד נתראה בהופעה..

miss jazz

New member
האלבום השחור=קונצרט LIVE?

אם כן אז באמת הגירסא של רוזה מרצפן מעולה! האילתור בהתחלה יפה! בנוסף השירים מהמחזמר אמריקה, בכלל אני אוהבת את צליל הפנדר שהרבו להשתמש בו באותה תקופה.

כן אחלה שירים מהמחזמר

אבל לי תקוע בראש דווקא רוזה מרציפן מנטו הבעתי ´הפתעה´ מפני שכבר יצא לי להיות פה ושם בהופעותיו וטרם שמעתיו מנגן את הנ"ל

miss jazz

New member
שיהיה לך בהצלחה

שמעתי גם על פעמים רבות בהם הוא מנגן משירי הביטלס אבל טרם יצא לי לשמוע בעצמי. הוא מנגן לפעמים דברים אחרים, בהופעה האחרונה שהייתי הוא ניגן בצורה נפלאה עם מיכל אדלר גרוניך את Ne Me Quitte Pas של ברל אם אתה מכיר.

לא מכיר לפי השם

אבל הייתי פעם בהופעה שלו שנמשכה לנצח ובה הוא ניגן גם ביטלס וגם שירי חנוכה

miss jazz

New member
נמשכה לנצח..איזה כיף..

נהנת? גם אני הייתי השנה בחנוכה בהופעה והוא ניגן שירי חנוכה אבל לא שמעתי עוד ביצוע שלו לביטלס בהופעה חיה, רק את רוקי רקון בדיסק.

למעלה