מי הרשה לו?

ToryMaster

New member
מי הרשה לו?

מי נתן לך את הזכות לעשות לי את זה? להתמוטט, להתפרק, לאבד כל שמחת חיים שאי פעם הייתה לי? איך אתה מעז, לפגוע בי ככה? להכאיב? מי נתן לך את היכולת לדרדר אותי ככה? לחתוך לפגוע להרעיב ולהקיא? מי? זו הייתי אני?

מוּסקט

New member
ומי הרשה לך

לתת כל כך הרבה כוח לאחרים עליך? איפה את בכל העסק? האם את מריונטה על חוטים עם מישהו ש"עושה לך" כל מיני דברים? מי נתן לך את הזכות להפיל את ההתנהגות ההרסנית שלך על ההתמוטטות שלו? ולמה שניכם לא לוקחים אחריות - כל אחד לחיים שלו? את כועסת עליו, אבל מתנהגת בדיוק אותו הדבר... וסליחה. אני יודעת שזה נשמע בוטה מה שכתבתי אבל הכל ממקום דואג לאללה!

ToryMaster

New member
נמ.

התמוטטות שלו? זה שנמאס לו ממני זו לא בדיוק התמוטטות. זה הכל דברים שהיו ונפסקו כשהייתי איתו וחזרו פתאום. סביר להניח שאני לוקחת את זה קשה מדי, אבל פשוט... ארג', לומשנה.

מוּסקט

New member
נו מהלשות

שזה מה שהבנתי מאיך שניסחת... נו שוין. חלק מהמטען של גיל ההתבגרות קשור לתגובות מוגזמות גם לחיוב וגם לשלילה. האם ינחם אותך לדעת שעוצמת הטלטלות מתמתנת עם הגיל?

ToryMaster

New member
אע.

לא כל כך, אני חיה בתקווה למות. או משהו

מוּסקט

New member
שמעי, טורי

כולנו נמות בסוף. למה למהר? ממה שאת כותבת כאן לעתים אני יותר מבינה את הכמיהה שלך למוות כמין רצון שהסבל יסתיים. כלומר, אם אפשר היה להבטיח לך שחייך יהיו ללא סבל ולא תכאבי אבדות יותר לעולם, כנראה שלא היית "חיה בתקווה למות". סוג חשובה שכזה מאוד אופייני לאנשים שמוקד הכוח בחייהם הוא חיצוני, הם מגיבים לאירועי החיים ומרגישים חסרי שליטה במקרה הטוב וקורבנות במקרה הרע. חוסר שליטה ותחושת קורבנות הם מלכודות שקשה מאוד להחלץ מהם. למה אני אומרת מלכודות? כי עם כל זה שממש סובלים שם, קשה לוותר על העמדה הזו שמפילה את *כל* מה שעובר עלי החוצה - אל מישהו או משהו אחר. יש משהו מאוד 'מרגיע' בלדעת שיש היכן לתלות את האשם ושלא את אחראית למה שקורה. הפרדוקס הוא שבאופן לא מודע בעליל האלטרנטיבה נחווית כהרבה יותר מאיימת. ומהי האלטרנטיבה? האלטרנטיבה היא מוקד כוח פנימי... שעל הנייר נשמע טוב, אבל בפועל הוא מקפל בתוכו נטילת אחריות לתגובות שלי לאירועי החיים. לא אחריות לעצם קיומן של רגשות - אלו לא שואלות אותנו ועולות אל פני השטח עם כל הליגיטימציה בעולם - אלא אחריות להתנהגות שלנו בעקבות הרגשות, או היכולת שלנו לקבל ולהבין - גם אם אנחנו לא רואים זאת כרגע - שיש יותר מפרשנות אחת לכל סיטואציה. אנשים עם מוקד כוח פנימי, עם כל הרגישות שלהם ועם כל היכולת לשאת ולחוות את כל קשת הרגשות יודעים עוד משהו. הם יודעים להפריד בינם לבין העולם. הגבולות יותר ברורים להם. הם לא רק יודעים להבדיל בין "אני" לבין "לא אני" במונחים של הוויה, אלא גם יודעים שיש ביכלתם לקחת אחריות רק לגבי מה שנחשב "אני". הם גם יודעים שעמדת כוח פנימית לא משנה את העולם. סבל היה וכנראה ימשיך להיות היכן שיש אנושות. עמדת כוח פנימית משנה את הגישה שלך למה שמתחולל סביבך. את מתחילה להבין שסבל הוא חלק בלתי נפרד מהחבילה הזו שנקראת 'חיים' ובמקום לכלות אנרגיות במטרה למגר אותו מהעולם, את מפנה אותן אנרגיות לחיזוק גבולות האני. נשמע קצת מדע בדיוני? לפעמים נורא קשה לי להעביר את מלוא משמעות המסר בכתיבה... ויש לי עוד הרבה מה להגיד על למה הבחירה הראשונית לשנות את העולם, למרות שאינה ריאלית, היא נתפסת כעדיפה... אני רק מקווה שלפחות זה יעורר איזו חשיבה אצלך ואולי דיון פורה פה.

ה מוזה

New member
את כזו מתוקה

ויקי .. [ אפשר לקרוא לך ויקי ,נכון ? ] את יודעת , קראתי את מה שכתבה לך כאן מוסקט ולמען האמת קצת חייכתי לי כאן ,חשבתי לשאול אותה מה באמת "הטריק" או הסוד של .."עם הגיל מתמעטת עוצמת הטלטלה"? כי ,משום מה אצלי זה לא ממש עובד ככה , ובכל פעם שמישהו מוצא לו את הדרך לתוך הלב שלי ,כשהוא בוחר לצאת משם זה כואב בטירוף , ממש פיזית הלב כואב [קשה להסביר במילים ] אז כן , זה טבעי שיכאב ואולי גם שהשמחה הפנימית תעלם ויש,יש תחושה של נפילה , אבל חומד .. תשמרי על עצמך כאב של הלב נרפא , אהבה חולפת ומגיעה אחרת ואם תחתכי ותקיאי ותפלי עמוק לתהום את זה קשה לרפא .. אז,תחזיקי חזק חזק בכל מה שאפשר ,חברים,ידידים, וכאן תנשמי עמוק .... עד שיכאב קצת פחות ואח"כ ..קצת פחות .. ואח"כ עוד קצת פחות .. כן, לפעמים אנשים יכולים לנער לנו את החיים ואת הרגש בכל גיל
לדמעות אין פג תוקף ,לצערי [או שלא לצערי ] מה רציתי לומר לך בכל זה ? שתשמרי על עצמך

ToryMaster

New member
אע, את חמודה.

אפשר ואף רצוי לקרוא לי ויקי. תמיד התסכלתי אלייך למעלה (תרגום צולע לAlways Looked Up To You), ועכשיו אני באמת מבינה למה. תודה

qt1

New member
ויקי אנחנו לא מכירות../images/Emo39.gif

אני קוראת את ההודעות שלך לא מעט... כשהייתי בגילך ,היה לי חבר שמאוד אהב אותי וגם אני אותו,יצאנו לבלות ביחד,רקדנו עד אור הבוקר חלום של חבר ומחזר נפלא. יום אחד הכרתי אותו לחברה הכי טובה שלי,היתה שם אהבה ממבט ראשון ואני בכלל לא שמתי לב למה שמתנהל שם, יום למחרת הוא אמר לי "אני חושב שכדאי שניפרד" לא הבנתי למה , לא הבנתי מאיפה זה נפל עלי והבכי...יו כמה בכיתי. אני זוכרת שהסתובבתי בבגדים שחורים , ממש התאבלתי והכי נורא היה שהם הפכו לחברים , איבדתי גם חברה וגם חבר תוסיפי לזה את החברות שהיו לי שגם הצטרפו לחגיגה ויצאו איתם לבלות , אף אחד לא דפק לי חשבון! לקח זמן אבל זה עבר , לא יכולה לתאר לך את הרגשות אז ,רק זוכרת שמאוד כאב
אני לא יודעת כלום על הקשר שהיה לך ,אבל אני כן יודעת מה זה כאב לב, אני אולי אדם רגיש מדי, זה לפחות מה שבני משפחתי אומרים עלי, אני כן יודעת לכתוב לך ששנים אח"כ התאכזבתי כמה פעמים מקשרים , אבל לא כמו מהקשר הזה וגם היום קשה לי עם פרידות , אני מקווה שתהיי חזקה ובאמת מבינה אותך , כואב לי לקרוא כמה את סובלת, אני מקווה שיש לך חברות טובות ועם מי לדבר על מה שעובר עליך ויש לך אותנו כאן כמובן
. תני לזמן... זמן. חיבוק עוזר? שלך...

qt1

New member
ויקי איך את מרגישה?

לא כתבת כבר כמה ימים כאן , אני לא יודעת איזה פורום/ים את מנהלת ולא יכולה לראות אם כתבת בהם. את מרגישה קצת יותר טוב? תכתבי אם לא קשה לך טוב?

ToryMaster

New member
נמ.

אני אף פעם לא מרגישה יותר טוב, אבל גם לא יותר רע, זו הנחמה שלי, תמיד על אותו סרגל. אבל אני בסדר, חיה.

qt1

New member
../images/Emo10.gif חבל...

אומרים...(לא זוכרת מי אבל אומרים...) כשדלת אחת נסגרת-נפתחות שלוש דלתות אחרות
כשדלת אחת נסגרת נפתחים הרבה חלונות
זמן... תני לזמן זמן... לחברה של הבת שלי יש מצב כזה עכשיו ,היא כל הזמן עצובה,בשבוע הראשון היא רק בכתה כל הזמן, בשבוע השני 'רק' פעם ביום לאט לאט היא מתאוששת... איך אלי מקביל אמרה פעם? "זו הבעיה שלי ולכן היא מאוד גדולה" תהיי חזקה איתך...

ToryMaster

New member
אתה חמודה ../images/Emo9.gif ../images/Emo24.gif

תודה, זה מעודד ונותן כוח

qt1

New member
../images/Emo13.gif גם את, איך היום?

אני נודניקית אה? מחכה שתכתבי שיותר טוב, ככה אני...
שיהיה לך סופשבוע נעים והלוואי שתצאי לבלות ותהני לך.

ToryMaster

New member
יום מעוות

הלכתי לישון בצהריים אחרי שהייתי ערה משלשום בלילה, ואז התעוררתי בעשר בלילה לכמה שעות, וחזרתי לישון נכון לעכשיו אני ערה

למעלה