מי זה דוגר שם?

erpeled

New member
מי זה דוגר שם?

על עצי פקאן בנחל תנינים - קינים גדוליחם ובהם דוגרים/ות האם אלו עורבים?

erpeled

New member
האם זה בז מצוי?

צולם מעל "גבעת הגברים" - ליד הר חורשן

osprey

New member
קצת קשה לראות את הצבעים של הטבעת

על כל פנים המדובר בפרוייקט של החברה להגנת הטבע הכולל לכידה וסימון של בזים אדומים בכמה אזורים בארץ. הסימון כולל טבעת אלומניום רגילה, בד"כ ברגל ימין + טבעת פלסטיק צבעונית עם מספר בולט עליה המאפשר קריאה באמצעות טלסקופ, בד"כ ברגל שמאל. לכל אזור יש את הצבע הייחודי שלו. כך למשל בזי ירושלים זכו לענוד טבעות פלסטיק לבנות (לפרטים הבוגרים) וצהובות (לפרחונים). צבעים אחרים הנמצאים בשימוש הנם אדום וירוק. אם הצלחת לקרוא את מס' הטבעת הצבעונית, אתה יכול לשלוח אותו אלי בתוספת פרטים מדויקים (תאריך, מיקום מדויק, ברמת הפינה של הבית) ואני אדאג להעבירו לגורמים המתאימים בחברה להגנת הטבע.

erpeled

New member
לא ניתן לראות מספר - אבל הצבעים

הם לבן/צהוב/שנהב וביניהם שחור שלוסה בהירים ולפחות שניים שחורים ביניהם האם זה עוזר במשהו? זה על רגל שמאל באמת ונראה כמו פלסטיק המקום - בת שלמה הצפונית מעל גגות הרעפים ועצי הברוש

osprey

New member
חלק מפרוייקט הבזים האדומים מתנהל

גם באזור בת שלמה, כך שאין פלא כי ראית שם בזים מטובעים. בתמונה המצורפת אתה יכול לראות כמה דוגמאות של הטבעות הצבעוניות הנמצאות בשימוש בפרוייקט הבזים. במקרה הספציפי שלך, רק מספר מדוייק של הטבעת הצבעונית יכול לעזור במשהו.

nubijar

New member
אני מדמיין?

האם רק אני מדמיין? לי זה דווקא נראה כמו כמה חוטי ברזל שחונקים לבז את הרגל, ופחות כמו הטבעות שאנחנו משתמשים בהן - נראה לי יותר כמו אילתור של ילד מהאזור. אבל יכול להיות שאני טועה.

osprey

New member
אתה לא מדמיין

גם לי זה לא נראה כמו אחת מטבעות הפלסטיק "שלנו", לא בצבעים ולא בצורה, אבל מי יודע, אולי בכל זאת מדובר בטבעת פלסטיק שחוקה שחלק מהשכבה העליונה שלה התפרק. לא סביר, אולי כן.

Avishai5

New member
מממ......

זה באמת נראה כמו עורב אפור וגם צורת הקן מתאימה וגם המיקום, על עץ הפקאן. אבל עכשיו אני לא סוציומט או משהו.. אבל היית שם! לא ראית עם זה עורב או לא?

erpeled

New member
תוך כדי נסיעה בג'יפ -היה קשה לראות

עפים צילמתי הכי מהר שאפשר והמשכתי - כדי לא לעקב את השירה...

למעלה