מי זה כותב לך...

רגע רק רגע

Active member
אוסף הסיגליות שלי.
וכמיטב המסורת, הכל מיחורי עלים. לקח שנה, אך בסוף הן החליטו לפרוח |4U|

ורעיון שאני כבר מיישם - עושה כמה וכמה יחורים מהסיגליות ומעניק אותן כמתנה למשפחה וחברים לגידול ביתי ונהדר.

קבצים מצורפים

• 20210706_095715[1].jpg
    20210706_095715[1].jpg
    3.9 MB · צפיות: 10
  • 20210706_094809[1].jpg
    20210706_094809[1].jpg
    2.6 MB · צפיות: 11

raya

Well-known member
אוסף הסיגליות שלי.
וכמיטב המסורת, הכל מיחורי עלים. לקח שנה, אך בסוף הן החליטו לפרוח

ורעיון שאני כבר מיישם - עושה כמה וכמה יחורים מהסיגליות ומעניק אותן כמתנה למשפחה וחברים לגידול ביתי ונהדר.
חבל שאני לא שייכת למשפחה/חברים...............
התוצאה נראית מצוין.

רגע רק רגע

Active member
חבל שאני לא שייכת למשפחה/חברים...............
התוצאה נראית מצוין.
תודה רבה!
עכשיו זה זמן מעולה ליחורי סיגלית. אין לך מישהו באיזור שמגדל בבית? תמיד אפשר "להשאיל" עלה אחד :-):
אצלי קיימים כרגע שלושה זנים/צבעים.
סגול בהיר ופרח עם גימור בקצוות דמוי מלמלה.
סגול עמוק עם כתמים לבנים.
סגול עמוק חלק עם פרח גדול ועלים גדולים יחסית.

raya

Well-known member
תודה רבה!
עכשיו זה זמן מעולה ליחורי סיגלית. אין לך מישהו באיזור שמגדל בבית? תמיד אפשר "להשאיל" עלה אחד :-):
אצלי קיימים כרגע שלושה זנים/צבעים.
סגול בהיר ופרח עם גימור בקצוות דמוי מלמלה.
סגול עמוק עם כתמים לבנים.
סגול עמוק חלק עם פרח גדול ועלים גדולים יחסית.
אבדוק אצל השכנה שלי...
ואם יש לה - מהן הוראות הגידול/ייחור?
תודה

רגע רק רגע

Active member
אבדוק אצל השכנה שלי...
ואם יש לה - מהן הוראות הגידול/ייחור?
תודה
קודם כל, לצורך הבהרה, אני יודע שללכת למשתלה ולקנות עציץ מוכן ופורח בעלות של 15-20 ש"ח זה מהיר יותר בהרבה ואף חסכוני יותר. אך אין המדובר כאן על מהירות וחסכון, אלא על "יצירת יש מאין", שלטעמי האישי, הרבה יותר מספקת ומהנה.

זה מאוד פשוט!
לוקחים עלה מתחתית הצמח צמוד ל"גזע" הצמח. צריך לנתק בזהירות, כי "גזע" הסיגלית יכול להישבר בקלות (תמונה 1)
בתוך כוס חד-פעמית קטנה עם חורים שנחתכו מראש בתחתית הכוס, ממלאים אדמת מצע לחה ושותלים את העלה, כך שעמוד העלה טמון באדמה והעלה עצמו מחוץ לאדמה ומחכים (תמונה 2 - בתמונה אפשר לראות את הצימוח החדש).
זה כמעט כמו כל יחור אחר עם שוני בהשקיה. הסיגלית לא אוהבת מים על העלים ואדמת מצע רטובה מאוד. אני מניח את העציצים במרקיות חד-פעמיות (ניתן לראות בתמונה מהפוסט המקורי, כי אחד העציצים "יושב" לו במרקיה) מלאות מים ונותן לעציץ "לשתות" די הצורך.
עם הזמן את תלמדי את הכמויות שהעציץ צורך. עציץ קטן (כוס חד-פעמית קטנה) - מעט. עציץ רגיל - מרקיה גודלה יותר ויותר מים.
בין השקיה להשקיה רצוי לתת לאדמה להתייבש קלות (לא יובש כמו קקטוסים וסוקולנטים!) ולא לתת לעלה היחור לקמול!
עודף מים יגרום לעלה להרקב!
כמובן שאת היחור יש לגדל בצל.

בהצלחה!

קבצים מצורפים

• 20210708_214442[1].jpg
    20210708_214442[1].jpg
    KB 828.7 · צפיות: 4
  • 20210708_214313[1].jpg
    20210708_214313[1].jpg
    1.1 MB · צפיות: 4
נערך לאחרונה ב:

raya

Well-known member
תודה רבה!
מעניין למה היא שמה את העציצים בכלי סגור.
שבת שלום!

רגע רק רגע

Active member
תודה רבה!
מעניין למה היא שמה את העציצים בכלי סגור.
שבת שלום!
זה בכדי לשמור על לחות וכך אין צורך בהשקיה תכופה.
אין חובה לעשות זאת כך אם תשמרי על מצע לח. גם ככה האויר אצלנו לח מאוד בקיץ.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
זה בכדי לשמור על לחות וכך אין צורך בהשקיה תכופה.
אין חובה לעשות זאת כך אם תשמרי על מצע לח. גם ככה האויר אצלנו לח מאוד בקיץ.
כן. אבל... קיים חשש, שעוד השקייה והשקיה נוספת כשהמים "עומדים" במיכל, תגרומנה להמלחת המצע. אז או שתשקה במים מזוקקים, או שלפחות במים שנאספו מתמי 4.

רגע רק רגע

Active member
כן. אבל... קיים חשש, שעוד השקייה והשקיה נוספת כשהמים "עומדים" במיכל, תגרומנה להמלחת המצע. אז או שתשקה במים מזוקקים, או שלפחות במים שנאספו מתמי 4.
כל העניין במכל סגור הוא שאין צורך להשקות עוד פעם ועוד פעם... זה נוהג ידוע ביחורים. בטח ובטח שאין להגיע למצב של מים "עומדים" במכל. זה יגרום לרקב בעלה הסיגלית והתפתחות ירקת ופטריות.
על כל פנים, אני לא משתמש בטכניקה הזו ומעדיף מכל פתוח והוספת מים כשיש צורך (תמונה).
אני כן אקח את העצה שלך לגבי המלחת המצע ואתחיל לשים לב. למדתי משהו חדש. תודה.

קבצים מצורפים

• 20210710_093026[1].jpg
    20210710_093026[1].jpg
    3.2 MB · צפיות: 5

raya

Well-known member
כל העניין במכל סגור הוא שאין צורך להשקות עוד פעם ועוד פעם... זה נוהג ידוע ביחורים. בטח ובטח שאין להגיע למצב של מים "עומדים" במכל. זה יגרום לרקב בעלה הסיגלית והתפתחות ירקת ופטריות.
על כל פנים, אני לא משתמש בטכניקה הזו ומעדיף מכל פתוח והוספת מים כשיש צורך (תמונה).
אני כן אקח את העצה שלך לגבי המלחת המצע ואתחיל לשים לב. למדתי משהו חדש. תודה.
חן חן..............

למעלה