היי מדברוןשלום משה.
תודה לתשובתך, ממש לפני שעתיים קיבלתי תשובה שזה תיקן החממות, האם מזיק? מה ידוע עליו?
תודה מראש
אולי את התשובה קיבלת ממתקן חממות, אבל זה כפי הנראה לא תיקן החממות...שלום משה.
תודה לתשובתך, ממש לפני שעתיים קיבלתי תשובה שזה תיקן החממות, האם מזיק? מה ידוע עליו?
תודה מראש
א. מתקן חממות אולי מכיר טוב מאיתנו את תיקן החממות ועל כן, סביר שלא ישגה בזיהוי השרץ...אולי את התשובה קיבלת ממתקן חממות, אבל זה כפי הנראה לא תיקן החממות...
ראה ויקיפדיה כדרורוניים
טוב. הלכת רחוק וכל הכבוד.בוקר טוב,
תודה רבה להתייחסותכם.
במקביל לשאלתי בפורום מכובד זה, שאלתי זיאולוג חבר שענה לי תחילה...
"זה תיקן- לא מזיק , אבדוק עם המומחים אם הם מזהים את המין...
הבנתי שצילמת בגינה שלך- באילת "
מאוחר יותר השלים את תשובתו...
תיקן החממות Pycnoscelus surinamensis
מין פולש, נפוץ מאוד
הנקבה "משריצה" את הנימפות
התשובה הגיעה... "מעמיר וינשטיין: צלם אומן של בעלי חיים קטנים.
זו נימפה בדרגה אחרונה."
ניראה לי התמונה קצת מטעה יש להם כנפיים (הם לא מעופפים ב"ה), אצלם שוב ואעלה עוד התמונות, הם חמקמקים ומתחפרים מהר...
אם הם מזיקי גינון כיצד יש להדבירם?
היי ענת. מה שלומך?למדתי מהדיון. נחמד
אני רואה הרבה נימפות כאלו בגינה ומדי פעם בבית ותהיתי אם הם מזיקים ואיך להתייחס עליהם. לא דמיינתי שאלו הם מקקים!!
לגבי המין המסויים הזה, לפי ויקיפדיה (אז לוקחת בערבון מוגבל אבל כן נראה ערך רציני [באנגלית]) הם אוכלים את החלקים הרכים של הצמח ומפריעים לו להתפתח.
מקקים כמובן אפשר להדביר ב K300, אבל השאלה היא אם אתה מנסה לגדל בעציץ משהו אכיל. גם אם כן - מניחה שאפשר להדביר, להמתין, ולאחר זמן שמתנקה כן לגדל ירקות, תבלינים וכדומה. אבל כדאי גם לנסות לאתר איפה הם מתגוררים ומתרבים - אם יש באזור חתיכת עץ רקוב, ערימת פסולת גינון או משהו בסגנון בו הם מתקיימים ומתרבים להם בנחת..
מה שנכון, נכון. קשה לזהות מהצילום של הגב ולא ראינו את ששת הרגליים בצילום ההוא, כשם שגם לא ראינו שרידי כנפיים. ובכלל, מדובר בסוג של תיקן "נדיר" יחסית ואולי טוב שכך...התנצלות עמוקה - ותזכורת
א. מבקש להתנצל על הטעות שהטעיתי. מתנצל.
ב. לזכותי אספר את הסיפור הבא: פעם הראו לי תמונה של קין מכיוון הגב, וזיהיתי אותו בטעות כהבל. למה - כי מאחור לא ראיתי את אות קין על מצחו.
אכן. יש גם סוג של לטאה שמצליחה להתרבות רביית בתולין במצבי קיצון, אבל איני זוכר כעת מה ההשלכות לגבי עתידה רב השנים בתחום זה... ובדגים הנושא ידוע.גם כאן, צילום מכיוון הבטן היה מבהיר לכולם שזה חרק (הֶקספּודה = שש רגלייםׂ), ולא סרטן כדרורון עם המוני רגליים זעירות.
טעיתי. מצטער!!
ג. יש חרקים שיש להם (או מוטב לומר: להן) רביית-בתולין (פרתנוגנזה): נקבות מטילות ביצים לא מופרות מהן מתפתחות נקבות שמטילות ביצים... וחוזר חלילה. למשל כנימות עלים : באביב ובקיץ יש רק נקבות, שמטילות ביצים. רק בסתו הן מטילות גם ביצים מהן יתפתחו זכרים שיפרו נקבות ויווצרו ביצים מופרות שעמידות לתנאי החורף.
ואם גם הפעם טעיתי, אצטער שבעתיים.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.