מי זה קספרוב ?

Gezer

New member
קספארוב

הוא אחד האנשים החזקים בשחמט בתבל. הדירוג שלו הוא הגבוה מכולם. אתה יכול למצוא עליו הרבה מידע באינטרנט.

דודל

New member
והוא כמעט, אבל כמעט ניצח את המכונה.

המכונה = המחשב של IBM, שניצח את קספארוב בקרב של האדם מול המכונה. אחרי הכל, המחשב לא יכול לעשות טעויות ויש לו מיליוני אפשרויות, כך שזה לא הוגן...

Gezer

New member
באמת?!

?!?!??!??!!?!

דודל

מחשב בהחלט יכול לטעות - כי יכול להיות "באג בתכונה " ולמחשב אין "תחושה " .מתכנת לא יכול לתת "תחושה " למחשב

Gezer

New member
ברור

וגם יכול ליהות שאין לו מספיק זמן אז הוא לא יעשה חישובים מספיקים ורק בן האדם יכול לחשוב גם בתור של היריב(גם המחשב יכול אבל נראה לי שהוא לא מתוכנת כך), וגם הור יכול לעשות מסע שלאחר נגיד 6 מסעים התברר שהוא שגיאה אבל המנוע לא חישב אותה. אני לא כל כך מבין בזה... אבל ל aaa123 ול... נו! אני לא זוכר!!! יש תוכנה שהם עשו בעצמם.

aaa123

Member
התוכנית שלי אכן לא מתוכנתת לחשב

בזמן היריב אבל יש הרבה תוכנות שכן מתוכנתות לעשות את זה(ביניהם כל התוכניות המסחריות). החשיבות של חישוב בתור היריב איננה כל כך גדולה וזה יכול אולי לשפר את הרמה של התוכנה ב50 נקודות במד הכושר. אכן יתכן שאין למחשב מספיק זמן וגם יתכן שהמחשב פשוט לא מבין את העמדה(למשל התוכנה שלי החמיצה נצחון באחד המשחקים שלה בגלל שהיא לא הבינה שרץ מול רגלי זה תיקו ובמצב של יתרון של רץ ורגלי מול שני רגלים אפשרה ליריב להחליף רגלים. התוכניות הטובות יודעות יותר אבל אפילו הן לפעמים לא מבינות דברים שבני אדם מבינים ,ואני מאמין שאני יכול לנצח כל תוכנה קיימת 2:0 בדו קרב של 2 משחקים שאני משחק את אותה עמדה ב2 הצבעים בתנאי שבוחרים נכון את העמדה ההתחלתית. אגב המתכנת הישראלי השני הוא David Omid.

למעלה