מי זוכר את "הלב"

M i k e s F a n

New member
מי זוכר את "הלב"../images/Emo23.gif../images/Emo35.gif

הסדרה המצוירת והאהובה מספרת את עלילותיו של מרקו הקטן המחפש את אימו ראו אור לראשונה ב- 1870 אז פורסם ספרו של אדמונדו דה אמיצ'יס, "הלב".
אמיצ'יס נולד ב- 1846 ובסיום לימודיו התגייס לצבא ושירת בתותחנים. כבר אז כתב מערכונים קצרים על חיי הצבא עבור העיתון "צבא איטליה" ולבסוף אף הפך לעורך העיתון. ב- 1868 פורסמו המערכונים בספר שזכה להצלחה וסימנו את הפיכתו לסופר. מלבד "הלב" (הידוע גם בשם "מהאפנינים עד האנדים") כתב אמיצ'ס גם ספרי טיולים על ספרד, הולנד, מרוקו, קונסטנטינופול ועוד. הוא המשיך גם לשמש כעיתונאי. למרות הצלחתו "הלב" נשאר לספרו המפורסם ביותר שתורגם לשפות רבות במשך השנים (התרגום הראשון לאנגלית יצא ב- 1895). ב- 1976 הפך הסיפור לסדרת אנימציה שהופקה ע"י ניפון שהביאה לנו גם את "פינוקיו" ואת "הדבורה מאיה".
הסידרה הופקה ע"י אמן האנימציה הידוע טאקהאטה איסאו.
הסיפור מתרחש באיטליה בסוף המאה ה-19 כשהמהפכה התעשיתית משאירה רבים ללא עבודה והמצב הכלכלי קשה.
מרקו רוסי הוא ילד קטן שחי לו בעיר ג'נואה עם משפחתו. אביו הוא רופא בקלינקה המספקת שירות חינם למעוטי יכולת. המצב הכלכלי הקשה פוגע גם במשפחה שנקלעת לחובות והאם נוסעת לארגנטינה בכדי לעבוד כאחות ולשלוח כסף עד שיכוסו חובות המשפחה.
בתחילה אנו עוקבים אחר חייו של מרקו בעיר, בילוייו עם אחיו,טוניו, והתידדותו עם הקופיף הקטן של אחיו שנקרא קופיפו.
כשאמו של מרקו מפסיקה לכתוב ועקבותיה נעלמים מרקו מחליט שעליו לנסוע ולחפש את אמו בארגנטינה. האב מתנגד, כמובן, אך לבסוף מרקו יוצא לדרך לחפש את אימו. בדרך הוא פוגש אנשים שונים שעוזרים לו בדרכו כאשר חלק מהמסע הוא עושה עם משפחת תיאטרון בובות שפגש בגנואה ושיצאה לנסות את מזלם בארגנטינה. כמובן שבסוף, לאחר תלאות רבות, מוצא מרקו את אמו.
הסדרה היא בעצם טלנובלה באנימציה. היא מלאה ברגשות עזים ודרמה
וזו גם אחת הסיבות העיקריות שהביאו להצלחתה בעולם כולו. כמובן שגם האנימציה האיכותית עם הציורים הריאליסטיים של גנואה וארגנטינה תרמו להצלחה.
הסדרה אמנם מבוססת על ספרו של אמיצ'יס אך רק כבסיס. סיפורו של מרקו הוא בעצם פרק אחד בספר הלב שנקרא מהאפנינים עד האנדים (בעצם זה סיפור שמקריא המורה לתלמידיו בכיתה). כמובן שפרק אחד בספר לא יכול להספיק לסדרה של 52 פרקים כך שבעצם רוב הסידרה היא תוספת של יוצר הסדרה לטקסט המקורי. הספר המלא והמקורי של אמיצ'ס, הלב, הונפש ע"י ניפון חמש שנים אח"כ ב- 1981. ב- 1999 הפיקו ניפון גירסה מקוצרת לסידרה הראשונה שחזרה לחיפוש אחר אימא ושנקרא "מרקו - הסרט".
הלב (3000 Leagues in search of Mother) התחלה: ינואר 1976 סיום: דצמבר 1976 פרקים: 52 פרקים/30 דקות קטגוריה: אנימציה/ילדים מדינה: יפן רשת שידור: פוג'י טי.וי חברת הפקה: ניפון אנימציה ובזאת תודה גם לאתר TV CLASSIC
אשמח לשמוע תגובות על הסדרה הממכרת והמרגשת שכמעט ואין ילד שלא צפה בה פעם אחת בחייו. אם זכורים לכם פרקים או קטעים מהסדרה נשמח לשמוע עליהם
שלכם, סיגל

izik79

New member
../images/Emo14.gif ומי לא זוכר?

לא נעים להגיד, אבל אני זוכר ימים שלמים שלא נתתי לאמא שלי לצאת הבית כי פחדתי שהיא תיעלם לי כמו אמא של מרקו. כמה בכיתי בגלל הסדרה הזו!! (ולא רק אני
) הלב היתה סדרת "חופש גדול" מקבילה לנילס הולגרסון ופינוקיו, ומבין שלושתם היתה לדעתי המרגשת ביותר. קטע זכור? - כמובן הפגישה סוחטת הדמעות בסוף סיגל תודה על הסיקור
|

porky169

New member
לדעתי לנילס היה סוף עצוב../images/Emo134.gif

הרבה יותר, שהוא כבר לא מבין אותם והם לא מבינים אותו והם פוחדים ממנו...

izik79

New member
עכשיו שאתה מזכיר את זה..

באמת הסוף של נילס עשה מין צביטה כזאת בלב צודק!

RossandRachel

New member
אף פעם לא ראיתי את הסוף :(

חח לא הייתי מעריצה מי יודע מה. קטע זכור: מרקו רץ למישי הספינה וחושב שזו אמא שלו עד שהיא מסתובבת וזו לא היא. זה בטח קרה בכל פרק, אבל התמונה הספציפית הזו חרוטה בזכרוני

למעלה