מי זוכר את הריקוד הראשון

מי זוכר את הריקוד הראשון

שהוא למד במעגלים וזוגות ? והיכן למד זאת ואצל איזה מרקיד? ריקוד המעגל שלי היה לך לך למדבר אצל המרקיד יהודה עמנואל בעיר קרית מלאכי. ריקוד הזוגות היה אדמה אדמתי, גם אצל יהודה עמנואל בקרית מלאכי.

תודה על הקרדיט

כמו שכתבתי - ריקוד הזוגות הראשון שלמדתי היה "צומת הדרכים" וריקוד המעגל הראשון היה "משיח". למעשה אלו הריקודים הראשונים שלמדתי כשהתחלתי לרקוד לפני כ-9 שנים, בגיל 15.5, אבל ידעתי מעט ריקודים גם לפני כן, מאחר ואצלנו בבית הספר היסודי גם לימדו ריקודי עם, רק שכל כך רחוק אני לא זוכרת מה היה הריקוד הראשון שלמדתי..

"שם בדרום החם, שקט של אין אדם"

ובגלל שכהרגלי בקודש אני עושה הכל הפוך והתחלתי ללמוד זוגות לפני מעגלים הסתבכתי נורא עם הצעד התימני (שלא ידעתי מה זה בכלל) וזה היה מתישהו החודש לפני 3 שנים.

היו לילות-אני אותם זוכרת...

שבהם רקדתי את ריקודי הראשונים: "מים מים" המפורסם כריקוד המעגל הראשון שלמדתי ו"מזורקה" כריקוד הזוגות הראשון... מישהו מכיר ועוד זוכר את זה? אך... היו היו ימים....

כל ההתחלות

הריקודים הראשונים שלי הם: קרקוביאק, מזורקה צרקסיה,למדבר,עץ הרימון ועוד הרבה ריקודים ישנים. זה היה איפוא שהוא בתחילת שנות השישים.

קורין1

New member
הריקוד הראשון שלמדתי......

מעגלים-בפונדק קטן. זוגות-אהבה פשוטה. את שני הריקודים הללו אני מאוד אוהבת, רק חבל שכבר לא שמים אותם. באהבה

קורין1

New member
ושכחתי לציין שלמדתי את הריקודים...

הללו אצל אמנון אילת לפני 10 שנים גם כתלמידה רקדתי האמת שאני לא זוכרת מה למדתי מכיוון שעברו 20 שנה מאז. באהבה

דרור יקרא....

לא זוכרת מי היה המרקיד אבל רקדנו בקרית קרניצי באולם ספורט של הביה"ס זה היה לפני המווווווווווון שנים והייתי קטנה קטנה קטנה.....

אי שם בירושלים שלפני 67

היו אז בירושלים שלושה רחובות מרכזיים זה היה המשולשש הידוע שטיילו בו (בלי פיגועים) ועשו בו הכל, אכלו פאלאפל, גלידה ובחנוכה סופגניות נהדרות של חנות אלנבי. בכל מוצ"ש התאספו במשולש חברי תנועות הנוער לסוגיהן לאחר הפעולה.. לבלות בעיר ושם ברחובות הלוו ביום העצמאות כרקדו פעם ברחובות נשרכתי אחר המבוגרים בהיותי בת 9 לנסות ולרקוד את הרקוד "יש עת לעמל" . מאוחר יותר בגיל 12 בבי"ס חקלאי התוודעתי יותר מקרוב לרקודי העם (למעט תקופת הלידות) נדבקתי בחיידק ומאז לא מפסיקה

avigal23

New member
אני ממש לא זוכרת.איך אתם זוכרים?

...ובכן...אם בכל אופן שואלים התחלתי מן ההתחלה כלומר...הורה מדורה,צדיק כתמר..כל אלה..ריקודי זוגות...זה אני ממש לא זוכרת...

הריקוד הראשון שלמדתי היה...

עם סגולה(מעגלים) ואחר כך למדתי את הנוקדים ואת שחרחורת(זוגות) אבא שלי לימד אותי בגיל 5 צעד תימני ובגיל 13 התחלתי לרקוד ריקודי נוסטלגיה(אני רוקדת רק שנה). כיום הריקודים האהובים עלי בנוסטלגיה הם: מעגלים:מנגינת הדרור, שובה אלי, קומי לך רעיתי, בסאבסי(אני לא בטוחה שכך כותבים את זה). זוגות:נטפים, אשכולית, בנאות מרעה, נערה, אהבה עתיקה.

למעלה