מי זו "רווקה ללא ילדים"?

מי זו "רווקה ללא ילדים"?

אני!
אני צריכה למלא טופס רשמי לצורך קבלה למשהו שחשוב לי ומתלבטת ממש בדקות אלה אם למלא את האמת: נשואה+ ילד או את ה "אמת" כפי שהיא לפי רשויות מדינת ישראל. מה אתם אתן עושים עושות במקרים כאלה ???

וואו לא חשבתי על זה

לפעמים אני כל כך שמחה שילדנו ביחד אני ואשתי.יש כמה דברים שנחסכו ממני. אני כותבת רווקה + ילד אחד למרות שיש לי שניים(וזה מאוד קשה לי) אבל זה עדיף על בלי ילדים בכלל.

פרח7

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

לבי איתך. לא יודעת מה מהות הטופס. אפשר לדלג על השדות? כששלחתי קורות חיים לחברת חשמל, לא כתבתי כלום על הסטאטוס המשפחתי. בראיון שאלו אותי, ועניתי שיש לי בת זוג וילד (הקשוח בא איתי לראיון בבטני) שולחת לך חיבוק הכי חם שאני יכולה

בראיונות אין לי בעיה

אני יוצאת מהארון בלי לעשות מזה עניין. לפני כשנה עברתי תהליך ממושך של בדיקת מועמדות לעבודה, הגעתי עד לסוף ובדיון על השכר יצאתי מהארון מטעמים פרקטיים ביותר- היה לי חשוב להגיד להן (זה היה ארגון נשי למדי) שאני לא "מפרנסת שניה" ושלא אעבוד שם רק בשביל העניין המקצועי והחברה (שהיו מאוד נעימים, אגב) אלא שאני רוצה גם -
מילה גסה- כסף!!! . וכמובן שאני חושבת שכל אשה באשר היא זכאית לשכר הוגן, אבל במקרה הזה זו הייתה הדרך שלי להעלות את הנושא. ומה? בוודאי שזה עבד. זכיתי להמון סימפטיה וגם לשיפור בהצעה שהן הציעו לי (ועדיין לא לקחתי את העבודה). אבל- לטפסים רשמיים עדיין יש לי שמץ של כבוד. וגם- לא נעים להתפס אם מישהו יאמת את הנתונים מול תעודת זהות או כל מסמך אחר. אבל אני מניחה שתמיד אוכל להסביר את העניין. ואגב: מעניין, אבל בלי להעליב אף אחת, לגבי הנשואה- אין לי כ"כ בעיה (ותסלח לי זוגתי היקרה) כי מהתואר "רווקה" לא משתמע בהכרח שאין לי קשר משמעותי עם בן או בת זוג. לעומת זאת "ללא ילדים"? רבאק??? למי בדיוק אני קמתי במשך שנתיים בלילות? לעציצים??? ותודה על ה
ים והתגובות. נמסתי.

גמאני קמה בלילות לעציצים ../images/Emo6.gif

זה נורא כל הטיפול שעציצים צריכים דווקא בלילה ! אבל ברצינות - אני מסכימה בדיוק עם כל מילה שלך. בת הזוג והיותה ידועה בציבור/אישתי/זוגתי... זה חשוב מאד... אבל זה איפשהו קצת אחרת מאשר להתכחש בפועל לעובדת היותי אם. אני בחיים לא אחתום על טופס שכתוב בו שיש לי פחות מ-3 ילדים.

אז מה את עושה בטפסים של מס הכנסה

או בת.ז. או באלף אחרים. אני תמיד אומרת וכולם יודעים שיש לי שני ילדים ובת זוג.אבל איך אפשר למלא בטופס עובד דבר כזה.

מה שאני עושה...

בעצמי - אני רושמת שלושה. לצערי ת.ז. מתעדכנת לא על פי מה שאנחנו רוצים.. ובמס הכנסה מטפלת יועצת המס... שממלאת את הפרטים על פי ת.ז. אבל אני לא חותמת לא בזה ולא בזה... בכל מקום שאני ממלאת את הטפסים - אני כותבת שלושה - וכבר היו מצבים שהתפתחו "ענינים" סביב זה. ברוב המקומות זה הסתדר בסוף.

mad sheep

New member
עד מתי???../images/Emo32.gif

אני כבר חודשים [מאז פסח?] מחכה להמשך הסיפור שלך.. נסיכות ובלגאנים
. הולכת לצבא, וכל שבוע מחדש מצפה לסופ"ש כדי להכנס ולראות.. אולי השבוע זה הגיע.. אבל לא! כל שבוע מחדש אני נוכחת לראות שלא, אין לי המשך, וחוזרת שבוזה [כבר אמרתי ששביזות יום א' מתחילה ביום חמישי?] לבסיס.. אז מתי? מתי אקבל את ההמשך הנדרש כל כך? מאדי תקוות <שווא?> בע"מ

אני שואלת.

גם את הנהלת חשבונות בעבודה, גם את פקידת מס-הכנסה שאני יושבת מולה. מסבירה את הקושי ואת המעמד. אבל לי היתה בעיה רק לגבי המעמד הזוגי. לא נאלצתי לרשום שאין לי ילד. ימח שמם! ....סליחה, נסחפתי...... בהנהלת חשבונות משכו כתף ואמרו לי לרשום רווקה (פירוש הדבר היה התייחסות אלי כאל חד-הורית, למרות שהצהרתי בע"פ אחרת). במס הכנסה, נדמה לי שהיתה אופציה של ידועה בציבור. בכל אופן, הפקידה אמרה לי שיש לי אפשרות לבחור באם לקבל את ההטבה של חד-הורית או לא. נשיקים וחיבוקות.

1רב

New member
מנסיוני הדל

אני גם "רווקה" היות ואני לא נשואה (בשום דרך, צורה אופן או חוזה) אבל יש לי בן זוג אותו אני לא מסתירה וכמובן שתי ילדות. מה יוצא? יוצא רווקה+2 שזה לפי האוטומט של מס הכנסה עוד נקודת זיכוי. תודה רבה. ויוצא שלכל מקום "רשמי" אנחנו צריכים לבוא יחד (למשל להוציא דרכון במשרד הפנים או לרשום אותן בקונסוליה הצרפתית השבוע) אבל לי זו אי נוחות קטנה ששוה את המחאה החברתית הקטנה שלי. לא יודעת מה הייתי עושה אם הייתי צריכה לכתוב "בלי ילדים" למרות שיש לי. בג"צ זו אופציה?

למעלה