מי חרד מיום המוות ומי ממתין ללוייתן

א פאר

New member
מי חרד מיום המוות ומי ממתין ללוייתן

היה זה בליל חורף גשום ואפרורי.. גשם ניתך ארצה.. רחובות לונדון רקים מאדם.. הילכתי לבדי כשכולי אחוז שרעפים.. לפתע נאלמתי דום.. ליבי החל הולם בפראות.. בקרן הרחוב עמד אדם והכה את עצמו תוך כדי שהוא מתייפח ללא הרף.. רעדתי מפחד.. ציפור קטנה העזה להחזירני למציאות ולחשה באוזני `ואולי הוא זקוק לעזרה..?` אזרתי אומץ והתקרבתי לכיוונו בלאט. `מה לך בוכה?` שאלתיו ברוך.. ואז החל האיש לגולל את סיפורו.. באתי לכאן מאחד הקיבוצים בישראל כדי לנסות להציל את בני הקטן ממוות שמרחף על ראשו כבר כמה שבועות.. אספתי את כל חסכונותי כדי להגיע לכאן לרופא המפורסם ציטרין לאחר שהרופאים בתל השומר הרימו ידיים ונתנו לנו תקווה אחרונה.. ``ד``ר ציטרין מלונדון`` הם אמרו.. הרופא בדק וקרא את המסמכים הרפואיים ואמר בקול שקט.. ``אין לבנך יותר מ20% לעבור את הניתוח בשלום..`` הניתוח התבצע בשני שלבים שלקחו 9 שעות של מריטת עצבים.. הד``ר יצא מחדר הניתוחים בפנים חמורות סבר כשבפיו הבשורה המרה.. בנך עבר את החלק הראשון בהצלחה.. אך אם תוך 24 שעות הוא לא יתעורר משמע שהחלק השני לא הצליח ובנך לא יחיה עוד זמן רב.. ובמצב הטוב הוא ישאר צמח לעד.. האזנתי בקשב רב לכל מילה וניגבתי דמעה סוררת.. השתתפתי בצערו.. `תראה..` נסיתי לומר לאדם הכאוב שעמד מולי.. `השם יעזור..` הוא הביט בי מבעד לדמעות והפטיר.. `אם יש מישהו שמוכן לעזור, אני מוכן לקבל..` `ואולי..` השבתי `אולי הוא רוצה ממך שמירת שבת..? תפילין..?` ‏ הוא השתתק לרגע והשיב.. `אני חילוני למהדרין..!` ‏ `חילוני למהדרין..??` שאלתיו. `בא ואוכיח לך שאתה לא.. הילד מהול?` `כן..` השיב לי. ‏ `ולמה..?` ‏ `כי הרופאים טוענים שזה בריא..` ‏ `וסעודה עשית..?` ‏ `ברור..` השיב לי. ‏ `ישמעו אוזניך מה שפיך מדבר.. לאחר ניתוח של בנך נגד רצונו.. כשכולו כואב.. הנך יושב ואוכל עם כל ידידך ומשפחתך. . . . . ???!` ‏ כאן נעתקו המילים מפיו. . . . . ! ! ! ‏ עד כאן הסיפור. ‏ אדם שאינו מאמין, מסוגל לעמוד ברחוב ולמרוט שערות ראשו במצב נוראי שכזה מפני שאין לו משענת. אדם מאמין שגובר על תאוותיו, יש לו תמיד על מי להשען. הוא לא יפחד מיום המוות כי הוא יגיע למקום שיהיה לו רק אושר. והאושר האמיתי שהוא מרגיש בחייו, לא ניתן לתיאור בפורום. לפני שהוא חושב על הלוייתן ושור הבר, הוא פשוט מאושר. האמונה בבורא העולם קיימת הרבה לפני בא האדם לעולם. החרד מוכן לוותר על כל תאוות העולם בשל התאווה החזקה מכל - האמונה בקל שיעניק לו בחיי חיותו את כל האושר וגם אחרי.

למעלה