מי טוב בהנדסה

gloom

New member
מי טוב בהנדסה../images/Emo35.gif../images/Emo66.gif

ביקשתי גם בפורום מתמטיקה אבל אולי מישהו כאן יכול לעזור

רק בגלל שאני נחמדה...

ניסיתי לפתור את התרגיל הראשון: אומנם יש לי בגרות ביום חמישי במתמטיקה אבל קצת שכחתי משפטים של גיאומטריה. אז בתרגיל הראשון תנסה לראות איך אתה יכול להוכיח שבמשולש ABH יש קטע אמצעים שהוא EG וכנל גם במשולש GDC יש קטע אמצעים HF אם תוכיח שהישרים ED ו- BF מקבילים אז זה יכול לעזור. תנסה לפעול לפי זה אני פשוט לא זוכרת איך עושים את זה. את התרגיל השני לא הספקתי לבדוק. את התרגיל השלישי עושים ככה: תסתכל על משולשים ADK ו-BLC יש לך את AD BC ששוים ואת AK BL ששווים גם אז חסרה לך זווית. תקרא לזווית שבין הצלעות אלפא, ואז הרי אתה יודע שבמלבן הזוויות שוות, אז הזווית הצמודה היא 90 מינוס אלפא. והרי AO ו- BO שווים כי במלבן האלכסונים חוצים ושווים אז לכן יש שם משולש שווה שוקיים אז זוויות הבסיס שוות ואז זווית BLC שווה לזווית DAK המשולשים חופפים ואז הטרפז הוא שווה שוקיים.. מקווה שהצלחתי לעזור.

gloom

New member
שתבוא עליך הרבכה../images/Emo66.gif

וה-100 במתמטיקה יבוא לך כמו המחזור בא לאישה כל ארבע שבועות (מצטער על הדימוי אבל חבתי על משיח ולא מצאתי, ואז התחלתי לשיר את הקטע של הדג נחש מהשיר החדש, מדינת הלכה הלכה המדינה, NO FEAR משיח בעיר....) ואיזה כיף, בבגרות שבבצפר אז אני בא רק עם תיק קטן ואומר לכל מורה ששכחתי תדברים בלוקר (אפילו שאין לי)

פיתרון לתרגיל השני

צריך להגיע שמשולש ADC הוא שווה צלעות. כבר יודעים שהוא שווה שוקיים כי זה מעוין. BD חוצה את זווית D, מהמשולש השווה שוקיים יש לך עוד שתי זוויות שוות, ויש לך גם חוצה זווית DAC. אם תסמן את כל הזויות תראה שיש לך 4 זויות שוות. אם תחבר אותם תראה שבמשולש שווה שוקיים זווית הראש שווה לבסיס ואז זהו משולש שווה צלעות שבו כל זווית שווה 60 מעלות. כך זוויות המעוין הן 60 ו 120. בקשר לדבר השני שצריך להוכיח אז במשולש שווה שוקיים DAC חוצה זווית הראש DAC צריך להיות גם מאונך לבסיס. אם לא הבנת כלום, לא נורא, קצת מעצבן להסביר גיאומטריה בכתיבה כזאת.

S H I L G I

New member
אני מרגישה טיפשע../images/Emo176.gif

*מוגבלת במתמטיקה, ובגיאומטריה עוד יותר*

למעלה