מי יאהב אותך יותר ממני?

מי יאהב אותך יותר ממני?

לכאורה הצהרת אהבה מדהימה. ממש ....ממכרת אבל יש בה לא מעט רעל סמוי רואות אותו?

אופירA

New member
מנהל
בטח!

תרגום: מה את שווה בכלל, מי בכלל יאהב אותך? וגם אם כן, זה לא יהיה מספיק טוב (כי לא ממש מגיע לך), ואם תלכי על זה, תפסידי אותי ותאכלי את הלב - אז לא כדאי לך... תאמיני לי, תכירי במציאות, וכדאי לך רק להישאר איתי, כי אני מוכן לעשות לך את הטובה הזו - אל תקחי סיכונים, תיזהרי! תתמכרי לי. ככה יותר בטוח לי. לאיים עלייך ולהחליש אותך זה נותן לי כוח ושליטה עליך. ולך - רק מהפחד אין ברירה אחרת...

לא../images/Emo29.gif

האמת שאף פעם לא הסתכלתי על זה ככה (למען האמת השיר הזה של ארקדי מתחיל לעצבן) אני תמיד בעד קיצוניות כדי להסביר אז..דווקא הפירוש שלך מכניס קצת מחשבה לראש

מסכימה עם אופיר!

אכן המשפט הזה נושא בחובו הודעה בעייתית לגבי ערכה של האישה ללא אהבתו הבלעדית והיחידה במינה של הדובר. צריך לבחון טוב טוב מה אומרים לך במערכת יחסים ובאיזה אופן סמוי לעיתים מחדירים לך מסרים מנמיכים ומקטינים.

מאוד אהבתי את ההערה שלך על

ערכה של הקיצוניות. ישנו פילוסוף ספרדי אחד שטען בתוקף שמחשבה היא הגזמה של המציאות. הוא סיפר משל על הקיסר הסיני שביקש מיועציו מפה של 1X1. היועצים הכינו לו אותה, ועד היום אפשר לראות את העצים צומחים מתוך קרעי המפה.... כשאנחנו לא מגזימים את המציאות, גורס הפילוסוף במשל הזה, אנחנו לא מאפשרים לעצמנו להבין את המרחב השלם והמלא של המציאות.

תגובה זועמת

קראתי בעיון רב את כל השרשורים. אני חושבת שרצחתם ועשיתם משפט אופי מאוד מכוער למשמעות של השיר הזה ולכותב אותו. לא מעט יצא לי להיות בהופעות של ארכדי דוכין, בלי או עם החברים דל נטאשה ואם רק הייתן שומעות איך הוא מדבר על אשתו בהערצה כל כך מהפטנת, כמעט סוגד לה, אומר שהצילה אותו מהסמים, מהבדידות, ושהוא לא יודע למה מגיע לו לקבל בחורה כמוה, הוא לא ראוי לה. העולם הגברי יכול בהחלט להיות חידה סתומה בעינינו לעתים, אבל אל לנו לשפוט יצירה של מישהו כל עוד אנחנו לא יודעים מאיזה מקום הוא נכתב. מי אוהב אותך יותר ממני? כלומר, אני מעריץ אותך, נדמה לי שאין איש בעולם הזה שיכול להכיל את כל כמויות האבה שאני חש אלייך, אשתי המדהימה והיקרה מפז. תפסיקו להפוך כל דבר יפה ונעים לסכינים ולחרבות, אל תתפלאו אם בסוף באמת תישארו לבד בלי אף אחד שיאהב אתכן

אופירA

New member
מנהל
סתם להשכלה כללית, וכחומר למחשבה

אני אשה חרדית. לא מכירה את דוכין, ולא את נטאשה ואת חבריה... גם את השיר אני לא מכירה, ב"ה. כך שספציפית, אני - לא יכולה לעשות להם לא משפט ולא רצח. בחור לריקודי עם לנשים, שמעתי שיר עם פזמון: "מי יאהב אותך כמוני". השיר עצבן אותי (וכל השירים כמותו הרסו לי את החוג לריקודי עם. אני לא מצליחה ליהנות ממנו, עם שירים כאלה). התיאור של הקשר הסימביוטי הסוגד והמהופנט בין האדם שאתה מספר עליו לבין אשתו, גם לא ממש עושה לי טוב בנשמה. קשר זוגי לא אמור להיות על בסיס סגידה, והערצה מהפנטת. בכלל, יחסים היפנוטיים אינם חיוביים בנישואין... קשר זוגי אמור להיות מבוסס על הדדיות - אני אמורה להיות ראויה לבן זוגי, והוא אמור להיות ראוי לי. ואם עדיין לא - לשאוף להיות ראויה לו, על בסיס של יכולת! אם יש בינינו פער פוטנציאלי בלתי אפשרי, זה לא טוב לנו! זה גם לא הגיוני, מתוך תפיסה שכל אדם יש לו הפוטנציאל להיות משה רבינו! אני מקבלת פריחה מנשים שמתארות לי כמה הן נמשכות לבן זוג חסר עמוד שידרה בעליל, רק משום שזה נותן להן כוח בלתי מודע במקומות הריקים שלהן... אגב, אם מישהו מעריץ את אשתו המדהימה, הביטוי הנכון לכך הוא: מי כמוך, את מי אני יכול לאהוב כמוך! ועוד בקשה: בלי איומים נוסח אמא שלי: בסוף אף אחד לא יאהב אותך!!! יש לך דעה - תביעי אותה, ונכבד אותה. אל תפחידי!

יש קבוצות תמיכה לתלות ביחסים

אני שוב כותבת כאן. יש קבוצות של 12 הצעדים לתלויי יתר. כל מי שתלוי במה שאחרים אומרים או חושבים עליו. יש מה לעשות. אפשר להשתחרר מזה!

לדרמה קווין

רוצה להפיק משהו טוב ממשהו רע ? את התרגזת כל כך, סימן שאת לא מכירה את הפורום הזה ממש אין פה אנשים מרגיזים. מציעה לך: תשארי קצת פה תלמדי להקשיב לאנשים לעומק ותרוויחי בגדול !

למעלה