מי יודע או יכול לברר

cubano1

New member
מי יודע או יכול לברר

האם מתעמלת אחת או שתיים תוכלנה להשתתף בתחרות הקריטריון שתערך בינואר בלונדון? אם רק אחת - איך בוחרים מי תסע? על סמך אליפות העולם?

נעממהה

New member
מקום אחד בלבד

מדינות שקבוצותיהם סיימו במקומות ה-17-24 באליפות העולם (כלומר לא העפילו כקבוצה לתחרות בינואר) רשאיות לשלוח שתי מתעמלות שייאבקו על מקום כבודדות לתחרות בלונדון בינואר. כל שאר המדינות יכולות לשלוח רק אחת. לא הצלחתי לפענח איך בדיוק בוחרים איזו מתעמלת מתוך המדינה תלך לתחרות. נסה לקרוא כאן http://www.the-all-around.com/index.php?option=com_content&view=article&id=272 יש למטה בדף שקישרתי אליו גם קישור לדף של ה- FIG שמסביר בדיוק את כל העניין. אשמח אם תעיין בזה גם כן. הם משתמשים שם כל הזמן במושג NOC ולא הצלחתי להבין מה זה!! שיגע אותי לגמרי. בכל העולם מסתבכים עם זה. לא רק אנחנו. בכל מקרה, גם בביג'ינג הקריטריון היה כל כך אכזרי? לא זכור לי כזה בלבול ודברים מוזרים. למשל אלוף העולם בסוס הסמוכות לא העפיל לאולמפיאדה עדיין, כיוון שמדליה על מכשיר לא מספיקה אלא צריך גם איזשהו סף של ציון על שני מכשירים נוספים שהוא לא עבר אותם. שיהיו בריאים שם באיגוד ההתעמלות.

cubano1

New member
עשיתי גם בירור

אכן - רק מתעמלת אחת, ועל פי איגוד ההתעמלות הישראלי שאפילו ענה על השאילתה ששלחתי - זאת תהיה המתעמלת שהשיגה מיקום טוב יותר בתחרות הכללית באליפות העולם ביפן - קרי - ולריה תסע לתחרות בלונדון. לגבי 2004 - אני לא זוכר שהיתה תחרות מבחן כזאת אז - כנראה שדרך קביעת הקריטריון השתנתה. NOC - National Olympic Committee את בטוחה לגבי אלוף העולם בסוס הסמוכות? עד כמה שידוע לי קריסטיאן ברקי לקח את אליפות העולם הנוכחית כמו גם הקודמת והבטיח מקום בלונדון. אני יודע שיש חוק שמוכרחים להתחרות על 3 מכשירים - אבל אפשר לבוא לקרקע וסתם לעשות גלגול, לקבל ציון 1.2, ולהעפיל לגמר בסוס הסמוכות...

נעממהה

New member
ברקי

מתוך ה- gymnastics coaching. הוא מנסה שם לברר מי העפיל לאולימפיאדה וזה מה שכתוב- So far — it looks like — MAG teams: JPN – USA – CHN – GER – RUS – KOR – ROU – UKR MAG Floor: 3.Diego Hypólito (BRA) + Alexander Shatilov (ISR) MAG PH: 2.Cyril Tommasone (FRA) … Kristian Berki (HUN) gold winner and Louis Smith (GBR) Bronze don’t reach criteria. MAG Rings: 2.Arthur Zanetti (BRA) אחר כך בתגובות לפוסט הזה שואלים שם למה ברקי לא העפיל והוא (ריק מקצ'רלס) עונה- he intent of having the apparatus medalists qualify directly to Olympics was to ensure the “best” in the world were in the Olympics. … Unfortunately, FIG added additional requirements. In Tokyo a gold medalist like Berki ALSO had to compete 2 other apparatus at some minimum standard. … Neither he nor Smith made the standard on the other 2 events. Smith can still be named with his team, if they qualify in January’s “test meet”, of course. Berki has no team. BUT … it sounds like Berki might be invited to the “test meet” and have yet another chance — not sure if that’s true, or not. The entire scheme is confusing and FIG has not said anything officially that I’ve seen. הנה הפוסט במלואו כולל התגובות http://gymnasticscoaching.com/new/2011/10/who-qualified-to-olympics/#comments

cubano1

New member
אבסורד

תודה על הקישור ידעתי שברקי ועוד כמה מתמחים קיבלו ציונים קיקיונים על מכשירים בודדים - בשביל להגיע למינימום של התחרות על 3 מכשירים - אבל לא ידעתי שיש גם סטנדרט שצריך להגיע אליו על כל מכשיר... אם ברקי לא יהיה באולימפיאדה זה יהיה מגוחך - בין אם זה החוק הדבילי, ובין אם הוא ידע שהוא צריך להשיג מינימום מסויים על מכשיר אחר ולא דאג להשיג אותו...

נעממהה

New member
עדכון לגבי ברקי!

טוב, ה- FIG פרסם שהוא כן העפיל לאולמפיאדה. כנראה עדכנו שם את החוקים שלהם וראו שזה מגוחך שאלוף עולם (ולדעתי לא משנה בכלל מה רמתו בשאר המכשירים) לא יהיה באולמפיאדה. מה שלא ברור לי זה איך הם משנים את החוקים. לפי משאלת ליבם באותו הרגע? לא שיש לי התנגדות לכך שברקי יהיה באולימפיאדה, ממש לא!, אבל משום מה זה נראה לי מוזר שהם לא עקביים בחוקים שלהם. אלוף, העולם לא העפיל? בואו נשנה את החוקים... לא נראה לכם משונה? מישהו יכול להסביר את זה? החוקים שלהם כל כך מסורבלים שזה לא יאמן...

לבוא לקרקע ולעשות גלגול?

צריך לעבור איזה שהוא קריטריון מינימום כדי לקבל את הזכות לבצע גלגול על הקרקע, לא? ולמרות זאת, אני לא בטוחה שהחוק הזה הוא מגוחך. הוא למעשה עונה על הסוגייה שהעליתי לא מזמן, על מתעמלים ספציליסטיים. כמו למשל מתעמל שיודע רק קפיצות או רק סוס סמוכות. התעמלות מכשירים היא הרבה מעבר לקפיצת ידיים דאבל סלטה בקפיצות למשל. היא גם יופי, אסתטיקה, נחישות, התמדה, כוח, גמישות, תנופתיות ועוד. מכשיר ספציפי לא בהכרח מביא לידי ביטוי את הרציונל של ההתעמלות. ולכן אני מבינה את החוק, ולא מעדיפה לראות מתעמל שיודע רק סוס סמוכות. אני מעדיפה מתעמל שיודע לפחות 3 מכשירים ברמה מסויימת, ואחד ברמה טובה יותר.

cubano1

New member
מסכים איתך

לכן כתבתי שזה אבסורד אם הוא (ברקי) ידע שהוא צריך להגיע לסף מסוים על המכשירים האחרים, ולא יגיע לאולימפיאדה בגלל שלא הגיע לסף הזה...

למעלה