מי יודע איך מבשלים את סימני ראש השנה?

יפית מן

New member
מי יודע איך מבשלים את סימני ראש השנה?

החלות שנתנו כאן בפורם של אחת החברות מעולה עכשיו אני מכינה כל שבת חלות רק שיניתי מעט כי חשוב לי שיהיה קמח חיטה מלאה כך שאני עושה חצי חצי חצי קמח לבן וחצי קמח מלא עם תחינה וחומוס דליקטס...בכלל כל המאכלים שרשמתם מיד ישמתי לא התעצלתי ובעלי התחיל לחזר מחדש לא סתם אומרים שאם רוצים משהו מהבעל קודם תני לו ארוחה טובה ורק אחר כך בקשי אותו את בקשתך. שלא תחשבו שיש לי עודף זמן יש לי משפחתון עד 4 אחרי הצהרים ואחר כך אני מתנדבת מטעם י"על בבית הרפואה "אסף-הרופא"פעמים בשבוע כך שאני לא משופעת בזמן אבל הקדשתי זמן גם לבישול והכל בזכות,הגברות הנכבדות אשמח ללמוד ממכם בכל זמן ישר כח שבת שלום ומבורך שנה טובה ומתוקה..
 

shalhevet2

New member
איזה סימנים?

לכל עדה וכל משפחה הסימנים והמנהגים שלה. מה אתם נוהגים להניח על השולחן?
 

יפית מן

New member
שבוע טוב ,אנחנו אשכנזים ואצלינו רק רימון,תפוח

ודבש אבל אני למדתי מהירושלמים ביתי תמיד היתה עושה אבל היום לה בעצמה יש בית ואני מאוד אוהבת שעל השלחן חג יש לי את הסימנים כך שלא במיוחד אני מדברת על כללית מה שאתם יודעים תכתבו ונשתדל לעשות את מה שלא מסובך,הזמן דוחק האם אפשר לעשות לפני ראש השנה כמה ימים קודם? תודה..שנה טובה ומתוקה ..יופי של פורם עלו והצליחו ה' עמכם..
 

Rebeccan

New member
בישול סימני ראש השנה

תלוי מה - חלק מגישים כמובן טרי אצלנו -
דלעת פורסים לפרוסות לא דקות, מטגנים במעט שמן ומגישים עם סוכר או דבש מעל
קישוא - אפשר לטגן או לאדות, יש מי שמכינים פשטידות
סלק - אפשר סלק שורש אדום, לבשל בקליפה ולקלוף לפני ההגשה
סלקה / מנגולד - מבשלים בנפרד את העלה הירוק ואת הגבעול הלבן - אפשר רק לאדות במעט מי מלח, אפשר להכין פשטידה או תבשיל מתובל
מחלקת בשרים וגם שעועית - אמא נוהגת לבשל הכל בסיר גדול - בשר ראש, ריאה, שעועית יבשה וכו'
דגים - אפשר קציצות דג ואפשר דג אפוי או מטוגן וכו' וכו' להכין מראש ? את התבשיל של הבשר וכו' - אפשר להכין מראש וגם להקפיא
 

יפית מן

New member
מכל מלמדי השכלתי,ישר כח

הדפסתי במדפסת והתחיל להפשיל שרוולים ומחר ב"ה אקנה ולהכין אפשר תחילת שבוע הבא ישר כח ותודה רבה אני אוהבת אוכל טרי את הבישולים ביום רביעי הבא עלינו לטובה ולברכה בעונג רב לכבוד החג שנה טובה ומתוקה שנת גאולה וישועה ובנין בית מקדשינו במהרה בימינו אמן כן יהי רצון שבוע מבורך ובשורות טובות ישועות ונחמות בריאות נכונה הן בנפש והן בגוף על כולנו...
 

shalhevet2

New member
סימנים

אצלנינו יש לוביה- זו קטניה, מכינים עם רוטב עגבניוץ סלקא- מהמנגולד מכינים לביבות תפוח בדבש- אופים את התפוח עם מילוי של דבש ואגוזים
 

למוןדבש

New member
אצלנו -

אנחנו מכינים מין עוגות גזר קטנות כאלה - לגזר קציצות מכרישה ועלי סלק - שיסתלקו שונאינו אני אביא את המתכונים בהמשך היום! ראש של דג - בדר"כ מהגפילטע פיש (איכס) זיתים - לא דורש הכנה תמרים - גם לא... תפוח בדבש רימון פירות טריים...
 

יוכי68

New member
אצלנו יש מנהג להכין קוסקוס...

בכל אחד מהחגים הגדולים. בראש השנה המרק לקוסקוס מכיל את הירקות המיועדים לסימנים כגון: לוביה, כרתי, גזר...וכדו' - טעם הסימנים יוצא טעים בשל מגוון הירקות והבשר במרק. מעלי הסלק אנחנו מכינים סלט מבושל: שוטפים היטב את עלי הסלק כולל הגבעולים ומבשלים בסיר עם מים ומעט מלח עד לריכוך עדין. מסננים וקוצצים את העלים והגבעולים השלוקים...מוסיפים שמן, מלח, לימון, כמון, פפריקה, פלפל לבן....מצננים ואוכלים.
 
למעלה