מי יודע איך עושים מסג' בכפות

מי יודע איך עושים מסג' בכפות

הרגליים? אני סתם מועכת
. יש לי ספר למסג' אבל אני מחפשת משהו יותר מקצועי. מישהו יכול לתרום מניסיונו? אולי לשאול פיזיוטרפיסטים במרפאה? או לכתוב ממה שהוא רואה? תודה עידית

גווניבר

New member
קודם כל- קרמים.

זה יכול להיות קרם גוף, או ידיים, אבל שיהיה יותר חלק ונעים. אפשר לעסות את גיד אכילס, ו'למעוך' אותו עם האגודל. זה מותח אותו. אם האצבעות נכנסות אחת לשניה, בעדינות להחזיר אותן לאיפה שהן אמורות להיות. לעשות מסג' בצידי האצבעות, תוך הפעלת לחץ חלש (לפי הרפואה הסינית משחרר אנרגיות תקועות). להחזיק את כף הרגל, ולהרים אותה (בכיוון המנוגד לנטיית הרגל- החוצה). הרגל אמורה להראות יותר כמו רגל רגילה- בלי נטיה (גדולה) פנימה. אח"כ כמובן, הרגל חוזרת למצבה הקודם. כמו שאת מרימה את כף הרגל שלך מהאצבעות לכוון השוק כשהעקב מונח על הרצפה. פעולה זאת משפרת את הטווח, ומותחת את גיד אכילס. בשוק עצמה אפשר לעשות מסג' ע"י תנועות לישה. זה מרפה את השרירים ועושה נעים. ההסברים קצת חלשים כשמנסים להעביר אותם לא פנים אל פנים. אני מקווה שאפשר להבין מהם משהו.

רחליקה1

New member
גווניבר, תודה, לא הבנתי...

את החלק של צידי האצבעות שמשחרר אנרגייה, תוכלי לנסות להסביר שנית? תודה בכל מקרה.

גווניבר

New member
תסתכלי על אצבע בכף היד שלך,

כשהציפורן מופנת אליך. תחזיקי עם אצבעות היד השניה (עם האגודל והאצבע) את שני צידי האצבע. תלחצי קלות.ישנם שלושה חלקים המופרדים בפרקים באצבעות כף היד והרגל (חוץ מהאגודל ששם יש שניים). עסי כל חלק מהשלושה למשך מספר שניות. אני מקווה שההסבר הזה יותר מובן..

לעיסוי עדיף שמן טבעי

מכבישה קרה. רצוי שילוב של כמה סוגים כגון שמן שקדים, שומשום, ויטמין E, זית, נבט חיטה. ובאותה הזדמנות רצוי לעסות את כל הגוף. יש לזה יתרונות מעבר לנושא הק"פ.

למעלה