מי יודע איפה יש מידע לגבי sitemap

Itzik RDVC

New member
מי יודע איפה יש מידע לגבי sitemap

שלום חברים, אני מנסה בכוחות עצמי לשפר עד כמה שניתן את המיקום של האתר שלנו (אין לי כרגע תקציב למקוצוענים לצערי). אני רוצה לומר שעל כמה מילות חיפוש חשובות הצלחתי להקפיץ לא רע, לדוגמה מהדף ה-5 לדף השני בגוגל. קראתי בהרבה מקומות שמומלץ לעשות sitemap ו-google נעזר בכך ומוסיף ציון בנוסחא הסודית שלו שקובעת את המיקום בחיפוש האורגני. אני בונה את האתר לבד יש לי רקע בכתיבת תוכנה ולכן אני גם יודע (בצורה סבירה) HTML. אני מחפש מקום שיהיה שם הסבר פשוט עם צעדים מוסברים היטב ודוגמאות כיצד בונים את ה-SITEMAP. נודה על כל לינק שתשלחו לי, עברית או אנגלית.

enwhysea

New member
SITEMAP

2 קישורים מה FAQ של גוגל... ד"א מעבר למיקום ו SEO נטו, אני מאוד ממליץ על פרסום בכסף בגוגל.. זה לא עולה כל כך הרבה ואם אתם סוגרים אפילו עסקה אחת ל X קליקים זה יכול להיות מאוד מאוד משתלם. אנשים שמחפשים לשלם תמורת משהו לא מחפשים דווקא ברשימת חינם של גוגל ולפעמים מקליקים בעיקר על הפרסומות, כי שם בעצם ספקי השירות המקצועיים ורציניים שמוכנים לשלם בעד פרסום... זאת אומרת שאם אתה דף שני בגוגל, אתה אפקטיבית דף רביעי בשביל אותם אנשים... מה גם שלף השני גם אחוז גדול לא מגיע.

Itzik RDVC

New member
תודה על הלינקים

האמת שכבר הייתי שם, ואולי כי אני לא ממש WEBMASTER אני זקוק לקצת יותר פירוט. הם מסבירים שם לאנשים בעלי ידע גדול משלי בבנית אתרים ואני צריך מקום שיעזור לי לסגור את הפער על ידי הסברים יותר ארוכים ודוגמאות מפורטות, אבל תודה כמובן. לגבי המודעות בגוגל אז כמה הערות: 1. ניסינו לאיזו תקופה, פה ושם היה איזה קליק ולא יצא מזה שום לקוח. זה לא כל כך פשוט כי המילים שאני הכי הייתי רוצה להופיע איתם צריך לשים יחסית הרבה כסף, זה כי אני מתחרה על המילים האלו עם בנקים וגופים פיננסים שיכולים להרשות לעצמם גם לשלם אפילו כמה שקלים לקליק, אתה תראה שאם תנסה לשים מילים כמו השקעות או יעוץ השקעות, גוגל מבקש שתשים מינימום 70-80 אגורות. מה שאומר לדעתי שאם לא תשים 2-3 שקלים לא תופיע בחיים. בהנחה שרק אחרי כמה עשרות ואולי מאות קליקים יצא מזה לקוח, ההשקעה היא פשוט גדולה מידי בשבילנו. קראתי מאמר מעניין על כך שאפשר למצוא נישות קטנות בתחום ולפרסם על מילים כאלה ולהיות ראשון, אני עובד קצת על זה לנסות למצוא מילים שאין עליהן תחרות גדולה. 2. כפי שציינתי אני ממש לא מומחה, אבל גם בסמינר רציני שהייתי בנושא של קידום אתרים וגם בחומר שקראתי באינטרנט נאמר כי רוב הגולשים הולכים על 3-4 אתרים הראשונים בחיפוש הרגיל (האורגני) וכעדיפות שניה ל2-3 מודעות ממומנות ראשונות ולא כפי שאמרת ואותי שכנעו שהנתונים שהוצגו בסמינר ובמאמרים היו אמינים. לכן היום חברות שיכולות להרשות לעצמן משקיעות כסך להיות בדף הראשון של GOOGLE ושוק חברות ה-SEO גדל. שוב תודה על התייחסות

enwhysea

New member
בבקשה... ועוד אחד

בלינקים ההם מפנים אותך ללינק של תוכנות שבונים סייטמאפ.. חבל שלא קראת ונכנסת... אבל אני כאן בשביל לתת לך אותו
יש בעמוד הזה רשימה של תוכנות לווינדוס ואתרים אונליים שבונים קבצי סייטמאפ באתרים בסוף העמוד אתה כותב את הדומיין שלך, והוא בונה לך את ה XML... http://www.xml-sitemaps.com עובד די טוב.. אבל יש שם עוד כמה... בקשר למה שאמרו לך בסימינר, זה נתון מאוד כללי ולא מתיחס לעובדה שיש לך אתר ספציפי למטרה ספציפית.. הקהל יעד שלך הוא קהל שמחפש שירות/מוצר בתשלום, ולכן (כמו שאולי לא הצלחתי להסביר קודם) לוחצים על פרסומות הרבה יותר מלמשל אנשים שמחפשים מידע בלתי תלוי על רכב מסויים... ההתנהגות של קהל היעד שלך הוא שונה עם לא שונה מאוד מההתנהגות של "גולש כללי" שאפילו סולד מפרסומות.... אל תשכח שהסמינר היה של קידום אתרים והם בעיקר רוצים לקדם את עצמם והלצדיק את התחום שלהם אז מאוד קל להראות את התמונה הכללית מבלי לדבר על שיווק ממוקד לקהל שכן מחפש את הפרסומות. תוצאה ממומנת משדרת סוג של אמינות בחברה, שהם מוכנים להשקיע והם לא סתם אתר אינטרנט של ילד בן 14. התאוריה שחברות שיכולות להשקיע משקיעות ב SEO לא בדיוק עומדת במבחן החיים.. ככה למשל אנחנו רואים את טמיר פישמן בלינק ממון שאני כותב "יעוץ השקעות" אני לא יודע מה המודל העסקי שלכם, אז אני לא יכול להגיד אם מאה קליקים של 70 אגורות משתלם לכם או לא.. מה גם שה TURNOVER של קליק לעסקה עצלכם יכול להיות מאוד נמוך... לדעתי אם אתה גם ככה משקיע כל כך הרבה זמן בזה, וגם כל החומר והיעוץ באתר... הייתי הולך יותר על שיווק קהיליתי... אולי אישתך צריכה להיות מנהלת או מקצוענית בפורום כאן בתפוז? לתת לאנשים יעוץ בסיסי ולינק בחתימה. אני מוכן להתערב איתך שקיבלת יותר קליקים בחתימה שלך בתפוז מכמעט כל פרסום אחר עד עכשיו...

Itzik RDVC

New member
תודה על המידע

ראשית תודה על המידע הרב. חלק גדול מדבריך מקובלים עלי לחלוטין. לגבי ניהול פורום, האמת חשבנו על זה הרבה פעמים ובעיקרון אתה צודק שזה אחלה רעיון אך ישנם כמה בעיות, אני לא אומר שאין להן פתרון: 1. חוקית - ישנו חוק הייעוץ - החוק מגדיר בדיוק כיצד מייעצים, זה כולל חובה של פגישות, העברת מידע בכתב, חתימה על חוזה וכדומה. אסור בעצם לתת ייעוץ כאן אלה רק כיוון מאוד כללי של פתרונות וגם לרשום כל פעם הערה כמו שיש לנו באתר שאין זה ייעוץ וכדומה. 2. מקצועית - לתת ייעוץ הוא תהליך מקצועי מאוד ורציני (לפחות בעיני אשתי) שכולל הכרת הבן אדם וכל נכסיו, הבנת הצרכים שלו בטווח הקצר, בינוני, ארוך, אופי השקעותין (סולידי, תנודתי) ועוד ועוד. לתת ייעוץ בצורה אחרת זה פשוט לא מקצועי. 3. זמן -החלק המקצועי בעסק כפי שהבנת בנוי על אשתי ואני עוסק בשיווק. אפילו שהגשש אמר שאפשר לקום שעה קודם יש רק 24 שעות ביממה וצריך כל יום לקחת החלטה על מה משקיעים אותו (טיפול בלקוחות קיימיים, שיחות מכירה, כתיבת חומרים לפרסום, התעדכנות על המצב בשווקי ההון בארץ ובעולם ועוד ועוד). לדעתי, ותקן אותי אם אני טועה, ניהול פורום מקצועי דורש השקעת זמן. המון תודה על ההיתיחסות הרצינית, אני אלך לקרוא מחדש את נושא ה-SITEMAP.

enwhysea

New member
בבקשה

אתה צודק שניהול פורום לוקח המון זמן, ובקשר לעניינים המקצועיים, זה כבר לא התחום שלי. מה אם לכתוב בלוג?

למעלה