מי יודע?(בטח ערן!)

TheIllustrator

New member
מי יודע?(בטח ערן!) ../images/Emo13.gif

מי יודע מה מהירות המעליות במספר גורדי שחקים בישראל? (כגון סיטי גייט[עתידי], סיטי טאוור, עזריאלים וכו´)

fireman

New member
אמממ, תתפלא....

מהירות מעלית היא לא דבר קבוע...הוא משתנה ממעלית למעלית (יש כל מיני אתה יודע) בכל מבנה אני משער שלמעלית תהיה מהירות שונה בגלל הייעוד שלה...מעלית אקספרס למשל כמו זו שמותקנת במצפה עזריאלי תהיה שונה במהירותה ממעלית אחרת המותקנת באותו מגדל משום שהיא צריכה לעצור בכמה "תחנות" עפ"י ההוראות שהיא תקבל מהאנשים שעולים במעלית.... כמו שאמרתי העניין תלויי בסוג המעלית...המעליות המהירות הן בד"כ מעליות הפועלות עם משקולת צד כאשר מנוע מווסת את כיוון הנפילה ז"א או שהמעלית תרד או שהמשקולת תרד (תצפו לסרטוט) כיום רוב המעליות הן מעליות בתצורה כזו....הן בטיחותיות יותר, אמינות בעבודה, מהירות יותר ונסיעתן חלקה יותר. בעבר היו מייצרים מעלית בתצורת כננת זו מעלית שתלוייה על מערכת גלגלות כאשר אחת מהן היא כננת שאוספת את הכבל או משחררת את הכבל מהתוף שמחובר למנוע, מעליות אלו איטיות מאוד, מאוד בעייתיות בתחזוקה וכיום כמעט שלא ניתן לראות אכלו מעליות חוץ מבניינים ישנים סוג אחר של מעלית היא מעלית בוכנה זו מעלית שיושב על "הייבר" אבל אחד מאוד גדול הפועלת בדחיסת שמן הידראולי.....מעלית בוכנה נדחפת מלמטה ולא נמשכת מלמעלה כמו במעליות מופעלות כבלים. מעלית בוכנה מוגבלת בגובה למספר קומות בודדות בגלל האורך של זרוע הבוכנה. מעליות כאלה ניתן לראות בעיקר במעליות שקופות בגלל שהפיר נראה לעין הכבלים לא ממש אסטטים ולכן משתמשים בבוכנה זה נראה כמו עמוד מתכת כסופה מבריק ויפה לעין. העיקרון של הפעולה הוא דחיסת שמן לתוך בוכנה ע"י משאבה. את עיקרון המעליות עם משקולת ניתן לראות במעליות השקופות בעזריאלי...אם תשימו לב בין המעליות יש גושי בטון שעולים ויורדים כל הזמן.....אלו המשקולות. מעלית בוכנה ניתן למצוא במגדל הקניון בבאר שבע בקומות הקניון עצמו, לא במגדל...אני אצלם בקרוב. ולעניין מהירות....אני לא יכול לנקוב במהירות אבל היא מוגבלת ע"י רף מסויים בגלל תנועת האויר בתוך הפירים דבר המקשה על המעלית בעיקר בפירים סגורים. אבל בעיקרון פשוט מאוד לחשב את זה....כנס לעזריאלי למצפה לדוגמא....תפעיל סטופר תלחץ לעלו לקומה אחרונה.....תראה כמה זמן זה יוצא, תחלק במספר הקומות ואז תקבל מהירות (קומות/שניה) מעליות עדיין לא מודדים בקמ"שים
אם תרצה אני יכול לברר לך באופן ספציפי לגבי מעליות בבניינים מסויימים. אני מקווה שהתשובה החלקית היא מספקת. יום טוב

TheIllustrator

New member
אחלה תשובה!!! ../images/Emo13.gif

נהנתי מאד לקרוא מה שכתבת(למרות שפירטת קצת יותר מידי בסיסי בשבילי... לא צריך להגזים, גם לי יש ידע מסוים
אבל למרות זאת, מעליות בוכנה זה בהחלט היה מעניין לקרוא - אני חושב שראיתי את זה בעבר אולם מעולם לא ייחסתי לכך חשיבות), ובכל מקרה - סתם עניין אותי לדעת אם מישהו י ודע מהירות אמיתית של מעליות בגורדים ישראלים. כמובן שאופי המעלית קובע את מהירותה(כפי שציינת, "אקספרס" או סטייל "שבת" חחחח....), ואכן, אני מדדתי את המהירות של מעלית מצפה עזריאלי - למיטב זכרוני זה היה בין 6 מטרים לשניה ל-6.7 מטרים בשניה, אני שכחתי לרשום את הנתונים.
טוב... זה הכל לעת עתה. חייב לעוף! I´LL BE BACK!!!

danezeq

Member
למגדלי עזריאלי יש...

מעליות שוויצריות מהמהירות בעולם (בין ההכי מהירות שיש) קראתי על זה כשבנו אותם ממש ממש מזמן

TheIllustrator

New member
אתה בטוח???

כי אני לא!
מעולם לא קראתי על כך שמעליות מגדלי עזריאלי זה משהו יוצא דופן.... וייתכן אנני יודע, אבל לגבי המגדלים הללו, כל מה שהוא "הכי"(אפילו אם רק בגדר "הכי" בישראל), מפורסם - ועל המעליות לא שמעתי... אז אתה בטוח???

danezeq

Member
למה לא?

אני דיי בטוח קראתי את זה. אולי יש איזה ארכיון של עיתון תל-אביב?

למעלה