מי יודע להשיב ?

שרון א77

New member
מי יודע להשיב ?

ירק עשיר במינרלים :בעיקר ברזל, אשלגן ומגנזיום, ועשיר בסיבים תזונתיים המסייעים למערכת העיכול.
סגולתיו בריפוי פצעים בפה ,ורפוי זיהומים בעור.
מהווה מקור חשוב לאינולין- סוג של עמילן שמתפרק בגוף באופן שונה מעמילנים אחרים, ומסייע לשמירה על רמה יציבה של סוכר בדם ועל כן הוא מומלץ במיוחד לחולי סוכרת.

נפלא במרקים,ומתאים לאפייה-בתנור.
ירק זה מגדלים בדרום הארץ והוא נמכר בכול השווקים בישראל ,
משווק מישראל -לרוסייה, ירק זה אהוב עליהם במיוחד.

לאחר שתגלו מהו הירק הטעים זה ,אקליד גם מתכון טעים להכנתו.
זהו.
כעת תנסו לנחש מיהו הירק המשובח הזה ?
 

שרון א77

New member
ועוד מיידע קצר:

ירק זה בצמיחתו בעל פרחים בצבע צהוב.
במקורו הוא מצפון -אמריקה.
הירק עצמו בהיר ואינו מרשים בצורתו, אך תוכנו התברך בטעם נפלא לאחר הבישול.
&nbsp
לכן מתאימה לו האמירה :
"אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו.
 

שרון א77

New member
לא ממש ,אבל אם תשקיע מאמץ,, ישנו רמז בתשובתך.

ועוד רמז :
בנוסף לכך שהוא ירק טעים ואהוב בכול העדות,
הוא כוכב בעיקר בשולחן המרוקאי .
&nbsp
 

שרון א77

New member
אחרי כול הרמזים הנ"ל,בוודאי תפתרו את התשובה,בפרט שהוא

טוב למאכל לחולי -הסוכרת.
 

שרון א77

New member
סיכום כול הרמזים,ראו כאן:

ירק שבמקור גדל בצפון אמריקה.
בעת צמיחתו מצמיח פרחים צהובים.
&nbsp
צורתו מעט מוזרה, ולכן מתאימה לו האימרה: "אל תסתכל בקנקן - אלא במה שיש בו".
&nbsp
מסייע לשמירה על רמה יציבה של סוכר בדם ועל כן הוא מומלץ במיוחד לחולי סוכרת.
טעמו מיוחד ואהוב על עדות רבות ,אך בעיקר מככב במטבח המרוקאי.
ירק זה טעים למאכל במרקים ובתבשילי קדרה,וגם כשהוא אפוי בתנור.
בישראל מגדלים אותו בדרום הארץ,וחלק גדול מייצאים לרוסיה.
כעת לאחר כול הרמזים,בוודאי תדעו להשיב באיזה ירק טעים ובריא מדובר.
 

שרון א77

New member
והנה עוד 5 רמזים :

1. ירק זה הוא בעל ארבעה שמות.
2. במרקמו הוא מזכיר קצת פירה בדומה לתפו"א.
3. הטעם מעט אגוזי.
4. הירק מתרבה על ידי פקעות.
5. לשמירתו מאחסנים אותו במקרר.
&nbsp
 

galmintz

New member
ארטישוק ירושלמי/חמנית הפקעות/אגס אדמה/בטטה קֶסְבִּיָיה

טרטופה/דומלאן/Girasole
לא מציאה גדולה מבחינה בריאותית.
 

שרון א77

New member
תשובה נכונה ,ומבחינת התועלת שיש

באכילת הארטישוק ירושלמי:
&nbsp
1. יעיל לחיזוק מערכת החיסון ,במניעת זיהומים ובהעלאת האנרגיה,
בעיקר בזכות הויטמינים והמינרלים שבו.
&nbsp
2. יעיל במניעת אנמיה בזכות הכמות הגבוהה של הברזל שבו, וקבוצת ויטמיני B.
3. מועיל לחולי- סוכרת כי הוא אינו עמילני והאינדקס הגליקמי שלו נמוך.
&nbsp
4. לארטישוק הירושלמי תכונות שמחזקות את הכבד ויעיל למצבי כבד שומני, וכולסטרול.
&nbsp
5. מכיל מינרלים בכמות גבוהה כמו ברזל,אשלגן ,מגנזיום סידן ,זרחן,
ולכן מאוד יעיל נגד התכווצויות שרירים.
 

שרון א77

New member
מתכון מומלץ למרק נפלא עם ארטישוק ירושלמי:

מרק ארטישוק ירושלמי עם כרישה ,
בטעם מעודן ונפלא.
&nbsp
המצרכים הדרושים למתכון:
500 גרם כרישה –לשטוף ולקלף בקולפן, ולחתוך לקוביות ולהניח בקערה.
&nbsp
1. בצל אחד גדול,לפרוס לפרוסות -דקות להכניס לסיר בינוני,עם 6 כפות שמן ,על להבה
בינונית.
&nbsp
2. גבעול - כרישה שטוף היטב ,לפרוס לאורך הגבעול לטבעות,
ולהוסיף לסיר עם הבצל, ולצקת מעל 2 כפות שמן,ולערבב מעט.
&nbsp
3. להוסיף לסיר כוס מים רותחים ולערבב עד התחתית ,כדי שהבצל לא יידבק.
&nbsp
4. להוסיף לסיר הבצל את קוביות הארטישוק הירושלמי הקלופות, ו- 2 שיני שום כתושות
ולערבב היטב,.
5. אחרי 2 דקות להוסיף 4 כוסות מים חמים, לכסות את הסיר במכסה לבשל כ-20 דקות
בישול, עד שהארטישוק הירושלמי יתרכך ואז לסנן ,ולהעבירו לבלנדר,
ולצקת לתוכו 1/2 כוס שמנת- מתוקה, ומצקת אחת מלאה במי-הבישול
מהסיר,שהתבשל הארטישוק.
להוסיף לבלנדר כפית מלח ,כפית פלפל שחור טחון, וכף אחת שמן זית,(או שמן אגוזים.)
-למי שאוהב חריף, יוסיף לבלנדר גם 1/2 פלפלון-ירוק וחריף (לקצוץ אותו מעט).
מפעילים את הבלנדר ל-10 שניות ,והמרק המוקרם והמעודן מוכן.

יוצקים למרקיות קטנות ,ומפזרים מעל כול מנה כף עלי- בייביס קטנטנים וירוקים,
וכף אגוזי-לוז.
&nbsp
&nbsp
 

שרון א77

New member
הקלדה מתוקנת ראו כאן:

המצרכים הדרושים למתכון:
&nbsp
500 גרם ארטישוק ירושלמי ,לשטוף ולקלף בקולפן,לחתוך לקוביות ולהניח בינתיים בקערה.
1. בצל אחד גדול,לפרוס לפרוסות -דקות להכניס לסיר בינוני,עם 6 כפות שמן ,על להבה
בינונית.
2. גבעול - כרישה ,לשטוף היטב ,לפרוס לאורך הגבעול לטבעות,
ולהוסיפו לסיר עם הבצל, ולצקת מעל 2 כפות שמן,ולערבב מעט.
3. להוסיף לסיר הבצל כוס אחת מים רותחים ולערבב עד התחתית ,כדי שהבצל לא יידבק.
4. להוסיף לסיר הבצל את קוביות הארטישוק הירושלמי הקלופות, ו- 2 שיני שום כתושות
ולערבב היטב,.
5. אחרי 2 דקות להוסיף 4 כוסות מים חמים, לכסות את הסיר במכסה לבשל כ-20 דקות
בישול, להדוק מדי פעם עד שהארטישוק הירושלמי יתרכך ואז לסנן ,ולהעבירו לבלנדר,
ולצקת לתוכו 1/2 כוס שמנת- מתוקה, ומצקת אחת מלאה במי-הבישול מהסיר,שהתבשל
הארטישוק.
להוסיף לבלנדר כפית מלח ,כפית פלפל שחור טחון, וכף אחת שמן זית,(או שמן אגוזים.)
-למי שאוהב חריף, יוסיף לבלנדר גם 1/2 פלפלון-ירוק וחריף (לקצוץ אותו מעט).
מפעילים את הבלנדר ל-10 שניות ,והמרק המוקרם והמעודן מוכן.
יוצקים למרקיות קטנות ,ומפזרים מעל כול מנה כף עלי- בייביס קטנטנים וירוקים,
וכף אגוזי-לוז.
 

galmintz

New member
שכחת לציין

ל-100 גר':
72 kcal
17 גר' פחמימות

10 גר' סוכר

שלא לדבר על גזים למכביר

"יעיל למערכת החיסון"? לא יותר מכל ירק אחר.
בכדי למנוע אנמיה דרושים דברים נוספים מעבר לברזל.
"תכונות שמחזקות את הכבד ויעיל למצבי כבד שומני, וכולסטרול" ? מענין מאיפה זה.
 

שרון א77

New member
תשובה ל- galmintz

ראשית. לא ציינת מאיפה הנתונים שהבאת,
שנית,כול מה שהקלדתי הוא על פי המלצות מומחה בי"ח .
ולפי שהוסבר לי הנתונים שונים לגבי הערכים למאה גרם ארטישוק -ירושלמי :
סך הפחמימות: 8.7 גרם
סוכרים 0 גרם
חלבונים: 1.9 גרם
סיבים תזונתיים: 3 גרם
ניתן יותר לסמוך על נתונים של בתי -החולים .ולא ע"פ נתונים שמוצגים ברשת.
&nbsp
 

galmintz

New member
גם את לא ציינת מאיפה הנתונים שלך!

רק עכשיו ציינת "של בית חולים"(?) מקור עלום. אני לא נזקק
למקורות ברשת או של "בתי חולים"!
בדקי את הנתונים שלך כי הם שגויים.
לצורך הענין, ארטישוק ירושלמי הוא ירק סתמי. ויטמינים ומינרלים
יש ברמה זאת או דומה בכל הירקות.
 
למעלה