אלי כלב?מי יודע להשיב ?
מיהו בעל- החים המועיל לבני -אדם, אך מפיל מורא על האריה מלך -החיות ?
ידעתם / ניחשתם ?
אם כן בבקשה הקלידו את התשובה.
חולד? אבל חולד אינו מועיל ולהפך... אין לי רעיונות...לא .
התשובה היא לא כלב,
אבל תמשיך לנסות ,(במקרה שלך,תחום עיסוקך אפילו עשוי לעזור לך להגיע לתשובה.)
אגב ,
שימו לב, אם נהפוך את סדר האותיות : אריה = יראה.
(מי לא יראה משאגת -האריה.)
האתון של בלעם והאמת שכן חשבתי על חמור אבל איני יודע למה... או שאני מרים ידיים. מה לעשות... לא השבת שלי.אתה מכיר וזה ברור שתדע, בפרט שישנם בע"ח מועילים בתחום עיסוקך,
וגם לאחר הרמז שכעת נוסף לשאלה:
האריה מפחד מבעל חיים זה, אבל לעומתו הדב - אינו ירא בכלל ממנו.
רמז נוסף ש,,אולי יוביל לתשובה :
מופיע בתנ"ך ביטוי אשר מתייחס ל-רעה שבסוף גרמה לטובה.
לחי חמור.. נו שויין. בעזרת לחי חמור הוא היכה 1000 פלישתים ובגופת האריה הוא מצא דבש.זה לא האתון של בלעם ,
אבל יותר קשור לשמשון הגיבור.
אז דובים פוגעים בנחילי דבורים ושודדים מהן את הדבש. אריות אולי חוששים מהדבורים. לא בדקתי...יפה , אתה בכיווון הנכון,בהחלט התקדמת יפה ,רק נותר צעד קטנטן לתשובה ,
עוד טיפת חשיבה לכיוון אריה דבש ודובים ,
ותגיע לתשובה ממי מפחד האריה, ו-לא הדוב ?
רק עוד צעד וכל הפאזל יתחבר לך.
או קיי. הסבר ממצה. ובכ"ז כמה הערות.כל הכבוד משה אכן ,"מעז יצא מתוק",
אז ככה: התשובה כמובן דבורים.
האריה מפחד מעקיצות הדבורים מלאי -הארס שעשויות לגרם למותו.
אבל לעומתו הדב -פחות רגיש לעקיצות -הדבורים ,פרוותו עבה מאוד ומגנה עליו ,ולכן גם אינו ירא מהם בכלל,
נהפוכו , הדב שמתעורר משנת- החורף כשהוא חש ריקנות עצומה ומאוד רעב, הדרך הקלה עבורו
להשיג מזון מלא אנרגייה -להגיע בעקבות חוש הריח המפותח אל דבש הדבורים ,ולמלא את בטנו
ב-חלות הדבש ,וכול זאת - למרות שהדבורים עוטים על פניו בעקיצות , כשהן מנסות להגן על המזון
שייצרו כל השנה.
כאשר הדב הרעב משיך לאסוף את המזון אל קירבו עד שיחוש שבע לחלוטין,על אף העובדה כי "יישלם" על כך ,,, בכמה ימים של כאב ונפיחות מעקיצות הדבורים בפניו ואפו.
לנושא דבורים ב- תנ"ך:
שמשון פוגש את האריה הרץ לקראתו ומצליח לשסע אותו בכוח שריריו וגבורתו ,ולאחר כמה ימים חוזר שמשון לאותו מקום ,ורואה כי הפכה גווית -האריה למקום התנחלות וייצור דבש לדבורים,
ומכאן הביטוי "מעז יצא מתוק",וכמובן שהרמז כאן היה בכיוון למציאת הדבש, המרמז לדבורים .
מכיוון שהארס שבעקיצות הדבורים,מכיל חלבון -ארסי שעשוי להביא למותם של אריות ולשאר בני-משפחת החתוליים, וכידוע לאריה החי בטבע אינסטינקט מפותח שמרחיק אותו מאיזורי הדבורים.
ולסיום:
הרמז שציינתי לעוסקים בתחום הגינון: הם מכירים מקרוב את הדבורים והתועלת הרבה שלהם בהאבקת הפרחים ,ובתרומתם לאוכלוסיית הצומח.
אגב ,בנושא עקיצת דבורים:
אני עצמי נעקצתי פעמים רבות בתקופת ילדותי בעת עבודתי בחופשת -הקיץ בבציר -הענבים,
ובין אשכולות הענבים היו מסתתרות להם דבורים כך שפעם בשבוע קרה שדבורה עקצה אותי באחת מאצבעות ידיי, והייתה לי "תרופת פלא" -להוצאת העוקץ מהאצבע:
לפני השינה מורחים טיפת דבש על מקום העוקץ וחובשים היטב בתחבושת, ובבוקר מסירים את החבישה ובתוכה מה מוצאים ?- מוצאים את עוקץ- הדבורה כולו .
בעת העקיצה הדבורה נפרדת מהעוקץ - וגם מחייה -בו זמנית,היא עוקצת ואז מתה.
ידוע שזה מסוכן להיעקץ על ידי מספר -דבורים בו -זמנית, כמות ארס גדולה עלולים עלולה לגרום מוות,
אך למזלי לא קרה מצב כזה.
אגב ,מלכת הדבורים אחראית על הילודה תוחלת חייה כ-5 שנים,
כאשר תוחלת חיי הדבורה שאוספת צוף הוא קצר, בין 3 חודשים ל-8 חודשים- וזאת לפי כמות שעות עבודתה המתישה.
מי ייתן שנהנה כולנו מהטוב ומהתועלת הרבה שמביאים לנו הדבורים:
ושחיינו יהיו טובים ,ונהנה תמיד מהדבש -המתוק - ולא מהעוקץ.
די מפתיע הסיפור על האלרגיה...תודה לך משה בהעשרת הידע על עולם הדבורים המרתק.
בנושא טיפול בעקיצות דבורים:
הכרתי בעבר מישהי שסבלה מבעיות קוצר נשימה,וטופלה לדבריה לחיזוק המערכת -החיסונית בעזרת עקיצות -דבורים .( עקיצות של 5 דבורים בטיפול, אבל לא כולם באמת עקצו ,רק חלק מהם עקצו).
אחר שנה של טיפולים הבעייה לא ממש נפתרה כפי שציפתה.
לאחר מכן נודע לה כי יש בבתי -החולים זריקה אותה מקבלים אחת ל-6 חודשים -המשפרת פלאים בעיות של קוצר נשימה, וגם מפסיקה נזלת- אלרגית ,ולאחר 3 שנים במעקב נרפאים לגמרי מהבעייה.
בכול מקרה משה ,מאוד מעניין לקרוא את כל הידע המעשיר שהבאת לנו כאן בפורום זה,על עולם הדבורים.
תודה רבה, ושבוע -טוב!
די מפתיע הסיפור על האלרגיה...
כדי לדעת מה הגורם לאלרגיה, יש לבצע סדרה של בדיקות. מבצעים שורה של שריטות על עור אמת היד (בצד הפנימי החלק) או על הגב. על כל שריטה מזלפים חומר אלרגן שונה, ולאחר פרק זמן כלשהו, בודקים היכן נוצרה נפיחות והיכן לא. לפי גובה הנפיחות, אפשר לדעת לאיזה אלרגן הנבדק רגיש ומה מידת רגישותו לחומר. על פי מימצאים אלה, אפשר להכין מנת חיסון שתואמת לרגישותו של הנבדק. את מנת החיסון מזריקים במינון נמוך, ובמהלך הזמן מגדילים את המינון, עד שהחולה מסתגל לאלרגנים. מדובר בטיפול ממושך, וכאשר הנבדק גם רגיש לחומרים רבים, נראה שהרופאים יימנעו מלהתחיל בטיפול מן הסוג הזה.
כן.. קרדית האבק נחשבת כאלרגן רציני ואין כמעט דרך להיפטר ממנה...לפי שזכור לי :
בדיקת האלרגייה במקרה המדובר בוצעה והראתה אלרגיייה לקרדית- האבק ,אשר נמצאת כמעט בכול מקום, לאחר שנים של דייאטות שלא הועילו בסוף הזריקה הועילה ,ולאחר תקופה של 3 שנים במעקב הזריקה שהוזרקה פעמיים בשנה עזרה לה להיפטר לחלוטין מתופעת האלרגיה,ומכול הסבל הכרוך בזה.
כמה טוב שתחום הרפואה מתקדם בקצב ענק במאה האחרונה ,ומסייע לפתירת בעיות שבעבר
לא ידעו להתמודד איתם.
רק בריאות!
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.