מי יודע מדוע קמים מהרפיה מימין?

juvey

New member
מי יודע מדוע קמים מהרפיה מימין?

למה אחרי הרפייה שוכבים רק על צד ימין או עולים לישיבה רק דרך צד ימין? האם יש סיבה אחרת מלבד הרצון לא להכביד על הלב שנמצא בצד השמאלי?

זו אחת הסיבות, אבל גם על זה יש....

בענין הזה יש מחלוקת...יש כאלה שאומרים לקום דרך ימין, ויש כאלה שאומרים משמאל... אישית אני מכיר את הוריאציה השמאלית. בגירסה השמאלית טוענים שקימה דרך צד שמאל "שקטה" יותר כי בין היתר צד שמאל הוא הצד המופנם, שקט יותר, ככה שאם רוצים לקום רגוע, קמים דרך שמאל. ואם רוצים להתעורר טיפה, קמים דרך ימין, הצד היותר פעיל. זה כמובן ההיבט ה"רוחני"... מה שאמרת בקשר ללב מדויק, והגירסה הפיזיולוגית לקימה דרך צד שמאל טוענת שהמעי יוצא מהקיבה דרך צד שמאל ולכן הניקוז טבעי יותר בשכיבה וקימה דרך שמאל.

situp

New member
אני מכיר עוד הסבר

מה שקשור לצד שמאל הקר ירח לעומת ימין החם שמש צ'נדרה / סוריה.. אני מעדיף לקום ושיהיה לי חם :)

gaiegos1

New member
בגלל ש...

אם אתה מתאמן כחלק מקבוצה וכל אחד יקום מהצד כרצונו אנשים יתקעו זה בזה. אני בעד לקום מהצד שאני פחות מורגל אליו כדי לתרגל את האונה במח שאני פחות משתמש בה, ולשבור הרגלים כחלק מתירגול יוגי. כשאני מלמד אני מקים את תלמידי פעם מזה ופעם מזה כדי שלו יכנסו למונוטוניות מסויימת ותמיד ישארו קשובים. וכלה גם באסנות שמבוצעות לשני צדדים, פעם מתחילים משמאל ופעם מימין וכו'

למעלה