מי יודע מה הנקבה של המילה עבד?

• פותח הנושא orlu
  • פורסם בתאריך

orlu

New member
מי יודע מה הנקבה של המילה עבד?

מלשון עבדים היינו במצרים....

דרדרית

New member
בתנ"ך מדברים על עבד ושפחה

אם אני לא טועה... אין גם זכר לשפחה. וברבים עבדים ושפחות.

orlu

New member
תודה תודה נכון כי הבן של בת דודתי

ספר לנו ספור על עבדית (הילד בם 4) ושברנו את הראש ........

דרדרית

New member
הילד צודק מבחינת ההגיון../images/Emo140.gif

בדיוק כמו שילדים אומרים ביצה- וברבים ביצות....

אלהלה

New member
שפה של ילדים../images/Emo13.gif

השנה יש לי בגן ילדה שהיא ממש "טופלה טוטוריטו" - השבוע סיפרה שהיתה בגן חיות והיו שם הרבה תופים, היה תוף גדול ותוף קטן ואפילו תופה עם תוף קטן ביד

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gif שפת ילדים- מזכיר לי

נשכחות: כשהבן התחיל בקריירת הדבור (מתי זה היה?) היה קורא לאחותו הגדולה, "אמא טנה" יענו, אמא קטנה. והוא היה קורא לה "איטי" (איריס), ומה שהצחיק במיוחד, שזה היה בתקופה שהסרט איטי היה פופולרי. ובכלל לפעמים הם ממש הצחיקו אותי. למשל, פעם דברתי עם השכנה ממול בזמן תליית הכביסה. הבן, שהיה בסביבות גיל 4, לא ראה אותה, רק שמע את הדבורים. אז הוא שאל, עם מי את מדברת, איך קוראים לה? עניתי לו שקוראים לה חיה. והוא אמר, אני יודע שהיא חיה, אבל איך קוראים לה. וככשוב אמרתי שקוראים לה חיה, חזר בטון כעוס, שהוא יודע שהיא חיה, ואיך קוראים לה. בשבילו זה היה שם לא מוכר, ומוזר. ואם כבר ילדים, כשבתי היתה קטנה, אבא שלה חזר ממילואים עם רובה, בדיוק כשהבת שלי פטפטה עם אמא שלי. היא ספרה לה בשמחה, שאבא הגיע עם רובה. אמא שלי אמרה לה שצריך להזהר כי זה מסוכן. מה ענתה לה הפספוסה?... אל תדאגי אניו, זה לא מסוכן, כי אין בזה קפצונים! (הילדים קראו להורי Apu ו Anyu, כי כך הם שמעו ממני. ואגב, גם בעלי פנה אליהם כך) ואם כבר, הנכדים שלי קוראים לי "סבתא שאול" (על שם בעלי). וכי למה? לסבתא השניה ז"ל קראו כמו לי, ונכדתי הבכורה החליטה פשוט בגיל שנתיים, שכדי להבדיל על איזו סבתא מדברים, לי היא תקרא סבתא שאול, ולסבתא השניה, סבתא משה. וזהו, השם נדבק לי, ואפילו ההורים של הקטנים כך קוראים לי, כשמדברים איתם עלי. שיהיה רק בשמחות!

דרדרית

New member
אגב שמות- הבת הקטנה שלי קראה לאמא

שלי סבתא אִיגֵן כדי להבדיל מהסבתא השניה. למה סבתא איגן? נו, באמת,

vera2

New member
../images/Emo140.gifוהילדים שלי קראו לאמא שלי

סבתא ANYU /

ju100

New member
סבתאות...../images/Emo41.gif

כשהתרחבה המשפחה..בנותי וילדי אחי קראו לסבתא שלי "סבתא קטנה"..היא נקראה כך מאחר והיתה פיזית אשה קטנה..(אשה קטנה גדולה)...לסבתא השניה..קראנו "נשרי נדג' מאמא"..וזאת בגלל מקום מגוריה בתחילת דרכה בארץ גרה בנשר(ליד חיפה)..

ju100

New member
הסבתות ההונגריות ....../images/Emo41.gif

של פעם...לא בטוחה שיש הרבה כאלה היום!

דרדרית

New member
אם מדברים על סבתות- אז שלי הייתה

מאד מיוחדת. אישה קטנה, עד יומה האחרון (98) הייתה כמעט ללא קמטים בפנים, מן מראה צעיר שכזה, כבר לא שמעה כמעט ולא ראתה כמעט אבל אם הובילו אותה לפסנתר- ניגנה בו נפלא. כמעט עד סוף חייה. כילדה ביליתי אצלה ואצל סבא את כל החופשות. הבישולים שלה היו משהו מדהים. נזכרת במרק הפירות הקר שלה שערבבנו עם שמנת, ובמשהו בצקי שהיה ממולא עם ריבת שזיפים שחורים (סילבה) מבושל במים ועליו פירורי לחם שטוגנו במרגרינה ועורבבו עם סוכר, נזכרת בפלצ'ינטה עם השכבות שעשתה ואת המשולשים שחילקה ממנו (קודם כל לסבא), יכולה לכתוב כאן שעות. קראנו לה "מומי" (למדנו מאמא שכך כנתה את הוריה מומי ופאפה).

אבוטבול

New member
ואילו הסבתא שלי

היתה גרה עמנו בבית ולמעשה גידלה אותי ואת אחי. הדאגות הגדולות שלה היו בנושא הגסטרונומי שכולם צריכים לאכול. היא היתה מבשלת לפעמים כמה תבשילים כדי לרצות איש איש וטעמו כמו כן דאגה להאכיל שני כלבי זאב בחצר בנעוריה היו לה חלומות ללמוד רפואה, אך כבת של רב, האחים שלה סרבו ואמרו לה פו כונל או קזד בה היא היתה די שובבה ונהגה להתפלח לאולם הקולנוע בדברצן לצפות בסרטים בהפסקות היתה נחבאת מתחת לכסא כדי שלא יזהו את בת הרב . בכל שנה בהתקדש ערב יום השואה, התעטפה בצעיף קדרות ואבל על כ 40 מבני משפחה קרובים שהחיה הנאצית בעזרתם את המקומיים ההונגרים השמידו. היתה מאד מיוחדת בגאוה היתה מצחצחת את הנעלים הצבאיות שלנו בעת השירות בצה"ל נפטרה בגיל 99

ברק 188

New member
זקוני, שהיה קטן החליט משהו "מקורי"

שמע פעם הליקופטר,ופעם מסוק, החליט ששמו ="מסוקטר" כך קרא לו כל ילדתו.

ju100

New member
ממשיך דרכך...188../images/Emo41.gif

ה"זקוני" שלך...האחיין שלי בשיבוש לשון בילדותו קרא לו הליקויפר..

ברק 188

New member
הינו "בן ברק",

יש לי עוד "ברקים" בבית, וגם "רעם" אחת ולתמיד, ובה אני מתמיד. יהו... מה שלומך? וסתם שאלה מה מסמל ה-100 שלך?

ju100

New member
נו טוב...לפעמים ../images/Emo41.gif

אלה השעות שאני מגיעה הבייתה..(מהבוקר)..ושלומי טוב תודה! והברקים שלך מיתקשרים מצוין לפרדס שפה!!...ואם הם דומים ולו גם בפלח אחד לה(ברק)ות שלך...דיינו!!!

למעלה