מי יודע מה הקשר בין שקיל אוניל לזן?

lamalo

New member
הקשר הוא פיל ג´קסון המאמן

והנה כמה מילים שהצלחתי ללקט עליו: "גדולתו של ג´קסון, בקליפת אגוז, היא גדולתו של איש רנסנס. איש שמביא למשוואה את העושר התרבותי שלו והרב תחומיות שלו והיכולת להנחיל את העושר הזה בהקשרים שונים מהמקובל. כמו לתת לרון הרפר ספר. לצאת עם דניס רודמן לטיול אופנועים. לתת למייקל ג´ורדן 17 ימי חופשה מאימונים. להתנצל בפני קובי בראיינט. להיות מקורי ולהבין שהבעיה של שאקיל היא לא זריקות עונשין. לא להתעסק במאבק האבוד מראש של המאמן המודרני בזיונים ובסמים הקלים. לדעת נצרות, לדעת זן, לדעת סיקסטיז לדעת כדורסל ולחלק את הזמן שלך בין ניו יורק למונטנה." "פיל ג´קסון, מצליח על ידי תורת ה´זן´, לנסוך בשחקניו בטחון עצמי, ועל ידי כך נותן לחניכיו יתרון מנטאלי עצום עוד הרבה לפני שהקרב האמיתי החל."

קוכולין

New member
למה לא להאבק בסמים הקלים?

הרי הבודהיזם והזן נגד סמים, לפי מה שאני יודע! סוגיאל רינפוצ´ה, מבכירי הבודהיזם הטיבטי, כותב זאת במפורש בספרו, "ספר החיים והמתים הטיבטי". האם גם זן נגד סמים? ואם כן, למה המאמן איש הזן לא נאבק בסמים בקבוצה?

lamalo

New member
אולי

"אל תטיל על הציבור גזירות שאינו יכול לעמוד בהם". אולי צריך להביא אותו למצב שהוא יוכל לעמוד בהם, ואז להשיג את המטרה. משהו כמו "אל תהיה צודק, תהיה חכם?" (לאיזה מצב הגעתי שאני מצטט סיסמת פרסומת).

קוכולין

New member
ואיך אתה מציע לעשות את זה?

הרי ברור שהסמים הם האויב הגדול ביותר של התודעה- רעל שמשנה את המוח. לדעתי זה מנוגד לכל מה שהזן והבודהיזם מייצג.

13cobi

New member
הזן לא שולל ולא מחייב

ולגבי אויבי התודעה הרי כעס וקנאה מזיקים לא פחות מסמים על התודעה.

קוכולין

New member
האם זה מזכה את הסמים?

אני לא מבין ממש בזן, אבל אני יודע שהבודהיזם הטיבטי שולל סמים מכל וכול. וכן, אני מתעב סמי הזייה שהורסים את המוח. בטח שהם לא יביאו אותנו להארה. נכון שכעס וקנאה מזיקים, אבל למה לדעתך זה אומר שסמים זה בסדר?

TheHead

New member
לא ידעתי שבודהיזם שולל סמים...

סמים דווקא לא שוללים בודהיזם. טימותי לירי, גורו גדול של סמים פסיכודליים, כתב ספר בשם "החוויה הפסיכודלית", גירסה של ספר המתים הטיבטי, שמתארת כיצד טריפ ל.ס.ד. מביא את התודעה למצבים דומים לאלו שמוזכרים בבארדו טודול. לא כל הסמים הורסים את המוח. וחלק מהסמים לוקחים את התודעה למקום אחר, חווית-מפתח בהבנת העובדה שאנחנו לא החיים שלנו אלא רק התודעות שחיות אותם, שאנחנו שולטים בעצמנו וצריכים לנסות לתכנת-מחדש את הראשים שלנו, שפועלים מעצמם לפעמים (ומכניסים אותנו למצבים של סבל - לדוג´ ע"י תשוקה). "אם בודהא היה בסביבה, לא בטוח שהוא היה דוחה על הסף הארה טכנולוגית" (זה מתוך "החלקיקים האלמנטריים" של מישל וולבק, לקראת הסוף, והציטוט לא-מדויק כי אין לי כאן את הספר). בכל אופן, רצ"ב לינק למאמר שלירי כתב על "הטבעת החוויה הטיבטית-בודהיסטית באמצעות שימוש בל.ס.ד.".

קוכולין

New member
אני חושב שאתה מסתמך על נוכל

גורו של סמים, איפה נשמע כדבר הזה? האדם הזה לא ראוי להיות מורה רוחני. ממורה רוחני אני מצפה להיות אדם שנותן דוגמא- לא שלוקח סמים קטלניים ומסוכנים. לספר לך כמה דברים על ל.ס.ד.? לספר לך כמה אנשים רצחו בהשפעתו? לספר לך כמה אנשים חטפו פלשבק וגרמו לתאונות דרכים קטלניות? זה כבר סותר את עקרון החמלה, שהוא העיקרון הכי חשוב בבודהיזם. בקשר לאותו לירי, כבר הבעתי את דעתי על האדון. החוויה שהוא זכה לה היא חוויה מזוייפת, אם הוא היה צריך להשתמש בחומרים כימיים לשם כך. סוגיאל רינפוצ´ה, אחד מבכירי הבודהיזם הטיבטי, כותב במפורש שהבודהיזם הוא נגד סמים. הוא אפילו משווה את האגו (הדבר הרע ביותר במחשבה הטיבטית) לסם מסוכן. לפי דבריו של סוגיאל רינפוצ´ה, ספר המתים הטיבטי הובן לא נכון במערב בשל העדר פרשנות ומסורה בעל פה. הידע שלי בבודהיזם הוא קטן עד מאד. אני לא מסתמך על עצמי, אלא על סוגיאל רינפוצ´ה- אדם שאני חושב שאפשר לסמוך עליו בנושא הזה. תן לי כוהן בודהיסטי טיבטי רציני אחד שיתמוך בסמים, ואז נדבר.

blind dog

New member
ציטוט ועוד קצת

,Do not seek for the truth .Only cease to cherish opinions אל תחפש אחר האמת, רק הפסק להחזיק בדעות. -סוסאן(פטריאך הזן השלישי) -מתוך סינג סינג מינג וספציפית לגבי סמים. אחד מחמשת ה- precepts (כללים או קוים מנחים, שלוקחים על עצמם בודהיסטים מכל הסוגים) הוא המנעות מסמים. לגבי משמעות ה - precepts בזן, יובל יוכל להסביר טוב ממני.

קוכולין

New member
בדיוק מה שרציתי להגיד

אין כל קשר בין בודהיזם לסמים, ואסור ליצור קשר כזה.

lamalo

New member
אגב,

קראתי שוב את הכתבה ובשום מקום לא נאמר שם שפיל ג´קסון משתמש בסמים או אפילו מצדד בשימוש בסמים. כל מה שנאמר שם זה שהוא הבין שכרגע אין לו שום דרך להפסיק את השימוש של שחקנים מסויימים בסמים קלים, ולכן הוא העדיף להתרכז במסרים שהם כן יכולים לקבל. וכמו שאני רואה את זה - מאוד יכול להיות שבשלב הבא, הם יקבלו ביתר קלות גם את המסרים שהיום הם לא יכולים לקלוט.

lamalo

New member
אתה נשמע לי

מלא שיפוטיות ודעות קדומות כרימון. גם ההחלטיות הזו שלך בכל מה שאתה אומר נראית לי קצת חוסמת. אבל אני, מה אני מבין. אני בתחילת ההתחלה של הדרך. אני מניח שיובל יוכל לענות לך על שאלותיך.

sidharta

New member
בודהיזם וסמים

רק כמה מילים. למרבה השמחה, דבריו של בודהא נאמרו בצורה בהירה וישירה להפליא, וכן גם תועדו היטב ובדיוק נמרץ (על השיטוח שפותחו לשמירה על האותנתיות של הכתבים לא אכנס עכשיו...) לכן, אציין שבודהא הזכיר (וחזר והזכיר) רשימה של סייגים/כללים עבור המתרגל, והללו מתחלקים לחמישה כללים בסיסיים ביותר עבור המתרגל שאינו נזיר, עשרה עבור נזיר זוטר, וכמאתיים כללים עבור נזיר שאינו זוטר. אחד מחמשת הכללים הבסיסיים ביותר, אוסר בפירוש שימוש ב*כל* חומר מסמם שהוא (כולל אלכוהול, למשל). עכשיו, אתם יכולים להתווכח באם אתם חכמים יותר מבודהא, ולא הולכים בדרכו, וכו´, אבל לא באם השיטה הבודהיסטית גורסת כי אין להשתמש בסמים. בברכה

קומרון

New member
סליחה, lamalo

התכוונתי לקוכלין ולמה שכתב ב23.6 הוא כבר הגיע מסמים קלים L.S.D

למעלה