מי יודע מה עמדת המדינה כלפי טרנסקסו

מי יודע מה עמדת המדינה כלפי טרנסקסו

שלום לכן שמי מאיה אני טרנסקסואלית בת 25 שהולכת להתחתן בשעה טובה עם גבר סטרייט אני רוצה לדעת מה עמדת המדינה והרבנות כלפי טרנסקסואלים שרוצים להתחתן עם אפשר לעשות את זה כדת משה בישראל או שנצטרך לעשות את זה אצל עורך דין בתודה מראש שלכם מאיה ברגמן

Lizz

New member
נורה תדע.

נראה לי שנאמר מתישהו בפורום שלא משנים לך את המגדר בתעודת הזהות עד שתעשי את הניתוח - כל הניתוחים, כלומר, ניתוח הגניטליה. אבל יכול להיות שאני טועה. ודרך אגב, ברוכה הבאה לפורום :)

נישואין

אם יורשה לי להוסיף. ראשית, כל הנאמר תופס לגבי מי ששינו את מינם בתעודת הזהות. מי שעדיין רשומים במין הלידה שלהם - מנועים בכלל מלהנשא לבן זוג מן המגדר השני, בין אם בארץ ובין אם בחו"ל. גם במקומות שבהם כן מוכרים נישואין של טרנסקסואלים, התנאי לכך הוא שהמין הרשום במסמכים יהיה תואם לזהות שבה מבקש האדם להנשא. אשר למי שכן שינו את מינם במסמכיהם, המצב, כפי שהסבירה מאיות, אינו ברור די צרכו. אני מכירה זוג שנישא בחו"ל והנישואין הוכרו ונרשמו כאן בלי בעיות, בבחינת "don´t ask, don´t tell". האמת היא שהמצב בארץ מעולם לא הועמד במבחן. כלומר, ככל שידוע לי, מעולם לא קרה שטרנסקסואל שנתקל בקשיים בעניין זה החליט לפנות לערכאות ולבקש סעד. אם זה יקרה, תעלה לדיון סוגיה חשובה ובסיסית מאד של זכויות אדם. אגב, לא רק נישואין של טרנסקסואלים הם סוגיה רבת פנים, גם גירושין הם עסק לא פשוט. ידוע לי על אישה טרנסקסואלית שביקשה להתגרש מזוגתה אחרי ששינתה את מינה, אך הרבנות סירבה ועמדה על כך שהנישואין יבוטלו ולא יהיה טקס גירושין, כיוון שלדברי הרבנים "רק גבר יכול לתת גט. אישה אינה יכולה לגרש אישה". מה שברור הוא שלמרות המקרה הזה, נישואין של טרנסקסואלים שנערכו לפני השינוי תופסים גם אחריו, מה שמכשיר לכאורה מצב של קשר נישואין בין בני אותו המין... נישואיהם של טרנסקסואלים הם סוגיה מורכבת בכל העולם, שרק בשנים האחרונות מתחילים המשפטנים והפוליטיקאים להבין את הבעיות שהיא מעלה. יש מדינות, כגון גרמניה והולנד, שבהן מותר לטרנסקסואלים להנשא אחרי השינוי, מדינות שבהן אסור להם, כמו למשל אנגליה (אם כי יש עכשיו תקווה שהמצב ישתנה בקרוב),ומדינות, ביניהן ארצות הברית, שבהן המצב מעורב. בארץ, כפי שהוסבר, אין הלכה משפטית ברורה, והרבה תלוי במה שיעשו הטרנסקסואלים עצמם בעתיד, כמה הם יעמדו על זכויותיהם וכיצד הם יילחמו את מלחמתם. נורה

למעלה