מי יודע - מי חזרה בתשובה

m i s h e h o

New member
מי יודע - מי חזרה בתשובה

השיר הזה "היא חזרה בתשובה" מרגש אותי בכל פעם מחדש, בעיקר הביצוע של מתי כשבבית האחרון הוא שר בלי מוזיקה. משהו יודע על מי השיר נכתב? אני חשבתי על אלונה איינשטיין זצ"ל, אבל לא מצאתי לזה סימוכין של ממש. אשמח לכל מידע על השיר הזה של רוטבליט... תודה

לא יודע

אבל נדמה לי שהיא רצתה לחזור בתשובה והתחילה להתקרב לדת - על תקופה זו כנראה דובר בשיר

Shykedmi

New member
חייב לשאול שתי שאלות -

א) מה קרה לאלונה איינשטיין? ב) האם רוטבליט התגרש מאישתו בעקבות החזרה בתשובה? שי

m i s h e h o

New member
תשובות הידועות לי

אלונה איינשטיין התחתנה עם אריק לאחר ששלחה לו מכתב הערצה וביקשה לפגוש אותו. לאחר שהתאהבו התחתנו נולדו להם שתי בנות והם התגרשוץ בתחילת שנות השבעים חזרה אלונה איינשטיין בתשובה וגרה עד מותה השנה ליד ביתם של אורי זוהר ואישתו שכידוע גם חזרו בתשובה. אגב שתי בנותיהם של אלונה ואריק התחתנו עם בניו של אורי זוהר וגם כן חזרו בתשובה באשר לאישתו של רוטבליט ככל הידוע לי אין קשר לחזרה בתשובה...

Shykedmi

New member
תודה רבה לך -

אז גם גירושיהם של אריק ואלונה לא בא כתוצאה מחזרה בתשובה כלשהיא, אלא מתוך אי הסתדרות. סליחה על האוף-טופיק, אנשים יקרים, אבל אני חייב לשאול - ממה היא נפטרה? ובת כמה היא הייתה? ואם למישהו תהיה תשובה בקשר לשאלה השניה, אני אשמח מאד. מעניין מאד לדעת. שי

m i s h e h o

New member
מסרטן בת 68

אגב אומרים שהיא הייתה צלמת מחוננת... וגם מן הסתם מאוד יפה

דנ120

New member
אלונה לשם (שוחט) הייתה גרושה

כאשר נישאה לאריק איינשטיין ב- 1963 ( ההיכרות בניהם נוצרה בעקבות מכתב שכתבה לו על רצונה להיפגש עימו ) . במהלך נישואהם נולדה בתם הבכורה שירי . ארבע שנים לאחר שנישאו הם התגרשו אולם שנה לאחר מכן הם חזרו ונישאו . במהלך נישואהם השניים נולדה בתם השניה יסמין . גם נישואים אלה ארכו ארבע שנים וב- 1972 הם התגרשו שוב . היא הייתה דוגמנית ולאחר מכן צלמת היא חזרה בתשובה בסוף שנות השבעים ועברה לירושלים עם בתה הצעירה לאחר מכן הצטרפה אליה בתה הבכורה . היא נולדה ב- 1938 ונפטרה ב- 6/1/2006 לאחר שחלתה בסרטן הריאות . כנראה שהיא הייתה ההשראה לשיר "היא חזרה בתשובה" שכתב יעקב רוטבליט והלחין ומבצע מתי כספי אולם לא מצאתי סימוכין לכך .

לי ידוע

שהשיר "היא חזרה בתשובה" של אריק אינשטיין שגם כתב לו את המילים ונמצא באלבום "פסק זמן" נכתב על אלונה. לכן קשה לי להאמין ששיר נוסף בעל שם זהה יכתב עליה גם.

דנ120

New member
"הוא חזר בתשובה" של אריק איינשטיין

השיר נכתב עלי ידי אריק איינשטיין (מילים) ושם טוב לוי (לחן) . הוא נכלל באלבום "פסק זמן" שיצא ב- 1984 . השיר נכתב בעקבות תוכנית טלוויזיה . בתוכנית דיברו הורים שילדיהם חזרו בתשובה על הנתק שנוצר עם הילדים שבחרו בדרך החדשה (הילדים החלו מתכחשים להוריהם) . בספרו של אריק איינשטיין "זו אותה האהבה" (ביוגרפיה בראשי פרקים בעריכת עלי מוהר / הוצאת דניאלה די - נור עמוד 192 / סיפור 69 ) מתייחס אריק איינשטיין לשיר ..."באופן טבעי קשרו את השיר הוא חזר בתשובה לאורי , אבל האמת שהדחף לכתוב אותו לא היה קשור אליו"...

Shykedmi

New member
בדיוק -

של אריק - "הוא חזר בתשובה" (איינשטיין/לוי) של מתי - "היא חזרה בתשובה" (רוטבליט/כספי) המון תודה על התשובות. וסליחה על האוף-טופיק הקצרצר.

למעלה