סוכר
הבעייה בסוכר אינה ג´לטין, אלא שימוש בפחום לסינון, אשר מופק לפעמים מעצמות בעלי חיים, לאחר שמוצה מהן הג´לטין. איני מבין מדוע ממתיק נוזלי פחות נוח לשימוש מאשר סוכר גבישי. סוכר מיוצר מסלק סוכר או מקנה סוכר. פעם רוב הסוכר בארץ היה מסלק סוכר, אבל היום יכול להיות שהדבר שונה מכיוון שסוכר מיובא ממקורות שונים. סוכר מסלק סוכר לא מסונן בעזרת עצמות ומתאים לטבעונים. הבעיה שלא מצויין על האריזה אם הוא מסלק או קנים וצריך לברר. סוכר מקנים מסונן לפעמים (לא תמיד) בעזרת פחם פעיל המיוצר מעצמות של פרות (לא דגים), לאחר שהופק מהן ג´לטין. הפחם לא נשאר בסוכר ונעשה בו שימוש רב פעמי. לכן גם הדבר לא ניכר בכשרות. הסוכר החום הנפוץ, הכהה הוא סוכר לבן בתוספת מולסה. לכן הדבר לא פותר את הבעיה. המולסה עצמה היא תמיד מסוכר קנים, אבל לא מזוקק. גם סוכר חום בהיר מקנים עובר סינון, לפעמים בעזרת עצמות. סוכר חום מסוג "טורבינדו" מסונן על ידי צנטריפוגה ושטיפה בקיטור ובטוח לטבעונים. בכל מקרה, מדובר בשימוש בשאריות מהשאריות ומכיוון שנעשה שימוש חוזר רב בפחם, מדובר בכמויות קטנות והתרומה לתעשיית המזון מהחי היא זניחה. בעולם בו אנו חיים לא ניתן להמנע כליל מניצול עקיף של בעלי חיים. יש לחתור להקטנה ככל האפשר של הניצול ובמסגרת המאמץ שכל אחד מקדיש לכך, ראוי לתת עדיפות לתחומים בהם הניצול משמעותי יותר. למעוניינים להקפיד גם בנושא זה, להלן הפתרונות הבטוחים כטבעונים: ממתיקים לא מזוקקים כמו תמרים, רכז תפוחים, מולסה, לתת, סירופ תירס. סוכר חום טורבינדו סוכר לבן או חום מסלק סוכר (דורש בירור) סוכר לבן או חום מקנה סוכר אשר סונן לא בעזרת פחם מעצמות (דורש בירור)