מי יודע? מי שמע? שאלות מחכות לתשובה

• פותח הנושא Kaas
  • פורסם בתאריך

Kaas

New member
סוכר וג´לטין?

מישהו מכיר פתרון זול יחסית לסוכר שלא נעשה בו שימוש במרכיבים מן החי?, אבל חשוב שיהיה סוכר שקל להשתמש בו(לא משהו נוזלי לדוגמה) תודה

סידן

למרות שאני מקפידה על תזונה מאוזנת ודי עשירה,בזמן האחרון הכתמים הלבנים בציפורניים שלי די גדלו והעור שלצד הציפורן לעיתים מתקלף-שני סמינים ברורים לחוסר בסידן. כל עצה תתקבל בברכה! חוץ מתוספים... טלטול

Manjubala

New member
סוכר טורבינדו?

יש כאן מישהו שיודע איפה אני יכולה לקנות סוכר טורבינדו? תודה

doronimous

New member
אקסוס

מישהו מכיר או לועס את שורש האקסוס ? יודע מה זה בדיוק ?

vegan

New member
סוכר

הבעייה בסוכר אינה ג´לטין, אלא שימוש בפחום לסינון, אשר מופק לפעמים מעצמות בעלי חיים, לאחר שמוצה מהן הג´לטין. איני מבין מדוע ממתיק נוזלי פחות נוח לשימוש מאשר סוכר גבישי. סוכר מיוצר מסלק סוכר או מקנה סוכר. פעם רוב הסוכר בארץ היה מסלק סוכר, אבל היום יכול להיות שהדבר שונה מכיוון שסוכר מיובא ממקורות שונים. סוכר מסלק סוכר לא מסונן בעזרת עצמות ומתאים לטבעונים. הבעיה שלא מצויין על האריזה אם הוא מסלק או קנים וצריך לברר. סוכר מקנים מסונן לפעמים (לא תמיד) בעזרת פחם פעיל המיוצר מעצמות של פרות (לא דגים), לאחר שהופק מהן ג´לטין. הפחם לא נשאר בסוכר ונעשה בו שימוש רב פעמי. לכן גם הדבר לא ניכר בכשרות. הסוכר החום הנפוץ, הכהה הוא סוכר לבן בתוספת מולסה. לכן הדבר לא פותר את הבעיה. המולסה עצמה היא תמיד מסוכר קנים, אבל לא מזוקק. גם סוכר חום בהיר מקנים עובר סינון, לפעמים בעזרת עצמות. סוכר חום מסוג "טורבינדו" מסונן על ידי צנטריפוגה ושטיפה בקיטור ובטוח לטבעונים. בכל מקרה, מדובר בשימוש בשאריות מהשאריות ומכיוון שנעשה שימוש חוזר רב בפחם, מדובר בכמויות קטנות והתרומה לתעשיית המזון מהחי היא זניחה. בעולם בו אנו חיים לא ניתן להמנע כליל מניצול עקיף של בעלי חיים. יש לחתור להקטנה ככל האפשר של הניצול ובמסגרת המאמץ שכל אחד מקדיש לכך, ראוי לתת עדיפות לתחומים בהם הניצול משמעותי יותר. למעוניינים להקפיד גם בנושא זה, להלן הפתרונות הבטוחים כטבעונים: ממתיקים לא מזוקקים כמו תמרים, רכז תפוחים, מולסה, לתת, סירופ תירס. סוכר חום טורבינדו סוכר לבן או חום מסלק סוכר (דורש בירור) סוכר לבן או חום מקנה סוכר אשר סונן לא בעזרת פחם מעצמות (דורש בירור)

EaTit442

New member
התשובה הטעימה

היא לדחוף עדשים לאוכל שלך. זה ממש עניין של קלי קלות. אז את רוכשת לך עדשים ירוקים או כתומים, משרה אותם במים, הרבה מים, עד שהם מתנפחים, אז את מוזמנת להשתעשע בהם. ההעדפה שלי היא באורז, מג´דרה, את יודעת. תכיני לך כוס אורז מלא (מטגנים טיפה את האורז עם ממש מעט שמן זית, מוסיפים שתי כוסות מים, מכסים את הסיר ומחכים עשר דקות, מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור לעוד כמה דקות) ותוסיפי המון עדשים, טעים המון ומזין אפילו עוד יותר. (ההמלצה לחורף חורפי היא כמובן מרק עדשים, תענוג מופלא, תגידי אם מתחשק לך מתכון) בקיצור, מומלץ בחום, בהצלחה!

lilithmm

New member
כמה קילו עדשים צריך לאכול כל יום?

כמה קילו עדשים צריך לאכול כל יום בשביל להגיע ל- 1000 mg?

aradori

New member
תשובה פשוטה:../images/Emo132.gif

כדי להגיע ל 1000mg עדשים - יש לצרוך בדיוק 0.001 קילו של עדשים.
.

דורון ק

New member
עצות

דווקא סימנים לבנים על הציפורניים לא בהכרח מעידים על חוסר סידן,ישנם הטוענים כי כמות תת-אופטימלית של המינרל אבץ גורמת לכך. על עצה שניתנת דרך הנט מבלי לבדוק את התזונה הכוללת שלך תהיה לא אופטימלית-לכן מומלץ לך לפנות לתזונאי. בכל מקרה מומלץ לכלול מקורות עשירים לסידן-מצרף לינק בנושא. ולנסות להפחית מוצרים כמו מלח,קפאין,סוכר לבן,חלבון מן החי ולהרבות בצריכת פירות,ירקות ומוצרי סויה(עדיף מועשרים בסידן).

../images/Emo51.gif רבה! ועוד שאלה קטנה-

אני יודעת שבאגוזי ברזיל יש הרבה מאד סידן,אבל אחוז השומן בהם ממש גבוה...השאלה אם היחס הוא כזה שאפשר לאכול מהם הרבה? טלטול

דורון ק

New member
בבקשה,ובקשר לאגוזים

השאלה היא כמה זה "הרבה"?ולמי? באופן שיטחי אחוז הקלוריות המומלץ שיבוא משומן הוא כ-20%-30%. אגוזי ברזיל בהחלט יכולים להוות חלק מתזונה כללית מגוונת אך כמו כל מזון מומלץ שלא להגזים-רף ה-"הגזמה" כמובן שונה מאדם לאדם.אגוזי ברזיל מהווים מקור מצוין למינרלים כמו סלניום(המקור העשיר ביותר למינרל זה),אבץ,ויטמיני B וכו´. מומלץ להעדיף את האגוזים בקליפתם ואז לפצח אותם,מאחר שכך הם יהיו יותר "דחוסים" תזונתית(כמות גבוהה יותר של מינרלים וכו´).אבל גם אגוזים בקופסה מהווים מקור טוב למינרלים אלו. כמות הסידן ב-100 גרם אגוזי ברזיל היא כ-180 מ"ג סידן וכ-600 קלוריות,ההמלצה עומדת על כ-1000 מיליגרם ליום.

מישהו יכול לספר לי קצת מה נות...

נים לי שקדים, אגוזים ופירות יבשים? [כל פירוט לגבי תצרוכת יומית מומלצת (לטבעונים) יתקבל בברכה ויתוגמל ב
]

למעלה