מי יודע על מרכז טומטיס?

מי יודע על מרכז טומטיס?

מישהו חווה היה ניסה את שיטת טומטיס עם ילד PDD? מדובר על המרכז בכפר סבא שעושה טיפולים על ידי הקשבה למוסיקה או קול האם, על פי שיטה של רופא צרפתי. נשמע לי מצוין, נכון, הגיוני ויושב על הנקודה של בני. מענין אותי לשמוע אם מישהו יודע על הצלחות בשיטה הזאת לבעיה הזאת.(כמובן שאין לצפות להבטחות בשום דבר, אבל התרשמות.) חג שמח לכולם, אורנה.

doritmor

New member
בשעתו התעניינתי

אבל בסוף החלטתי שלא. אנחנו לא גרים בכפר סבא והרעיון של להסחב עם הילד 4-5 פעמים אח"הצ במשך חודש - לא היינו עומדים בזה. גם העלויות הכספיות אינן מבוטלות. אני מבינה שמדובר במרכז שמנהלות שתי קלינאיות תקשורת רציניות. אני דיברתי עם אחת מהן לפני כמה שנים והתרשמתי לחיוב. לפני כחודש בערך (אם אני זוכרת נכון) הנושא עלה בפורום הזה (או בפורום של אוטיזם או בפורום של ADHD) תנסה לעשות חיפוש דורית

תירתיר2

New member
שיטת טומטיס

איני מתכוונת לחוות דעה אלא יותר להתייחס לשיטות טיפול בכלל. אנו ההורים צריכים "לירות לכל הכיוונים" או ליתר דיוק לנסות כיוונים שונים, גם כאלו שאנו תחילה סקפטים לגביהם. יש לי חברה-קולגה למקצוע שעברה השתלמות בשיטה הדומה לטומטיס, שגם בה עובדים דרך האזנה לדיסקים מיוחדים. היא ניסתה זאת בטיפול על ילדים שונים מאוכלוסיות שונות, והגיעה למסקנה- שאין מסקנה. יש ילדים שאיתם זה מצליח, ויש כאלו שלא. בכל אופן, אין ספק שהאזנה למוסיקה עושה משהו לריכוז של הילד, וראיתי זאת בעיני על הבן שלי. אני הייתי מנסה טיפול ניסיוני (או מס' מצומצם-כי העלות גבוהה) ובודקת היטב את מידת ההשפעה של הטיפול על הילד. בהצלחה.

תירתיר, מדובר בבררד?

אני מכירה אבא לילד אוטיסט במצב מאד מאד קשה, שעבר השתלמות מיוחדת וקנה את כל הציוד כדי לטפל בבן שלו בשיטה זו. עד כמה שאני הבנתי, זה לא עזר.

תירתיר2

New member
לא יודעת, שיריתה...../images/Emo4.gif

לא זוכרת את השם. אבל ההשתלמות היתה בחו"ל.

נראה לי שננסה.

תודה תודה על התגובה! אנחנו גרים ליד כפר סבא אז.... נראה לי שננסה לנסות. אכתוב אם יהיו ניסים, ואפילו אם פחות מזה.

למעלה