מי יודע על ניגודי אינטרסים

shandy

New member
מי יודע על ניגודי אינטרסים ../images/Emo101.gif

אני נתקלת כרגע בקושי לקבל אישור לעבודה פרטית במקביל לעבודה שלי בסקטור הציבורי. העבודה הפרטית אינה חופפת לעבודתי כשכירה , אך גם מתבססת על ידע שרכשתי שם. בין שתי העבודות עלולים להיות קוים משיקים, ולכן מראש סייגתי לעצמי גבולות. המעביד שלי, רוצה להרחיב את גבולות הסייג, עד כדי פגיעה מבחינתי בחופש העיסוק שלי, בתואנה של ניגודי אינטרסים. אני נמצאת במו"מ על הנושא, ומחפשת חומר על נושא ניגוד אינטרסים, האם יש הגדרה לנושא, מי מגדיר, במי תלויה ההגדרה, איך עוקפים ניגודי אינטרסים, וכל רמז או טיפ שיעזור לי לנצח הרמת כוסית מובטחת בסוף

siv30

New member
אם יש לך סבלנות עד יום ראשון

אני אוכל להציג לך את העקרונות באופן מבוסס יותר. באופן כללי נגוד עניינים הוא מצב שעל עובד מדינה להמנע ממנו בכל מחיר. ההגדרה מאוד מעורפלת ונוהגים לסווג ארבעה סוגים של ניגודי עניינים שהחשוב לעניינך הוא נגוד עניינים אישי- משמע כזה שיתכן שיצמחו לך טובות הנאה אישיות ממנו (לך או לקרובים לך). בג"ץ הטיל את החובה לוודא כי אין ניגוד עניינים על המשרד הממשלתי. קיימת הוראה בתקשי"ר שמתייחסת לכך ולשאלה בדיוק מה על הממונה לבדוק. הוא לא יכול למנוע ממך לחלוטין, הוא צריך לפעול במסגרת הכללים המוכתבים בתקשי"ר, אם אין הוא יכול להוכיח נטיה לנגוד עניינים, אז אין לו עילה לפסול את העבודה הנוספת. מאידך, שימי לב שקיימת הגבלה על גובה השכר שאת יכולה להרוויח בעבודה נוספת (לא יעלה על 50 אחוזים מהשכר שאת מרוויחה במשרתך). במקרה של עובד מדינה זו מכשלה רצינית (לאור השכר הזעום
). יום ראשון אני מקווה להיות יותר חכמה. בהצלחה.

shandy

New member
תודה

המון תודה, ומוכנה לחכות אפילו יותר מיום ראשון כמה שאלות לחדד את דבריך האם מדובר בשכר ברוטו? או נטו שנית מדובר בהקמת חברה בע"מ, האם גם אז מדובר, ב50% מהשכר? ואם אני מכניסה בעלי מניות נוספים לחברה, מה אז? ניגוד העניינים הוא לא בקטע האישי פרטי, אלא בקטע שאני יכולה לנצל ידע שיש לי או הכרות עם גורמי מקצוע אחרים לצורך פיתוח החברה שלי ושוב תודה

שש שבע

New member
את לא תנצחי

פשוט בגלל שהמעביד שלך יכול אפילו לפטר אותך, יש עסקים שבהם יש תנאי בחוזה, שאם אתה עוזב את העבודה מאיזו סיבה שהיא, אסור לך לעסוק באותו התחום במשך שנתים שלוש, חמש שנים, תלוי מה זה. זה בעיקר בתחומים של פיתוח מוצרים, פיתוח תוכנות ועוד. ואם את עובדת בעבודה מקבילה? על אחת כמה וכמה שיש ניגוד אינטרסים. גם אם הדברים לא מותנים בחוזה. יש זיקה ברורה.... מצטערת שלא יכולה לעזור לך...

shandy

New member
לא מפטרים כל כך מהר

שש שבע, גם לעובדים יש זכויות, ואי אפשר לפטר עובדים ללא עילה אמיתית לפחות לא בסקטור הציבורי ולגבי תקופות צינון, תמיד אפשר לעקוף, תראי באיזה מהירות מתניידים אנשי אוצר לשוק הפרטי והפוך, ח"כ לשעבר שהופכים מיד ללוביסטים או ליועצים כך שהעניין לא ממש מוחלט ובכלל כל כלל הוא עניין סוביקטיבי, שנתון לפרשנויות רבות, כך שגם אם יאמרו לא, מבחינתי זה אתגר לשנות את התשובה לכן!!!!! לכן זקוקה להוראות התקשיר

siv30

New member
עבודה פרטית

עבודה פרטית על פי הוראות התקשי"ר היא "כל עבודה המכניסה שכר או עיסוק בעסק שמטרתו היא קבלת הכנסה או רווחים, וזאת מחוץ למסגרת עבודתו של עובד בשירות, לרבות כל עבודה או עיסוק כאמור, בין אם הם נעשים דרך קבע, בין אם הם נעשים באופן זמני ובין אם נעשים באופן חד-פעמי; למעט רכישת מניות בחברה או חלק בשותפות, בתנאי שהעובד אינו פעיל באיזה צורה שהיא בניהול החברה או השותפות." יש לשים לב לסיפא של המשפט, ששותפות או רכישת מניות בחברה לא יחשבו לעבודה פרטית אם העובד אינו פעיל בניהול. בכל מקרה של חשש לניגוד אינטרסים או שעלול להיווצר מצב כזה העובד לא יעסוק בעבודה פרטית אולם, במקרה של ספק אם קיימת התנגשות כזו אם לא, תכריע נציבות שירות המדינה. התנאי הראשון למתן היתר עבודה פרטית הוא שהיא אינה קשורה במישרין או בעקיפין בתפקידו של העובד. יתכן שבתנאי זה את נופלת. אבל באופן כללי עליך לעמוד בכל התנאים שמצויינים בפרק. לשם נוחות צירפתי לך את את הלינק לתקשי"ר : http://www.civil-service.gov.il/takshir/L1-1.HTM פרק 02.44 עוסק בניגוד עניינים. פרק 42.402 עוסק בעבודה פרטית. (אי אפשר לצרף לינק ישיר לדפים). המלצתי לפנות לנציבות שירות המדינה ולבחון את הנושא על מנת שלא לעבור על הכללים.

shandy

New member
מעלה נשכחות ../images/Emo41.gif ../images/Emo79.gif

תשמעו, זה לא קל להתדיין עם מנהלת שהיא גם חברה טובה את המנהלת שלי אני מכירה , עוד טרם התמנותה למנהלת, ישבנו חדר ליד חדר, והחלפנו שם הרבה רכילויות , צחוקים, קיטורים ודברים טובים. ובמצב כזה צריך להפוך לפורמליסטים, מה שלא מתאים לשתינו אז את המשוכה הראשונה של ניגודי אינטרסים עברתי שתי המנהלות הישירות שלי, לאחר משא ומתן, קיבלו את עמדתי, וההגבלות שהגבילו אותי, הן אלו שאני די הגבלתי עצמי מראש, (רק שלא סיפרתי להן) עכשו מעבירים אותי לועדה עליונה במקביל אני ממתינה לועדה של המשרד הממשלתי הנוגע בעניין בינתיים אני אוספת חומר לכל אחת מהועדות, כי אני עומדת שם בפני פיגורות רציניות הן מבחינת ההשכלה והתפקיד שש שבע, אסור לוותר ולהתיאש מהר, אם מאמינים במשהו, צריך להילחם עד שמשיגים את זה, וכאם לילדים את בודאי יודעת שלחולל שינויים זה תהליך שלוקח זמן אז זה נכון להיום השאר יקרה כנראה אחרי החגים שבת שלום

למעלה