מי יודע/ת???? געהאקטע הרינג

סקרפטה

New member
מי יודע/ת???? געהאקטע הרינג ../images/Emo19.gif

שלום לכולם, אני מחפשת מתכון לגהאקטע הערינג ( חלופה אפשרית לגעפילטע ) אודה מאד למתנדב/ת שתתן/ייתן מתכון חג שמח ושנה טובה סקרפטה
 
העלית במחשבותי את טעמי ילדותי

לפי האיות הנכון של מנה מיתולוגית זו אני יודע מהיכן צמחו שורשיך .... לא גאפילטה ולא קעראפלך ולא קעשאקה וכדומה. אבל את אופן ההכנה אינני יודע. חיפשתי ומצאתי: http://www.fooddownunder.com/cgi-bin/recipe.cgi?r=66103 http://www.astray.com/recipes/?show=Gehakte%20herring%20(herring%20salad) בלועזית: GEHAKTE HERRING ו- CHOPPED HERRING. סתם בא לי להתרפק על זכרונות העבר ושתהיה שנה טובה.
 

יפית מן

New member
המרשם לגהאקטה-הרינג../images/Emo76.gif

שבוע טוב מוצאי שבת אחרון של השנה שיהיה מבורכת השנה הבאה עלינו לטובה ולברכה החומרים מאטיס הרינג בצל תפוחי עץ ירוק(גרנד) חלה סחוטה כמה פרוסות תלוי כמה דגים עושים סוכר מעט חומץ ביצים קשות ההכנה לטחון הכל במחונת בשר לערבב היטב ובתיאבון....כמות של דגים אני עושה לפי ראות עיני
 

יפית מן

New member
אתה מתכוון ב-הק מסר(סכין ברוחב 10 סנטי...

אמי ז"ל היתה עושה זאת בההק מעסר אבל בימינו יש מיקסר ופודפרוססור מי ילך להכות בסכין הזאת בו בזמן שאפשר לתחון במיקסר וזה יוצא משהו,משהו אני עושה את זה כל שנה לקידוש של שמחת תורה ואנשים,מלקקים את האצבעות לא נשאר לי אחרי הקידוש פרור אנחנו חסידי חב"ד וברוסיה זה מה שהיה לאכול למדתי את זה מחמותי שהיתה מומחית לעשות וכל קידוש היא עשתה את זה וגם היא היתה עושה במכונת טחינת בשר כך שיכול להיות שאצלכם עשו אחרת..
 
את מתחילה בזה שאמך נהגה לקצוץ בקופיץ ...

את מתחילה בזה שאמך נהגה לקצוץ בקופיץ ולסיון את מזלזלת "כך שיכול היות שאצלכם עשו אחרת" - הרי אמך נהגה כך ???!!! גם כבד קצוץ וסלט ביצים מכינים בעזרת קופיץ ולא טוחנים. טחינה ועיבוד בפוד פרוססור מייצרים עיסה משחתית. אגב, מה לעניין טעם טוב ואופן הכנה לחסידי חב"ד ברוסיה ? ולעניין ליקוק האצבעות - אולי כדאי שתתני לאורחי הקידוש סכו"ם שלא יאכלו בידיים. אבל כל ביסוס טענותיך הוא כל כך רדוד ולא ענייני שאין לי עניין בדבריך ולא אוסיף.
 
סליחה על ההתערבות אבל כבד קצוץ

מעולה לגמרי במכונת בשר. אין צורך להישאר בסכין, מכונת בשר לא יוצרת משחה כדבריך. (אמאלה אבל אל תתקיף אותי עכשיו) אני מקווה שזה תגובה ענינית.
 

סקרפטה

New member
תודה לכם, יפית - אפשר כמויות בבקשה?

מי ששמע שהגעהאקטע יהיה בתפריט התחיל ללקק שפתיים כך שאין לי רצון לאכזב. אודה לך על כתיבת הכמויות. שנה טובה, בריאה ושמחה סקרפטה
 

יפית מן

New member
2-3 דגים מטיאס../images/Emo76.gif

סקרפטה שבוע טוב לך,לפי דעתי ודעת אורחי זה טעים מאוד רק במכונת בשר . כמויות 2-3 דגים מטיאס(או שמאלץ הרינג) 2-3 בצלים 3-4 תפוחים ירוקים גרנד כף סוכר 2-3 כפות חומץ 3-4 ביצים קשות תלוי כמה אורחים יש לך זה כמות ביתית אני כל שנה עושה לקידוש בבית הכנסת ופשוט לא נשאר אף פעם פירור אני עושה זאת שנים רבות היות ולחמותי עליה השלום ההיה על זה חזוקה ואני ממשיכה את המסורת וחסר שאני לא יעשה זאת הקידוש לא יהיה קידוש אפילו שאני נוסעת לכל הסוכות אני עושה זאת ונותנת לגבאי,ושוב אני כן טוחנת את זה במכונה ולא קורא לזה שום דבר והאנשים אומרים שבכל שנאני משפרת ומשפרת את המתכון תנסי ונפגש אחרי החג ותראי איזה מחמאות תקבלי...
 
למעלה