מי יודע/ת ?

DarlingAdam

New member
לא רק מאמר, אלא גם תמונות.

בלינק שלמעלה מצויות תמונות שחלקכם שאולי גולשים מהעבודה או ליד הילדים או ההורים... ירצו להיזהר. מקובל להזהיר על תמונות עירום מפורשות בראש העמוד שאליו שלחת אנשים :)

אורי 0

New member
../images/Emo32.gif אם מאיות לא יכולה לנסוע

לניו-יורק. אז אולי עד אוני' ת"א? (אם צריך, אני אנקב לה בכרטיסיה...) אוניברסיטת תל אביב הפורום ללימודי נשים עם NCJW The NCJW Women Studies Forum קול קורא הכנס השנתי ה-12 ללימודי נשים ומגדר ולתיאוריות פמיניסטיות של הפורום ללימודי נשים עם NCJW באוניברסיטת תל-אביב יתקיים ב-3-5 לאפריל 2005 ויעסוק בנושא: "פמיניזם, משפט ושינוי חברתי" חלק לא מבוטל מהעשייה וההגות הפמיניסטית בישראל ובמדינות אחרות מתמקד במשפט. ישנה הסכמה רחבה כי המשפט הינו מוסד חברתי התורם לדיכוין של נשים. בה בעת, ישנה מחלוקת בין אלו הרואות במשפט זירה מתאימה לפעילות פמיניסטית וליצירת שינוי חברתי לבין אלו הרואות בניסיונות לשנות את החוק מתן לגיטימציה לממסד הפטריאכלי וקוראות לפעילויות פמיניסטיות מעצימות המאתגרות את הסדר החברתי הקיים מחוץ להיכלי המשפט. הדיון בפמיניזם, משפט ושינוי חברתי מזמן שאלות חשובות ומגוונות, בין היתר לגבי מימדי הדיכוי והשחרור המגדריים במשפט בכלל ובמשפט הישראלי בפרט, הלקחים שיש להפיק מניסיונות השימוש במשפט ככלי לשינוי חברתי שנעשו בעשורים האחרונים, יכולתו של המשפט לתת מענה לצורכיהן של נשים המשתייכות לקבוצות חברתיות שונות ומקומן של נשים העוסקות במשפט בתנועה הפמיניסטית. אנו פונות לנשים ולגברים ממגוון תחומי הידע והמעש לקחת חלק בכנס. ועדת הכנס מזמינה הצעות להרצאות, וכן הצעות למושבים מאורגנים העוסקים בזיקות שבין פמיניזם, משפט ושינוי חברתי. יש להעביר לידי הועדה את שם ההרצאה וכן תקציר בן 500 מלה. הצעות למושב מאורגן צריכות לכלול את נושא המושב, המשתתפות/ים, נושאי ההרצאות ותקציר של ההרצאות - או של הדיון, אם המושב יתנהל כפאנל, וכן את שם יושב/ת הראש. מושב שיעלה כיוזמה במסגרת ארגון מסוים ישא גם את שם הארגון. שאר ההצעות שיתקבלו יאורגנו על ידי הועדה במושבים לפי התאמת נושאיהן. חשוב להדגיש כי הכנס אינו עוסק במשפט רק במובנו המקצועי הצר אלא במגוון ההיבטים החברתיים והפוליטיים של המשפט הקשורים להגות ולעשייה הפמיניסטית. הכנס פתוח לכל דיסציפלינה, מתודה, עמדה או גישה; ההרצאות יכולות להציג פרספקטיבה תיאורטית, מחקר שטח, דיון במקרה משפטי, גישה, אירוע, מוצר תרבות או אשה/גבר ספציפיים כמו גם הכללות רחבות, להציע פרספקטיבה אקטיביסטית או אקדמית ולהציג את הנושא בכל צורה שהיא. הועדה תבחר את ההרצאות ואת המושבים לפי מידת העניין וכן לפי מגבלות זמן הכנס, התאמת הנושאים וגיוונם, ומתוך פתיחות לצורות שונות של טיפול בנושאים הרלבנטיים. להלן רשימה ראשונית (לא מחייבת ולא ממצה) של נושאים אפשריים: - משמעות מושג השוויון מפרספקטיבות פמיניסטיות שונות - האפקטיביות והמחירים של השימוש במשפט ככלי לשינוי חברתי - הישגים וכשלים במאבק הפמיניסטי המשפטי בישראל - מאבקי זכויות של נשים מקבוצות מיעוט לאומיות - היבטים מגדריים של תחומי משפט שונים (דיני עבודה, דיני משפחה, דיני חוזים, דיני קניין ועוד) - מקומן של נשים במשפט העברי - נגישות נשים למערכת המשפט - מקומן של נשים במוסדות המעצבים משפט (כנסת, בתי משפט, ממשלה) - ניתוח היסטורי של זכויותיהן של נשים - מקומן של העוסקות במשפט בתנועה הפמיניסטית - הזיקות שבין מאבקים משפטיים פמיניסטיים לבין מאבקים של קבוצות מוחלשות אחרות - הרלוונטיות של מאבקים משפטיים פמיניסטיים לנשים מקבוצות מוחלשות ולגברים - ייצוגים מגדריים וממגדרים של המשפט באומנות ובספרות - ייצוגיים אומנותיים של מאבקים משפטיים של נשים - ניתוח היסטורי של מאבקים משפטיים פמיניסטיים - ארגונים ומנהיגות בפמיניזם המשפטי - אלטרנטיבות פמיניסטיות למשפט - יחסי גומלין בין מבנים של משפחות למשפט - טכנולוגיות הולדה ומשפט - מקומן של נשים במצבי סכסוך ופיוס בחברה ועדת הכנס: פרופ' דפנה ברק-ארז, הפקולטה למשפטים - יושבת ראש; פרופ' ליאורה בילסקי, הפקולטה למשפטים; ד"ר נטע זיו, הפקולטה למשפטים; ד"ר דפנה הקר, הפקולטה למשפטים והתוכנית ללימודי מגדר; ד"ר ליאורה מלכא, הפקולטה לאומנויות; ד"ר רות למדן, החוג להיסטוריה של עם ישראל; ד"ר אורנה כהן, בי"ס לעבודה סוציאלית את ההצעות יש להעביר לידי שירלי כהנוביץ, רכזת הפורום ללימודי נשים עם NCJW עד ל- 15 בדצמבר, 2004 עם שם מלא של המרצה, תואר אקדמי, שיוך מוסדי (אקדמי או אחר) אם יש, כתובת מלאה, כתובת דואר אלקטרוני, ומספרי טלפון ופקס. ניתן להעביר את ההצעות בדואר, בפקס או בדוא"ל: הפורום ללימודי נשים בניין ברגלס לכלכלה אוניברסיטת תל אביב תל אביב 61390 טלפון: 6406905-03, פקס: 6405596-03, דוא"ל: [email protected] Shirli Kahanovich, Coordinator The NCJW Women Studies Forum Berglas Building Tel Aviv University Tel Aviv, ISRAEL Phone: 972-(0)3-6406905 Fax: 972-(0)3-640-5596 The NCJW Women Studies Forum is funded by the National Council of Jewish Women, USA

לי שני

New member
אנה

את עברת בעצמך את התהליך ואת מדברת גם מהניסיון? כי אני מנסה לקבל תמונה כמה שיותר ברורה לגבי השינוי שאני רוצה לעבור

transman

New member
טסטוסטרון מיוצר (בין היתר) ב..שחלות

ועובר תהליך (פשוט ביותר, המולקולות ממש דומות) שהופך אותו לאסטרוגן.

Eusebius

New member
לנקבות

יצר מיני פחות מלזכרים והן מתגרות פחות (לוקח להן יותר זמן להגיע לאורגזמה). נראה לי שכשטרנסית חווה את ההרגשה הזאת היא מרגישה שזה חריג בגלל מה שהיא הכירה מקודם, אבל בעצם זה מה שרוב הנשים הביולוגיות מרגישות.

אני הבנתי אחרת לגבי זה..

אני הייתי בקבוצת תמיכה של אילנה ברגר ושם היה רופא מנתח שכחתי את שמו בית הרופאים בריינס והוא אמר שהבנות שעושות ניתוח לא מגיאות לאורגזמה יש הפרשה בלבד אבל היא לא אורגזמה אני מקווה שלא טעיתי בהקשבה אז להרצה ממני בל באהבה אחלה חיים לכלום

המיקרה שלי עצוב . כנסי

אני התחלתי בתהליך אך כל הורמן שלקחתי לא עשה לי טוב הרגשה רע מאוד אני רוצה לעשות טיפולי הורדת שיער אבל לא יכולה כרגע לקחת הורומניים טופלתי אצל אילנה ברגר אישה מקסימה ביחד אז היה דוקטור לאצר היום הבנתי שיש רופאה בחורה מדהימה עדיף לברר דרך האגודה בנחלת בינימין 18 תקבלי את הפרטים בדיוק ובהצלחה

לי שני

New member
מי יודע/ת ?

הניתוח לשינוי מין באמת מאפשר לחוש אורגזמה. כי כל פעם אני שומעת דברים שונים לגבי העינין

DarlingAdam

New member
אני מניח מהמאמר שבתגובה,

שהתכוונת לניתוח MTF. מי יודע את התשובה לניתוחי FTM, במקרה?

לדעתי

ברוב ניתוחי ה-FTM כיום משתדלים לשלב את הרקמות והעצבים של הדגדגן, כדי למקסם את היכולת לאורגזמה. בחלק מהניתוחים יש אפשרות כלשהי לזקפה, אבל זו לא זקפה מלאה ו"חזקה". אין אפשרות לשפיכה.

למעלה