מי יוכל להסביר ולהמליץ על מצלמת...

amircoh28

New member
מי יוכל להסביר ולהמליץ על מצלמת...

אני מחפש מצלמת וידיאו דיגיטלית, לשימוש ביתי, הבעייה היא שאני לא מבין כלום בנושא. האם הצילום נעשה דיגיטלית, מה הפורמט? איזה גודל הארד דיסק יש שם? מה ההבדלים בין הזומים? איך זה יראה על מסך טלוויזיה? או מסך מחשב? יש עוד דברים שאני אמור לדעת??? תודה רבה מראש, עמיר.

אז ככה...

אני לא מבין כל כך במצלמות וידאו דיגיטליות , אבל לחבר שלי (גיל) יש מצלמה כזו וממה שהבנתי (ממשחק עם המצלמה ומשאלות) זה כך: הסרט לא נשמר על דיסק קשיח אלא על קלטות DV. האיכות נשמרת מעולה בגלל שהמידע נשמר בצורה דיגיטלית (אפסים ואחדים) כך שלא משנה כמה תקליט על הקלטת , הסרט תמיד יהיה באיכות מעולה. האיכות היא כמו של DVD ( אפילו בטלויזיה 34 אינצ´) , והשמע הוא סטריאו. יתרון הגדול של מצלמות דיגיטליות זה העריכה, אם במצלמות אנלוגיות היית צריך כרטיס לוכד במחשב כדי להעביר את הסרט למחשב (דבר שמוריד מהאיכות) , אז במצלמה דיגיטלית העברת הסרט נעשית דרך כרטיס FireWire , והמחשב מתיחס לזה כאילו העתקת קובץ מהמצלמה למחשב והאיכות נשארת. כך , שעם מצלמה דיגיטלית , כרטיס FireWire ותוכנת עריכת וידאו , ניתן ליצור סרטים בבית. הזומים משתנים מדגם לדגם , אבל יש לזכור 2 דברים עיקריים בעדשות: 1. זום דיגיטלי זה בסה"כ הגדלת הפיקסלים וזה אומר הורדת האיכות. כדאי להתיחס אך ורק לזום אופטי. 2. ככל שקוטר העדשה גדול יותר אז איכות התמונה טובה יותר. ולסיום, המצלמות המובילות כיום בשוק הן דווקא של JVC , ומחירן נמוך יותר מאשר של SONY. מקווה שעזרתי. אמיר.

shahf

New member
המלצה

SONY DCR TRV-320 אני משתמש בה והיא מצוינת יש בה אפשרות לתמונות סטילס (דיגיטליות)שנשמרות על כרטיס זכרון ממורי סטיק של סוני (שמגיע עם המצלמה לעומת ה TRV 120 שהיא אותו הדבר רק בלי הכרטיס) כמובן שיש לה מסך והאיכות מצוינת כרטיס הזכרון הוא כאמור ממורי סטיק בגודל 4 MB היא מגיעה עם כבל סיריאלי להעברת תמונות!!!(ולא לעריכה) אני קניתי בישפאר מתאם פלופי דיסק (הרבה יותר נוח) שחף

yeuda

New member
עריכה בסוני

הכבל הסריאלי הוא כנראה בחיסור USB ואכן כך אתה יכול להוריד רק מה שיש בכרטיס זכרון. אבל אם תקנה כרטיס מתאים (FireWire) וכבל מתאים ותתחבר ליציאת DV (אמור להיות בדגם הזם אם אני לא טועה) - תוכל להוריד את הסרט עצמו למחשב ולערוך אותו שם. אם תרצה ב NETACTION היתה פעם ערכה כזאת (כרטיס+כבל+תוכנת עריכה) באזור 400 שקל - אני אישית לא יכול להמליץ כי אני לא מכיר את הערכה אבל אם תרצה שווה לבדוק.

shahf

New member
אכן קימת יציאת DV

ואת הערכה הזאת ראיתי ואני לא זוכר את מחירה(גם אני ראיתי בNETACTION) אני אבדוק שדוב את המחיר שלה למרות שאני לא צריך כדאי לבדוק שחף

orlov

New member
דיוטי פרי

אם מזדמן לך להגיע לדיוטי פרי אז יש שם מצלמות וידאו של סוני במחירים זולים בהרבה מבארץ ויש גם אפשרות לתשלומים.

למעלה