מי יכול להסביר לי?

dearp

New member
מי יכול להסביר לי? ../images/Emo4.gif

שלום לכולם מישהו יכול להסביר לי למה נאמר ש"בשתי מלחמות עולם הייתה זו ארה"ב שניצחה צבאית והפסידה מדינית"? מישהו יכול להסביר לי את הטענה הזו? אני מאוש מודה לכל מי שטורח להגיב ולהסביר

a e q u i t a s

New member
למה ארה"ב הפסידה מדינית?

איך ארצות הברית הפסידה מדינית, אם היא במאה ה-21 היתה אחת מתוך שני מעצמות על, וכיום ויותר מעשור מעצמת העל היחידה בעולם.... ? מה מביא אותך לחשוב שאמריקה הפסידה?

tamas216

New member
הבנתי שלי

סביר להניח שהתכוונו לכך שבמלחמת העולם הראשונה אומנם ארה"ב ניצחה אך מלחמה זו הביאה לחיזוק הפלגים הקיצוניים באירופה (על חשבון המלכים והאצילים ולא על חשבון הדמוקרטים) מה שהביא בסופו של דבר למלחמת העולם השנייה, המלחמה הביאה לעליית הקומוניזם המסוכן ברוסיה, והתחזקות פלגים קיצוניים שבסופו של דבר תפסו את השלטון באיטליה, ספרד, גרמניה ופורטוגל. ובמלחמת העולם השנייה ארה"ב ניצחה אך מלחמה זו הביאה את ברית המועצות למעמד של מעצמת עולם (שהייתה חזקה יותר מארה"ב במשך חלק מהשנים) ופתחה במלחמה הקרה שבתוכה נכללות מלחמות קוריאה וויטנאם ומלחמות נוספות בדרום אמריקה ואפריקה (ויש אומרים גם מלחמות המזרח התיכון). אני באופן אישי כמו אנשים רבים אינני מסכים לאמרה הזו כיוון שאומנם ארה"ב ספגה מבחינה מדינית אך זכתה להרבה יותר, מלחמת העולם הראשונה גרמה לעולם להכיר בכוחה של ארצות הברית והקפיצה אותה מבחינה צבאית וכלכלית ומלחמת העולם השנייה הפכה את ארצות הברית למשפיעה הרבה יותר בזירה העולמית (בין היתר בגלל נוכחות חייליה מאז ועד היום בגרמניה וארצות אירופאיות נוספות).

למעלה