מי יכול לנחש איזו ריבה הכנתי עכשיו (בתמונה)?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מי יכול לנחש איזו ריבה הכנתי עכשיו (בתמונה)?

הרי קיבלתי שבוע לפני פסח במתנה (הייתי אמורה להיות בסנט מוריץ מאתמול ועד שישי, בסוף לא) - יש לי פתאום המון זמן עד פסח!
 

shira1960

Active member
תפוז וג'ינג'ר? מי שמנחש נכון מקבל משלוחה?


 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בשמחה (יש רק שתיים וחצי צנצנות - הכנתי מקילו

פרי לפני קילוף וגלעון...- שני רמזים!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ריבת שסק!

בגדול:
1 קילו שסק יפים
כ 400 גר סוכר לבן
מיץ מחצי לימון
כפית תמצית וניל

מקלפים, מגלענים וחותכים לחתיכות את השסק. שוקלים שוב. אני קיבלתי 500 וקצת גרם נטו פרי.
שמים בסיר גדול מספיק וכבד, מערבבים עם סוכר במשקל 80% ממשקל הפרי המקולף. אני וספתי 400 גר (80% מחצי קילו), ועם מיץ הלימון.
מביאים לרתיחה על אש גבוהה, מנמיכים ומבשלים על אש נמוכה, בחום כזה ששומר על בעבוע קל תמידי. בוחשים מידי פעם.
שמים צלחת ו2 כפיות במפיא.
לאחר כעשרים דקות, מוסיפים וניל.
לאחר כעשרים וחמש דקות אפשר להתחיל לבדוק מצב קרישה - מוציאים צלחת מהמקפיא, יוצקים ככף מהריבה על הצלחת ומחזירים למקפיא. מוציאם את הצלחת לאחר שתי דקות וגם את אחת הכפיות ומעבירים את הכפית לאורך שלולית הריבה, כך שנוצר שביל ריק באמצע (קריעת ים סוף). אם שני חלקי שלולית הריבה לא חוזרים אחד לשני, הריבה מוכנה. אם הם נוזלים בחזרה למצבם המקורי, מחזירים הצלחת למקפיא ובודקים באותו אופן כל 5 דקות. ממשיכים לערבב.
אני הייתי צריכה 5 דקות נוספות כדי להגיע לקרישה, בסה"כ 30 דקות בישול.
מעבירים מיד לצנצנות מעוקרות, ממלאים כמעט עד הסוף, סוגרים היטב והופכים (הצנצנות עומדות על הראש/מכסה). אני שומרת במקרר במשך חודשים רבים אך עקרונית, אם הצנצנות מעוקרות אפשר לשמור חודשים רבים בארון במקום חשוך וקריר, ולהעביר למקרר רק לאחר הפתיחה.
 

עינב451

New member
לא הייתי חושבת בחיים לעשות ריבה משסק...

ובחצר יש עץ שמתחיל להתמלא....
 

22BB

New member
אני הייתי מזהה לפי העלים. היה לנו עץ

השכנה מהבית הסמוך היתה מכינה ליקר משסק.

הסתכלתי עכשיו וראיתי פירות כתומים רק גבוה.
אני אלך בימים הקרובים לבדוק.
היא נפטרה לפני כשנה והיתה תמיד מזמינה אותי לקטוף ונותנת לי, כך שאני מניחה שמותר לי לקטוף גם עכשיו כשאף אחד לא גר בצד ההוא של הבנין.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מצחיק - ברעננה חלק מעצי השסק נושאים פירות

בשלים וכתומים וחלק עוד ירוקים -צהובים.
 

michalgad1

New member
כל כך אוהבת שסק ושנים לא אכלתי

אין באמריקה:( ואנחנו אף פעם לא מגיעים בעונה הזו לארץ.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מצאתי כמה פעמים בחנות הפירות והירקות

בForest Hills (אפילו שקדים ירוקים היו להם). הייתה על רחוב Austin, אם אי פעם מזדמן לך להגיע לשם.
בדקת ב Whole Foods? להם מתאים שיהיה.
 
למעלה