ריבת שסק!
בגדול:
1 קילו שסק יפים
כ 400 גר סוכר לבן
מיץ מחצי לימון
כפית תמצית וניל
מקלפים, מגלענים וחותכים לחתיכות את השסק. שוקלים שוב. אני קיבלתי 500 וקצת גרם נטו פרי.
שמים בסיר גדול מספיק וכבד, מערבבים עם סוכר במשקל 80% ממשקל הפרי המקולף. אני וספתי 400 גר (80% מחצי קילו), ועם מיץ הלימון.
מביאים לרתיחה על אש גבוהה, מנמיכים ומבשלים על אש נמוכה, בחום כזה ששומר על בעבוע קל תמידי. בוחשים מידי פעם.
שמים צלחת ו2 כפיות במפיא.
לאחר כעשרים דקות, מוסיפים וניל.
לאחר כעשרים וחמש דקות אפשר להתחיל לבדוק מצב קרישה - מוציאים צלחת מהמקפיא, יוצקים ככף מהריבה על הצלחת ומחזירים למקפיא. מוציאם את הצלחת לאחר שתי דקות וגם את אחת הכפיות ומעבירים את הכפית לאורך שלולית הריבה, כך שנוצר שביל ריק באמצע (קריעת ים סוף). אם שני חלקי שלולית הריבה לא חוזרים אחד לשני, הריבה מוכנה. אם הם נוזלים בחזרה למצבם המקורי, מחזירים הצלחת למקפיא ובודקים באותו אופן כל 5 דקות. ממשיכים לערבב.
אני הייתי צריכה 5 דקות נוספות כדי להגיע לקרישה, בסה"כ 30 דקות בישול.
מעבירים מיד לצנצנות מעוקרות, ממלאים כמעט עד הסוף, סוגרים היטב והופכים (הצנצנות עומדות על הראש/מכסה). אני שומרת במקרר במשך חודשים רבים אך עקרונית, אם הצנצנות מעוקרות אפשר לשמור חודשים רבים בארון במקום חשוך וקריר, ולהעביר למקרר רק לאחר הפתיחה.