מי יכול לספר לי קצת על לוח דיגיטלי?

גלי!

New member
מי יכול לספר לי קצת על לוח דיגיטלי?

מה זה החיה הזאת שלא נתקלתי בה? האם היא קרובה של העט הדיגיטלי או איך שקוראים לזה? מי יכול לספר לי על כל הדברים האלה? אני אישית משתמשת רק בעכבר לעת עתה..

roychu

New member
לוח דיגיטלי ועט דיגיטלי

הם בעצם אותה חיה ה´ערכה´ מורכבת מלוח (יש הרבה מידות, לי יש a5, בקרוב יותר גדול) עליו אפשר לעבוד עם העט, העט נראת כמו עט לכל דבר, עם כפתור דו צדדי שמשמש בתור דאבל-קליק וכפתור ימני. לעט יש (לפחות לסטנדרטים) 512 דרגות לחץ, משהו כזה, ואיתם אפשר לצייר כמעט בכל תוכנת גרפיקה. כמו כן, לרוב תוכנות הגרפיקה החדשות יש תכונות מיוחדות לעט, מה שמאפשר איור נוח יותר, ובכלל, כלי נהדר לפי דעתי. העטים שאני מכיר וניסיתי הם של Aiptek וWacom לי יש wacom והוא נהדר, אני מצרף קישורים למשווקים הישראלים של הלוחות

Shusho

New member
גם אני התעניינתי בלוחות האלה, ויש

לי גם שאלה: מה בדיוק ההבדל בין Aiptek ל- Wabcom? הסתכלתי וההבדל במחירים הוא ענק (299 או 455 או 795 ש"ח ל-Aiptek, מול 2,800 או 1,454 ש"ח). זה לא הגיוני שזה אותו הדבר, כי מבחינת המחירים זה לא הגיוני. ואני רואה שיש לך wabcom, אז בטוח שיש הבדל אם קנית את זה שיקר פי כמה.

roychu

New member
ת´אמת לא יודע

פשוט לא ידעתי שיש Aiptek לפני שקניתי, אני אשמח עם מישהו יוכל להגיד מה ההבדל

Shusho

New member
גם אני אשמח מאוד אם מישהו יסביר לנו

מישהו כאן יודע משהו בקשר לזה?

ranmor

New member
אני לא יודע לגבי wacom כי יש

לי רק aiptek ולא השתמשתי אף פעם בwacom אבל אני מרוצה ממה שיש לי והמחיר הרבה יותר סביר...

Humus_Chipsalat

New member
דבר אחד שחסר בaiptek

שיש בוואקום.. זה עוד בערך 512 דרגות לחץ על הטאבלט, ותאימות לעוד סוגים של עטים, כגון איירבראש וכו´... מין הסתם, אלה דברים זניחים, ועל כן ה-Aiptek משתלם בהרבה.

yossi_maoz

New member
שמעתי ש-WACOM

הוציאו דגם חדש וזול בשם המוזר VOLITO מעניין אם הוא יותר טוב מהגרפייר.

Humus_Chipsalat

New member
אבל אין לו 1024 כמו ל intous ^_^

בגלל זה אמרתי שחסרות לו 512 דרגות לחץ... I know my math

Humus_Chipsalat

New member
זהו, אז שנייה...

Hear me out... AIPTEK לא משנה איזה דגם תקני, תקבלי אותו ב-512 דרגות לחץ, לעומת ה Intuos שאותו, אפשר לקנות גם בגודל הקטן ביותר - שווה ערך ל Graphire עם 1024 דרגות לחץ... שלא לדבר על תאימות לעוד סוגים של מברשות as mentioned earlier ההבדל הוא די גדול, אבל מצד שני ברבע מחיר אפשר לקנות גודל A4 של AIPTEK... שזה מתקזז (בלשון המעטה) עם הוואקום. יש מבין?

kireal

New member
רק חיסרון אחד ל- Aiptek

אני משתמש בלוח A4 שלהם, הכל נהדר,ורק העט המתברג הזה נוטה להשבר וחסר לו מחק מצד שני, כמו בוואקום. דרגות לחץ : חרטא, לא מרגישים בכלל ולמרות הכל הוא עדיין שווה הרבה יותר מהמחיר שלו www.caricatura.co.il

הדברים הללו בכלל לא זניחים!

הכל תלוי במטרה שלשמה קונים את העט. לשימוש שלי אני צריכה את הדרגות (למשל לצביעה בפוטושופ שאז הלחץ על העט שולט גם על שקיפות הצבע ועובי הקו).

Humus_Chipsalat

New member
היי, התכוונתי ל.. סוג העטים הנוספים

לא לדרגות הלחץ, דרגות לחץ זה דבר מבורך, וכל המוסיף, הרי הוא משובח.. או משהו כזה בכל אופן...

Shusho

New member
אוף, העמוד של Aiptek נעלם

המזל הרע רודף אותי.... עכשיו העמוד עם המחירים וכו´ נעלם. יופי.

למעלה