מי יכול לעזור ולהגיד לי כמה זמן

  • פותח הנושא odeia
  • פורסם בתאריך

odeia

New member
מי יכול לעזור ולהגיד לי כמה זמן

אפשר לשמור בארון בקבוק ברנדי שכבר השתמשו בו?
 

odeia

New member
גורילה, אתה זריז, איזה פרטים אתה

צריך, יש לי את הבקבוק כבר הרבה מאוד זמן בארון, משתמשת בו רק פעם או פעמיים בשנה, איך יודעים אם הברנדי עדיין טוב? וכמה זמן בכלל מותר לשמור ברנדי לאחר שפותחים את הבקבוק?
 

Gorilla

New member
אז ככה

ברנדי מתחלק ל 4 קבוצות: א. קוניאק ב. ארמניאק ג. קלוודוס ד. גרפה שני הראשונים נקראים על שם מחוזות בצרפת והם מיוצרים תחת פיקוח מחמיר של ממשלת צרפת. שני הסוגים מיוצרים מתזקיק של ענבים לבנים כאשר את הקוניאק ניתן ליישן בין 3-60 שנים כמובן לפי האיכות. הקלוודוס הוא תזקיק תפוחי עץ שעובר יישון בחביות עץ, והגרפה היא תזקיק שמיוצר מתוצרי לוואי של תעשיית היין אשר נקראות "דורכאות" (בעיקר הקליפה עם מעט מהפרי). בשאר לשאלתך ברנדי נשמר יותר טוב מיין עקב אחוז אלכוהול גבוה, אבל אל תשכחי שבמקור הוא מיוצר מענבים ולכן הוא יחמיץ בסופו של דבר. אם תאמרי לי את הסוג המדוייק אולי אני אוכל לעזור יותר.
 

Gorilla

New member
בעיקרון

ברנדי תוצרת הארץ לא אמור להחזיק הרבה זמן, אם יש לו טעם מוזר או ריח מוזר לא מומלץ (בלשון המעטה) להמשיך להשתמש בו, גם לא לבישול.
 

Gorilla

New member
שיגריס

קלוודוס (קלבדוס) הוא סוג של ברנדי בגלל הצורה בה מפיקים אותו בגלל זה ברנדי הוא ברנדי ולא ליקר ענבים.
 

JonnyBoy

New member
שאלה בואתו נושא,

מהם התנאים (הביתיים) האידיאליים לשמירת בקבוקים שנפתחו?
 
למעלה