צריך, יש לי את הבקבוק כבר הרבה מאוד זמן בארון, משתמשת בו רק פעם או פעמיים בשנה, איך יודעים אם הברנדי עדיין טוב? וכמה זמן בכלל מותר לשמור ברנדי לאחר שפותחים את הבקבוק?
ברנדי מתחלק ל 4 קבוצות: א. קוניאק ב. ארמניאק ג. קלוודוס ד. גרפה שני הראשונים נקראים על שם מחוזות בצרפת והם מיוצרים תחת פיקוח מחמיר של ממשלת צרפת. שני הסוגים מיוצרים מתזקיק של ענבים לבנים כאשר את הקוניאק ניתן ליישן בין 3-60 שנים כמובן לפי האיכות. הקלוודוס הוא תזקיק תפוחי עץ שעובר יישון בחביות עץ, והגרפה היא תזקיק שמיוצר מתוצרי לוואי של תעשיית היין אשר נקראות "דורכאות" (בעיקר הקליפה עם מעט מהפרי). בשאר לשאלתך ברנדי נשמר יותר טוב מיין עקב אחוז אלכוהול גבוה, אבל אל תשכחי שבמקור הוא מיוצר מענבים ולכן הוא יחמיץ בסופו של דבר. אם תאמרי לי את הסוג המדוייק אולי אני אוכל לעזור יותר.