מי יכול לעזור לי בפתרון החידה?

• פותח הנושא longi
  • פורסם בתאריך

longi

New member
מי יכול לעזור לי בפתרון החידה?

שני לוחמים אמיצים יצאו להילחם במפלצת המאיימת על הכפר. בפאתי ההר פגשו השניים את המפלצת המאיימת. אמרה המפלצת באיום: "טרפתי כבר יותר ממאה אנשים" אמר הלוחם הראשון: "ודאי אלו היו פחות ממאה אנשים" אמר הלוחם השני: "ובכן, טרפת לפחות אדם אחד" אם רק אחד (!) מהמשפטים הוא אמת, כמה אנשים נטרפו ע"י המפלצת? תודה מראש, לונגי.

../images/Emo62.gif

אפס אנשים. הסבר: לא ייתכן כי המשפט האחרון הוא אמת כי אז שני המשפטים הראשונים שקריים ושניהם סותרים אחד את השני, לכן המשפט האחרון הוא שקר וזה אומר שהמפלצת לא טרפה אפילו אדם אחד - כלומר היא טרפה אפס אנשים.

longi

New member
הבנתי את החלק הראשון של התשובה, אבל...

לא הבנתי איך הגעת למסקנה שהיא טרפה 0 אנשים... תוכל להסביר לי? תודה.

Sophalin

New member
בבקשה:

אם שני המשפטים האחרים שקריים והיא טרפה פחות ממאה אנשים (מהמשפט השני שהוא היחיד שאמיתי) אבל היא טרפה גם פחות מאדם אחד (כי המשפט השלישי הוא שקרי)... מכאן זה ברור יותר?

MaD PenGuiN

New member
תשובה אחרת

אם רק השלישי הוא נכון- סימן שהיא טרפה בדיוק מאה. (1: לא יותר ממאה 2: לא פחות ממאה) יש עוד אפשרות שרק המשפט השני נכון ואז היא לא טרפה אף אחד (1: לא יותר ממאה 3: לא טרפה לפחות אחד) האפשרות הראשונה נראית לי יותר הגיונית

Sophalin

New member
מה? הפכת את היוצרות

אם השלישי הוא נכון והיא טרפה בדיוק מאה אז 1 הוא גם נכון כי מאה הוא לא יותר ממאה ואז זה סתירה לכך שרק משפט אחד נכון....

למעלה