מי יכול לעזור לי לזהות את הציפור?

Crooviel

New member
מי יכול לעזור לי לזהות את הציפור?

שלום לכולם, לפני כחודשיים שמעתי ציוצים מאד מיוחדים בהרצליה פיתוח, באיזור משכית (יש שם דשא ועצים בגובה בינוני)-כשהסתכלתי למעלה, ראיתי כ6 ציפורים בגוון צהבהב שורקות קצת כמו כנרית או משהו כזה (אני יודעת לחקות, אבל אין לי איך לכתוב את זה...שריקה שמתחילה נמוך ועולה, חוזרת מספר פעמים, ואז צ'צ'צ'צ'צ'צ...) היום שוב נתקלתי באחת כזו, הפעם בגלגלי הפלדה, כשהיא מסתתרת בתוך העץ. מאד מאד קשה לראות אותה, אולם לאחר התבוננות מאומצת גיליתי כי הגוון שלה די דומה לצבע העץ (בוודאי זה עדיין הצהוב-קרם), ויש לה לאורך כל כנף פס בגווני חום (בחלק התחתון של הכנף, לאורכו). היא מאד פעלתנית אך לעולם אינה נמצאת במקום בו קל לראות אותה-בד"כ יושבת ממש עמוק בין ענפי העץ. היא ממש מיוחדת, ולא מצאתי אותה במגדיר. מישהו יכול לעזור? תודה רבה מאד! עוד דבר - באפריל שנה שעברה ראיתי בפינסקר בת"א משהו שדומה מאד לפרושית אדומת משקפיים. ההבדל העיקרי היה בצבע הרגליים - אצל זו שראיתי הן היו גם כן אדומות. האם זהו תת זן שלה או שמא טעיתי בזיהוי (המשקפיים היו שם) שוב תודה :)
 

Crooviel

New member
הוספתי ציור חופשי

טוב, ציירתי אותו מהר, אבל המקור הוא ישר, צורה כללית מעט מוארכת (כמו כנריות וכאלה), לא פחוסה בכלל. איפה שבציור יש מין פס חום על הכף-אז זה לא פס אחיד-יש בו קצת גוונים , בדומה לדרור הבית למשל (אבל קצת פחות). לא הצלחתי לראות רגליים, כך שאינני יודעת מה צבען וצורתן. אני יודעת שזה נורא מעט, אבל באמת קשה לי לראות אותן. :)
 

לביא1

New member
הממ ירקני אולי?

לדעתי זה ירקני או ירקון אני לא זוכר את השם המדויק אני שניה אחפש לך במגדיר פרטים,אכן יש לו פס על הכנף מיןחוםאפור שחור כזה וקריאתו בזמן תעופה היא צי צי צי צי צ יט. או איך שזה לא יהיה אף פעם להבנתי את העניין הזה , בכ מקרה הם דיי נפוצים, בצפוןיצא לי לראות מלא מהם, אבלהם נמצאים גםבפרברי ערים ופארקים, והם ממשפחת החוחיות ןכם הם מזכירים כנריות:)
 
נשמע כמו עלווית (חורף?)

ובקשר לפרושית, יש כל-כך הרבה פליטי תרבות (ציפורים שברחו מהשבי) באיזור הזה שאני כבר הפסקתי להתמצא :)
 

netbird

New member
מה דעתך?

סביר להניח שזה היה ירקון. קשה באמת לראות אותה והרבה יותר קל לשמוע. גם אני תמיד ראיתי אותה גבוה ועמוק בתוך צמרת העץ (את העלווית אני לרב רואה קרוב לקרקע). קשה להאמין שזו עלווית משום שהן חורפות (אוכלות חרקים) בארץ לעומת הירקונים שמקייצים (אוכלי זרעים). אבל אולי פשוט תחליטי בעצמך מה ראית... בתמונה המצורפת:ירקון גיגול (חיפוש בגוגל) של greenfinch יעלה תמונות רבות נוספות (לעומת חיפוש בעברית שיעלה בעיקר תמונות של הנהר בארץ). עלווית אפורה
 

Crooviel

New member
לא נראה לי כמו ירקון

היה לה גוון הרבה יותר בהיר - ואחיד למדי. יותר דומה לצהבהב. אני אבדוק בכ"ז green finch, ואתן לכם תשובה. זהו שהצהבהבות במגדיר יותר שמנמנות...זאת יחסית יותר מוארכת. תודה רבה :)
 

לביא1

New member
יכול ליהיות שזה זהבן?

מצאתי תקישור בגוגל http://my.ort.org.il/holon/birds/bp1.html הממ למרות שנרראה לי שמה שרית היה ירקון.
 

Crooviel

New member
כנראה שזה סוג של ירקון אחרי הכל

לא כמו בתמונות ההן, יותר דומה בקווים הכללים לזה שבתמונה השמאלית. צבע הנוצות דומה יותר לזה שבתמונה הימנית. במגדיר אני זוכרת שהציפורים שהתאימו בצורה לא התאימו בצבע ולהיפך...כנראה שיש כל מיני תתי זנים וכאלה. אני אסתכל שוב במגדירר בבית מה כתוב על ירקון. שוב תודה רבה לכולם. דרך אגב-מה אתם עושים כשיש ציפור שיחסית מסתתרת ואתם מאד רוצים לראות אותה? בקשר לירקון (?) הזה, פשוט חיכיתי כ20 דקות ושרקתי לו (הוא ענה בחזרה), אבל באופן כללי זה די מתסכל. הייתי לפני כחודשיים בארה"ב לרגל עבודה, וזה פשוט מדהים-יש להם המון ציפורים שאין פה, וכמובן שיש כאלה שנורא בורחות גם אם עומדים בשקט המון זמן... אולי אני צריכה להסתובב עם משקפת כל הזמן, אבל לא תמיד זה עוזר-הם מתחבאים הרבה פעמים בין הענפים... :)
 

netbird

New member
משיכת ציפורים בתצפית

הרבה ציפורי שיר הן טריטוריאליות. אם ראית ציפור ושנייה אחר כך היא נעלמה לך, סביר להניח שהיא תחזור לאיזור או אף לאותו מקום בדיוק. הן בוחרות מקומות מסויימים מאוד אופטימליים כדי לשיר מהם או לתור מהם אחר מזון (חטפיות למשל). חוץ מזה, אם כבר זיהית את הציפור וממש במקרה (תצפית מתוכננת הכוונה) יש איתך הקלטה של השירה הטריטוריאלית שלה, אז השמעה של השירה סביר מאוד שתמשוך אלייך את הזכר או את הזוג. כמובן שגם פוחלץ של אותה ציפור יעשה את העבודה, אבל קשה להשיג כזה (ציידים למשל, משתמשים בברווזי פלסטיק כדי למשוך ברווזים אחרים למקווי מים - ברווזים שרואים פרטים אחרים נוטים להצטרף אליהם כי זה מסמן להם שהמקום בטוח, למרבה הפלא אפשר לקנות ברווזי פלסטיק כאלה גם בארץ - אני מקווה/מניח שהשימוש שלהם כאן שונה). דרך נוספת, היא לבקש מחבר להבריח אותה לכיוון שלך. כדי להתקרב לציפור מבלי שהיא תברח (לא מבטיח שהיא לא תברח), צריך ללכת לאט ובזווית אליה. כאשר כיוון ההתקדמות אינו ישירות אליה היא פחות תחשוש. אם את זוכרת את השירה, את יכולה לנסות להקשיב כאן למספר מינים, אבל מכל המינים שהוזכרו עד עתה (ירקון, בזבוז אירופי, זהבן, ירגזי) יש שם רק ירגזי (בדף 6). בתור צפרית מתחילה/חובבת אני ממליץ מאוד על המגדיר החדש בהוצאת מפה. הוא אמנם גדול יותר ובעל כריכה קשה (מה שמקשה להסתובב איתו בשטח) אבל הוא טוב יותר לעין שיעור מהמגדיר הקלאסי של היינצל ופיטרסון שהיה הנפוץ ביותר עד לפני כשנה ובטח שיותר מהמדריך המצולם שטוב בעיקר ללימוד הביולוגיה של הציפור ופחות לשם זיהויה. הציפורים המשותפות שיש בארץ ובארה"ב הן מן הסתם כאלה שייבאו לשם מאירופה (בעיקר דרורי בית שהאירופים התגעגעו אליהם).
 

Crooviel

New member
כן, קניתי את המגדיר החדש.מדהים!

כבר מזמן רציתי אותו. באנת שלחתי להם הצעת ייעול-להוסיף CD עם קולות הציפורים. הרבה מאד פעמים זה בעיקר מה שיש לך... תודה רבה על העצות! כנראה שהן קצת בורחות כי התקרבתי בלי יותר מדי להסתכל (אפילו שלאט). אני אגש לאתר עם הקולות-נראה לי מגניב בכל מקרה.
 
למעלה