מי יכול לעזור???????? עיבוד עץ אורן

dodo1238

New member
מי יכול לעזור???????? עיבוד עץ אורן

אני מחפש עזרה בנוגע לייבוש גזע אורן: יש לי פרוסה באורך מטר ואני מעוניין לדעת איך אני יכול לעבד את העץ ככה שהוא לא יתייבש ויתפוצץ מישהו הצילו!

yulevi

New member
יש לאטום

את הגדמים,האזור שנוסר,בדרך כלל מצפים את אזור הגדמים בדבק פלסטי מאחסנים במקום אפל וממתינים ,אם זה גזע באורך מטר ההמתנה היא של כשנתיים שלוש עד לייבוש העץ

dodo1238

New member
אפשר יותר מידע??

האם זה כל מה שצריך לעשות?? לא צריך לקשור את העץ כדי שלא יתבקע?? האם יש דרך לזרז את התהליך: "אפייה" בתנור בחום נמוך או משהו בסגנון.. כמו כן הגזכ חתוך לאורך העץ ולא לרוחבו כנהוג.. האם זה משנה??

yulevi

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

האם הוא פרוס לקורות. או רק ניסור אחד לכל האורך במקרה כזה יש לאטום רק את הגדמים על מנת למנוע איבוד נוזלים וייבוש מהירים שגורמים להסדקות ופיצוץ העץ, במידה והוא פרוס לקורות יש להניח את הקורות אחת על השנייה עם ספייסרים בין קורה לקורה ועדיף להצמיד לכל זה משקל עליון

dodo1238

New member
המשך עצות...

דבר ראשון המון תודה על העזרה... דבר שני : לקחתי גזע באורך של מטר וחתכתי ממנה את פרוסה לאורכו ככה שיצא לי פרוסב (חתוכה למעשה משני צידיה...) באורך של מטר ובעובי של משהו כמו 10-15 סנטימטר.. צריך למעשה למרוח בדבק פלסטי ואז לתת לו להתייבש? האם יש דרך לעשות את זה בצורה מהירה יותר משנה.. "אפייה" איטית בתנור או משהו בסיגנון?. חומר מיוחד שלא יבקע אותו? והאם לאחר שהוא יתייבש שיוף ועיבוד העץ לצורה ולגודל הרצוי לא יגרום לו להתבקע??

yulevi

New member
ייבוש

תשובות, האיטום בדבק מ 2 צידי הגדמים,ייבוש מהיר לא ניתן לבצע באמצעים ביתיים,אלה בתנורים תעשייתיים ובאופן מבוקר,לכן לנו החובבים אין הרבה ברירות מלבד הזמן,ועוד הערה למרות הכל אין ביטוח שהעץ לא ייסדק תוך כדי הייבוש מאחר וזה אורן אין ביטחון של ייסדק אפילו אחרי שתבנה איתו רהיט,זה קרה לי בשולחן סלוני אחרי 4 שנים ומעץ שקניתי במחסן עצים

dodo1238

New member
מבאס קצת....

המון תודה לך על העזרה... נראה לך שבמקרה של אדם חסר סבלנות כמוני... אם אאטום בדבק פלסטי לאחר כל הנגרות שככרוכה בבניית המדף ותלייתו זה יעשה בעיות בעץ או שאולי זה יצליח.. ככה למעשה העץ יתייבש כמדף מוגמר.. ועוד שאלה קטנה.. אחרי שייבשת אותו לגמרי שייפת וצבעת בלכה או בחומר מגן אחר? ובמידה ויש סדקים יש אפשרות לאטום אותם בדבק נגרים או משהו מהסגנון?

למעלה