מי יכול לענות לי על השאלה?

.ליאור

New member
מי יכול לענות לי על השאלה?

כמי שרוצה לעשות משהו עם הכתיבה שלה יש לי אליכם מספר שאלות. האחת - אם יש מי שאומר ``הסיפור שקראתי מרגש מאוד`` או ``הסיפור שלך מנוסח טוב``. איך אדע איפה בדיוק התשובה לסיכויים שלי להכנס ללב הקורא, בנוסח או בתוכן. השאלה השניה - איפה בעצם כדאי לי לכתוב בכדי לקבל פידבק מקצועי בסיפורים מהחיים או בפורום ספרות. אשמח לקבל תשובה

ליאור יקרה !

כתשובה לשאלותיך אני אציג כאן הגדרות של הנושאים עליהם דיברת... ואנסה לענות ישירות למרות שאין תשובה חד משמעית לשאלתך הראשונה. והרי לפניך דברי... לפי דעתי הסיכויים להיכנס ללב הקורא כרוכים בד בבד בשני הקריטריונים - נוסח ותוכן. ולהלן הרחבה... נוסח - הוא הסגנון, אופן הכתיבה, לפי הגדרה מילונית - האופן הערוך והמגובש שבו משהו מנוסח. ובנוסח נכנסת גם השקפת העולם שלך... (בעצם הרעיון ולאן הוא זורם... - ממנו נולד התוכן) שללא השקפת העולם שלך לא יתקיים הסיפור. תוכן - מיותר לציין שזה העיניין המדובר בסיפור, בעצם הוא מקנה את העיניין או המשמעות. הפחד שלך מתקיים מעצם השילוש - סופר-ספר-קורא - את מולידה רעיון הופכת אותו לספר והקורא בעצם צריך לקבל... אך ספר מורכב משני הקריטריונים גם יחד - נוסח ותוכן - ואי אפשר לוותר על אחד מהם לטובת השני. את צריכה להבין שללא השקפת העולם שלך - לא יהיה תוכן ! אם הסגנון לא ימצא חן בעיני הקורא - כנ``ל גם התוכן - כי אולי יעיק לקרוא את הסיפור אם לדוגמה הוא כתוב בשורות קצרות עם ניתוקים בין הרעיונות, הקורא מאבד עיניין ולא חשוב מה יהיה התוכן. ויש עוד דוגמאות רבות לעיניין... וההפך - אם התוכן אינו מדבר אל לב הקורא, הקורא כבר לא יעניין אותו הנוסח בו הסיפור מובא. יש לי בעיה אם מה שכתבת בהודעתך - ``מרגש מאוד`` או ``מנוסח טוב`` - כי רגש נובע הן מסגנון והן מתוכן... באשר לפידבק - לפי דעתי, וזאת באמת לא בעיה..., כדאי לך לכתוב בשני המקומות - להפסיד לא תפסידי... בכל אופן אני מאחלת לך בהצלחה מכל הלב !!!

למעלה