מי יכול לעשות לי טובה?

מי יכול לעשות לי טובה?

אני בחורה מלאה. בשלב זה עדיין אני לא מעוניינת לעשות דיאטה אבל חשוב לי שאני לא יעלה במשקל יותר ממה שאני כבר. אין לי מושגים בקלוריות ורציתי אם מישהו יוכל לעשות לי טובה. אני יכתוב את הנתונים שלי וכמה אני אוכלת (עקבתי יומיים ממוצעים שלי וכתבתי כל דבר בשביל זה) ואני ישמח אם מישהו יואיל בטובו לחשב לי כמה בערך קלוריות זה ולהגיד לי אם אני לא משמינה יותר ממה שאני כבר וכמה מומלץ להפחית. אז ככה, אני בת 20 והגובה שלי 174 (בגלל שאני גבוהה הדיאטה לא בוערת לי). הפרוט המדוייק של מה שאכלתי שלשום מהבוקר עד הלילה: קפה נמס עם חלב (1 קפה. 1.5 סוכר). לחמניה עגולה מקמח מלא. קלמנטינה. בננה. תפו"א קטנים אפויים (בערך 14), שניצלים קטנים בצורת כוכבים בשריים (בערך 16), צלחת תירס חם. כ7 תותים. צלחת קוסקוס ומרק ירקות עם חתיכת בשר בינונית. ארוחת ערב לא אכלתי. פרוט של מה שאכלתי אתמול: כוס קפה נמס (כנ"ל). 3 פרוסות בינוניות עוגה אנגלית קנויה. לחמניה עגולה מקמח מלא עם רסק טונה וזיתים. צלחת מרק ירקות ועוף ירך. סוכריה טופי. מלפפון. 3 בננות. קלמנטינה. 2 לחמניות צמה רגילות עם סלט חצילים מטוגן. מאפה עם בשר (גודל בינוני). צלחת אורז. תפו"א עם רסק (כ1.5). פרגית בינונית. מאפינס שוקולד. 3 קוביות שוקולד. זהו. במשך היום אני לא כ"כ פעילה פיזית כי אני עסוקה בלימודים. תודה! מחכה לתשובה.

4maya

New member
היי רחלי

אני ממליצה לך להיכנס לאתר - http://stwww.weizmann.ac.il/health_nutrition/default1.asp את יכולה להרכיב שם תפריט יומי, ומלבד זה שאת יכולה לראת כמה קלוריות יש באותו תפריט, את יכולה גם לראות כמה כל אחד מאבות המזון (חלבונים, פחמימות , שומנים) מהווים ממנו. כדאי לציין שבאופן כללי עדיף תמיד להתייעץ עם דיאטנית לגבי קביעת תפריט שיהיה בריא ומאוזן, ולא להסתמך על עצמך ועל האינטרנט. בהצלחה

Nעיין

New member
ווואאאאאוווווווו

בלי להעליב.... אני חושבת שכדאי שתורידי את הג'אנק מהר (עוגות, תפ"א, שניצלונים.) את אוכלת בממוצע 2500... והייתי עדינה ביום השני.

ואתמול זה היה טוב?

מאד השתדלתי! כוס קפה נמס עם 2 סוכר וחלב. 1 תות. 4 בננות. 1 תפוח. 9 וופלים. פיתה וחצי עם המבורגר וחצי וסלט. 1 שומר. באגט עם חביתה ועגבניה. סוכריה.

Nעיין

New member
הגעת ל 1900 בערך

שזה עוד בסדר. תראי 9 וופלים זה בערך 600 קלוריות שזה שווה לפיתה + חביתה (2 ביצים) + סלט ע-נ-ק (שאת אוכלת את כולו לבד) אז תדעי לעשות סלקסציה. ברור שעדיף לך לאכול את הארוחה הגדולה ולא 9 וופלים. לפירות ולירקות יש ערך קלורי נמוך. אני לא יודעת להתאים לך גבול של קלוריות, אבל אני עושה ספורט בקביעות והדיאטנית אמרה לי לאכול 1800 קלוריות.

Nעיין

New member
שלא יהיו תקלות

הערך הקלורי שהותאם לי הוא לא במסגרת דיאטה כלשהי, כלומר אם את רוצה להתחיל בדיאטה זה לא אומר שאת צריכה לאכול 1800 קלוריות, זה אומר שאת צריכה לאכול פחות (תלוי בגובה שלך). ועל גבי כל מוצר רשום מספר קלוריות ל- 100 גרם. את יכולה להשתמש בזה.

הלו הלו! יש לך אטרף לבננות??

עזבי את זה שזה לא בריא למערכת העיכול באופן כללי, אל תשכחי שגם בפירות יש סוכר פירות. בננה זה לא הכי בריא... נסי לצמצם את הכמות לבננה אחת ביום, לא שלוש ולא ארבע. וכדאי שגם השמרים והסוכר יירדו מהפרק. נכון שבפירות יש גם ויטמינים חיוניים לגוף, אבל באופן כללי עדיף לאכול הרבה ירקות ואם כבר אוכלים פירות עדיף לאכול פירות הדר יותר מאשר בננה, ענבים, צימוקים, משמש וכו'. כדאי שתשתי כמה שיותר מים במהלך היום (ולא מיץ!) זה ממלא את הבטן ולא משמין, מן הסתם :) את לא חייבת לעשות ספורט, זה תלוי כבר בך. אבל אם יש לך אפילו מעט זמן פנוי זה מומלץ מאוד. פעילות אירובית כלשהי- הליכה מהירה, ריקוד, אירובי וכו'. אפילו 45 דקות ביום של הליכה מהירה פעמיים בשבוע יספיקו לך בשביל התחלה לדעתי. זהו בערך אני חושבת, מקווה שעזרתי לפחות קצת.

למעלה