מי יכול לתת עצה?

cybordyn

New member
מי יכול לתת עצה?

אז ככה: גם אני במועדון (המובטלים) ואני מנסה לחשוב איך לשפר את המצב. השאלה היא, איך אני עושה מעצמי מועמד אטרקטיבי להרבה משרות? התשובה שלי היא שצריך לנסות ולחשוב לאן השוק הולך ולהשקיע משאבים בכיוון הזה. זאת אומרת, לנסות ולהרחיב את ההשכלה לתחומים/כלים שלא הכרתי לפני כן. ולענין, אני מנסה להחליט מה ללמוד. אני בעל רקע בכתיבה בשפת C בפלטפורמות UNIX, WINDOWS. האם אתם חושבים למשל שלימוד LINUX KERNAL יפתח לי כמה דלתות או שלא משנה כמה אלמד בבית, המעסיקים תמיד יחפשו את אלו בעלי הנסיון המעשי (שמכירים LINUX KERNAL מהעבודה)? האם אתם מכירים תחומים "חמים" אחרים שכדאי להשקיע בהם כדי לשפר הסיכוי למציאת עבודה? בבקשה לא לענות בסגנון "כל מה שתלמד, יעזור לך בעתיד". אני מכוון לדבר מאד ספציפי - תחומים "חמים" בהיי-טק כיום. מישהו יודע? ניסיתי לעקוב אחרי הכתבות ב"וואלה - חדשות היי-טק", להבין איזה חברות זוכות/מצליחות ובאיזה תחומים/כלים הן משתמשות. בנתיים ללא הצלחה ממשית. יש עצה? אגב, אני תומך ברעיון של כתיבת פרוייקטים עצמאית בבית, זה ישמור על הגחלת ואולי גם ייצא מזה משהו חיובי בסוף. כדאי לבצע.

ליליxx

New member
לדעתי, אם תלמד לינוקס לבד בבית

ותגיעה לרמה מספיק גבוה בכדי לענות לשאלות שיכולים לשאול אותך בראיונות עבודה, אתה יכול לעגל פינות ולכתוב בק"ח שעסקת גם בלינוקס באחד ממקומות העבודה שלך. אם אתה ישר במיוחד, אתה יכול לכתוב במסעיף ניפרד בו אתה מפרט את כל תחומי הידע שלך. זה יפתח לך דלת להזמנה לראיונות, ובזמן הראיון תחליט כבר איך להסביר את מקור הידע שלך. לדעתי, לא נורא אם תגיד שזה במקום עבודה, העיקר לענות נכון על השאלות בתחום. לגבי מה כדאי, קשה להגיד. לפי דעתי דברים שקרובים לתחום בו עסקת.

אתה בדרך הנכונה !!!!!

לגבי כיוונים- תלוי במה עסקת ומה הנטיה שלך. אם עבדת ב C - בטח לא יזיק ללמוד ++C ן ATL (אבל יסודי ולעומק). התמחות (כחלק מפרויקט בבית) ב #C וב דוט-נט תיתן לך הרבה נקודות (בתנאי שזה לימוד לעומק ורציני)

cybordyn

New member
תודה למגיבים ../images/Emo140.gif

לקחתי את ההערות לתשומת ליבי. אגב, לא כתבתי בהודעה הקודמת, אני יודע C++, MFC אבל לא עבדתי בזה. ייתכן שאכתוב משהו בבית בזמני החופשי. C#, ATL בהחלט אופציה. נבדוק את זה ברצינות. תודה על התגובות.

tapuztal

New member
תלמד אנגלית

אני רציני. אם תכתוב בקו"ח שאתה מומחה ב kernal אף חברה רצינית לא תקבל אותך (כותבים kernel). אני אומר את זה לטובתך כמי שמקבל קו"ח ומראיין מועמדים. טעות כזאת מעידה על חוסר העמקה והקפדה על פרטים (תכונות שחשובות למתכנת). בהצלחה

cybordyn

New member
ידעתי שזה יגיע!

שמע, כתבתי את ההודעה בקפה-אינטרנט ואיכשהוא חמקה לה ה"a" במקום ה "e". תאמין לי, זה לא יעבור כשאני כותב קורות חיים. מקווה שנרגעת.

תלמד את הדבר הבא

אני מבין שאתה איש טכני. איש טכני יש לו יתרון אחד, אם המעסיק יכול לזהות אצלך יתרון יחסי משמעותי על אחרים. אתה רק עכשיו רוצה ללמוד לינוקס כשיש אחרים לפניך ? ????????????? תלמד dot net תפתח אפליקציות מורקבות לאינטרנט..כאלה יש רק בודדים אני יודע כי אני עובד באינטרנט... בהצלחה

smtm733

New member
רעיון

רוצה פיתרון? לדעתי כל הגישה שלך מוטעית. לפני כל לימוד חדש גש לחנות ספרים ותשקיע בעצמך על ידי קניה וקריאה של הספר "אבא עשיר-אבא עני" של רוברט קיוסאקי. אני יודע שזו לא ההמלצה שציפת לה, אך אני מבטיח לך שהיא הטובה מכולן!

למעלה