מי ינצח בקטע הראשון?

מי ינצח בקטע הראשון?

בתור אחד שממש לא מכיר את ירושלים, נכנסתי היום לגוגל סטריט ויו כדי להסתכל על חלק מהמסלול כדי לנסות לראות איפה כדאי לעמוד לצפיה. אני זוכר שקראתי איפשהו שמדובר במסלול סופר טכני ושיש בו הרבה פניות. ממה שאני הצלחתי להתרשם הכבישים רחבים והפניות ממש לא חדות. בקיצור, נראה לי שהמועמדים הם הנג"שיסטים הרגילים: טום דימולן (סאנווב), כריס פרום (סקיי), יוס ון אמדן (לוטו יומבו), טוני מרטין (קטיושה אלפסין) ורוהן דניס (BMC).
אני מעריץ ותיק של טום דימולן (עוד מטור אנקו 2013) ,אז אני מהמר עליו.

מדבר שטויות, אבל פוגע בהימור

המסלול היה כנראה באמת מאוד טכני. כשהגענו בסביבות 11:30 לאזור המרוץ (דרך רופין) בישר לנו שוטר ש"שלושה רוכבים כבר התרסקו בחימום". אחר כך התברר שאחד מהם היה כריס פרום.
בסך הכל הייתה חוויה מעולה. תודה לאלקנה וליותם על הטיפים לחנייה וצפייה. עזר מאוד. באזור שאנחנו הסתובבנו לא היה הרבה קהל, אבל זה שהיה - עודד את כל הרוכבים (כמובן, במיוחד את הישראלים ואת הקבוצה הישראלית). היו המוני סדרנים וגם לא מעט שוטרים שתפקדו בסך הכל בסדר. לא היה חם יותר מדי וניתן היה לראות שרוב הרוכבים נותנים 100 אחוז. ציפיתי לפני המרוץ שרק מחצית יתנו 100 אחוז והחצי השני ירכבו רק כדי לסיים במגבלת הזמן. בסיום, ההתרשמות שלי הייתה שונה וחיובית מאוד. בעיקולים שהיו בסיום ירידות כמעט כולם היו על הקצה. ככה זה נראה לי לפחות.

ודרך אגב, אולי צפייה בירידות עדיפה על העליות?

העלייה שאני ראיתי לא הייתה קשה מדי. אף רוכב לא קם מהאוכף, וגם אם היה קם, נראה לי שהיה פחות מלהיב. לעומת זאת, הצפייה בעיקולים שבסיום ירידה (סוף רחוב רמב"ן, והמשכה: הירידה בדרך רופין שמעל המעבר התחתי) היו מלהיבים. מהירות מסחררת, טכניקה של הרוכבים שמגיעים למרחק של סנטימטרים מהמחסומים במהירות מטורפת, וחריקות הצמיגים של מכוניות הליווי שלוקחות את העיקול במהירות מופרזת. לשמחתי, אף רוכב לא נפל. אבל אם זה היה קורה זה ודאי גם היה מוסיף לחוויה.
אני התרשמתי מהרוכבים הקולומביאנים בירידות. למשל, סרחיו הנאו, הסגן של פרום מסקיי, חשבתי שיעשה נג"ש מצוין, אבל לא עשה. בכל זאת, אם פרום יפרוש בגלל הפציעה שלו אתמול, נראה לי שהנאו ידבר חזק.

למעלה