מי יסכמטל? + חידה.
לא אני. אתחיל מהסוף - לאחר סעודשנה בבית החטא והשופטת בה נהנינו מתרנגולות ערומות ואורז צבעוני, סיפר לי הרדיו על מותו של עוד ענק זֶמר - כָּרַע שָׁכַב כַּאֲרִי וּכְלָבִיא, מִי יְקִימֶנּוּ; (מתוך פרשת השבוע, פרשת בלק, במדבר כד,ט) אריק לביא הוסיף לזמר העברי צורת הגשה מיוחדת המכבדת את המילים. "הדרך מת--מ--שכ---ת" אצלו ממש. שלום לך לא לי.
-=-=-= עד שהמסכמטלת תגיע, הנה כמה מתאבנים : הפתעה - רבים בלא-אחלופית סבורים שיש להקשיב לקול העם. שָתיל או שְתיל? - למה להכריע ניתן לציבור לקבוע (חיים כהן). איך מברכים מחצות היום והלאה? מותר כבר לומר "צהריים טובים"! (רחל סליג) וכן המונח "צַהֲרון" יבוטא כפי שהעם החליט ולא על פי ההחלטה המקורית (בקמץ קטן מתחת לצדי). מותר לומר - החֵל ב... וגם החֵל מ... אבל אסור לומר "סירב פקודה" רק "סירב לפקודה" (האם מי שמסרב פקודה יציית לפקודה זו? נחכה ליום פקודה). ולכל משתמשי הטושים והלורדים הידעתם שיש גם צִבעון - לגירי הפנדה והגואש למיניהם. (לא הבנתי מה עלה בגורל המילה). =-=-= ולסיום חידה ושאלה:
מישהו יודע מה זה תרבליג? מתי משתמשים במילה?
לא אני. אתחיל מהסוף - לאחר סעודשנה בבית החטא והשופטת בה נהנינו מתרנגולות ערומות ואורז צבעוני, סיפר לי הרדיו על מותו של עוד ענק זֶמר - כָּרַע שָׁכַב כַּאֲרִי וּכְלָבִיא, מִי יְקִימֶנּוּ; (מתוך פרשת השבוע, פרשת בלק, במדבר כד,ט) אריק לביא הוסיף לזמר העברי צורת הגשה מיוחדת המכבדת את המילים. "הדרך מת--מ--שכ---ת" אצלו ממש. שלום לך לא לי.