מי יעזור לי בשחזור טעמי ילדות?

מי יעזור לי בשחזור טעמי ילדות?

פעם, כשהייתי ילדה קטנה, לפני למעלה משלושים שנה, אמא שלי נהגה להכין לנו כדורי סולת עם גבינה מבושלים במים רותחים. ביקשנו ממנה להכין שוב, ולאכזבתנו, הכדורים יצאו קשים ולא ממש טעימים... אמא שלי זוכרת את המרכיבים- אבל לא את היחסים ביניהם... אז היו שם: סולת, גבינה לבנה 9 אחוז, ביצים אם מישהו יעזור- זו תהיה מתנה מדהימה עבורי!
 
זה לא משהו רומני? נסיון קלוש../images/Emo26.gif

פאפאנאש מבושל - כופתאות גבינה רכיבים: 3 אריזות גבינת "טוב טעם" 3 ביצים שלמות 3-4 כפות סוכר 4-5 כפות קמח מחוקות 3-4 כפות סולת 1 כף תמצית וניל לציפוי: 50 גרם חמאה חצי כוס פירורי לחם ¼ כוס אגוזים קצוצים 2-3 כפות סוכר להגשה: ריבה תות-שדה מאיכות טובה שמנת חמוצה אופן הכנה: מערבבים את כל חומרי העיסה ומאחסנים במקרר כשעה. מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים מעט מלח. בידיים רטובות (!) יוצרים כדורים, מחליקים לסיר ומבשלים כ10- דקות. בינתיים ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים פירורי לחם ואגוזים וסוכר ומערבבים. מוציאים את הכופתאות אחת-אחת מהסיר בכף מחוררת ומגלגלים אותן במחבת לציפוי אחיד. מגישים עם כפית ריבה ושמנת מתוקה מעל.
 
כופתאות גבינה וסולת

ילדים מאד אוהבים את המאכל הזה. מתכון: כופתאות גבינה (טורוש גומבוץ) רכיבים: 1 קילו גבינה לאפיה (למשל טבורוג או "טוב טעם") 8 ביצים מופרדות קורט מלח בערך 400 גר' סולת שקית פירורי לחם 100 גר' חמאה סוכר להגשה אופן הכנה: מערבבים את הגבינה עם החלמונים וקורט מלח. מקציפים את החלבונים ומקפלים פנימה את תערובת הגבינה. מקפלים פנימה את הסולת. מרתיחים בסיר גדול מים עם מלח. מגלגלים כדורים בגודל כדור פינג פונג עם ידיים רטובות. מכניסים למים ומחכים לרתיחה שניה. מכסים את הסיר מנמיכים את הלהבה ומבשלים בערך 20 דקות עד שהכופתאות מוכנות. מסננים את הכופתאות מהמים. בסיר גדול ממיסים את החמאה ומוסיפים את פירורי הלחם. מוסיפים פנימה את הכופתאות והופכים עד שהן מצופות היטב. מגישים חם עם סוכר הערות: מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
הערה לגבי גבינה 9 אחוז

אם את רוצה להשתמש דווקא בגבינה הזאת מטעמי נוסטלגיה, פשוט תערבבי את הגבינה עם סולת, 2 ביצים וקורט מלח. התערובת צריכה להיות יציבה אך לא קשה כי אז גם הכדורים יצאו לך קשים. להוסיף סולת רק עד שיהיה נח לגלגל את הכדורים בידיים לחות. או במילים אחרות, "עד שתופס". תמשיכי לפי המתכון שרשמתי למעלה. מקווה שעזרתי לך להגיע לטעמי הילדות.
 
למעלה