מי יעזור????

מי יעזור???? ../images/Emo4.gif

מחפש ציפוי טעים לעוף שלם בתנור. משהו קריספי. משהו קל. תודה. חגי
 

pirge

New member
טחינה וסילאן ציפוי לעוף-בהנחה שיתאים גם לעוף

שלם עופות ברוטב טחינה וסילאן-אפוי בפירוו pirge / בישול לילדים ו 11:03 | 02/05/06 עוף בטחינה סילאן אפוי בפירורי לחם מקור:פירגה. 6-8 חלקי עוף מרינדה: 3 כפות טחינה גולמית 3 שיני שום כתושות 4 כפות סילאן 2 כפות קטשופ כף רוטב סויה כף פפריקה גדושה מלח פלפל לערבב ולטעום. לשפר טעמים. לגלגל היטב את העוף במרינדה לצפות בפירורי לחם ולהניח על ניר אפיה בתבנית אפיה. אחרי שעה לחמם תנור ל-180 מעלות לכסות היטב את התבנית בניר כסף ולאפות כשעה וחצי. אפשר אחרי 50 דקות להפוך את חלקי העוף—אבל בזהירות,שהפירורים לא יפלו. לפני הארוחה להוריד את הניר ולהשחים 8 דקות. אפשר להניח תפוחי אדמה בקליפתם משוחים בשמן זית עטופים היטב בניר כסף ליד העוף שיאפו גם הם שעה וחצי. בהגשה זורים עליהם מלח וזהו..... chli המקסימה הכינה במקום עם טחינה...עם חמאת בוטנים והתוצאה התקבלה מצויינת. תהנו
 

pirge

New member
ציפוי מייפל לעוף בניחוח שום ולימון

עוף שלם או מחולק אפוי במייפל ושום בניחוח לימון מקור:פירגה עוף שלם או מחולק 3 כפות שמן קנולה שום לפי טעם (לפחות 3 שיני שום)ואפשר יותר 3 כפות סירופ מייפל כף רסק עגבניות כף קטשופ כפית אבקת מרק עוף פלפל שחור גרוס 2\1 כוס מים 2 עלי רוזמרין טריים לחלל הבטן לימון שלם מחורץ קלות לחלל הבטן מחממים במחבת גדולה שמן וצולים היטב את העוף מכל הצדדים עד השחמה. מוציאים את העוף לקערה שמים במחבת את יתר המרכיבים ומחזירים את העוף מבשלים כ10 דקות תןך כדי הפיכת העוף וספיגת כל הטעמים. מעבירים את כל התכולה לתבנית אפיה ואופים עד שהעוף רך. כ-40 דקות – חום התנור 180 מעלות. במשך האפיה לצקת מנוזלי המשרה על העוף שלא יתייבש------אפשר לכסות ברפיון- בניר כסף. במידה והתבנית יבשה להוסיף מעט מים. תהנו
 

pirge

New member
עוף לימוני - אפוי

עוף שלם בלימון בהשראת תכנית טלויזיה שראיתי מאת:פירגה שמים בקערה: 5 כפות מיץ לימון טרי 2 כפות שמן זית כף פפריקה כף גריל עוף כף גדושה של סילאן סמיך או דבש 4\1 כפות כורכום קורט כמון מלח ופלפל שחור 2\1 כפית אבקת שום לערבב ----לטעום בכרית הזרת ולשפר טעמים למרוח את העוף מעל ומתחת לעור וגם בפנים. לעשות לו מסג' עם הרבה אהבה. להכניס לבטן של העוף 2 לימונים שלמים מחורצים . להכניס לבטן גם עלה פטרוזיליה ועלה כוסברה ראיתי בטלויזיה שחורצים 2 חתכים ,לא גדולים, בחזה של העוף לכוון הגב לסגור את העוף בעזרת קיסמים גדולים להניח על הרשת ולשים למטה תבנית שתספוג את הנוזלים. אפשר לצפות את התבנית בניר אפיה או שניים. לאפות בתנור חם 180 כ-25 דקות להפוך את העוף ולהמשיך לאפות עוד כ- 30 דקות או עד שמוכן אני פירגה פשוט כיסיתי את העוף בניר כסף ואפיתי בחום 190 מעלות כשעה-לפחות פעמיים יצקתי מהנוזלים על העוף. בדקתי שרך,וזהו.... מגישים מיד תהנו
 

pirge

New member
עוף קריספי קראנצ'י

עוף במעטפת פריכה מאת:פירגה חלקי עוף בלי ה ע ו ר 3 ביצים כוס וחצי פירורי לחם מלח, פלפל שחור, אבקת שום, פפריקה. לטבול את חלקי העוף בתבלינים מכל הצדדים. בוללים ביצים במעט מים , או קטשופ, או רסק עגבניות, בעזרת מזלג. טובלים את חלקי העוף בביצים מכל הצדדים. טובלים את חלקי העוף גם בפירורי הלחם שיצופו היטב. יש להדק היטב את פירורי הלחם מניחים בתבנית אפיה מ ש ו מ נ ת. ופשר על גבי ניר אפיה. אופים בחום גבוה 190 מעלות כ- 20 דקות ללא כיסוי. מכסים בניר כסף ועוטפים את התבנית מכל הצדדים. אופים ע ו ד 4\3 שעה. בחום 180 מעלות. מורידים ניר וממשיכים להשחים את חלקי העוף. כ-רבע שעה. קריספי . טעיםםםםםםםםם תהנו
 
עוף בשזיפים

מתכון של 5 דקות טעים ואפשר לבשל עם הילדים שזיפים מקופסת שימורים נקרא שזיף שגיב
 
תודה לכולם.

קוריצה, כרגע יצא מהתנור. אחרי שקיבל מסאז' עם החומרים הבאים: שליש כוס סילן. שליש כוס דבש. חצי כוס קוקה קולה. 5 כפות סויה. 2 כפות חרדל. קורט מלח. קורט פלפל לבן. קורט חוויאג' (וזה רק בגלל שאנחנו פולנים). רגלי הקוריצה, נקשרו אחר כבוד. לאחר העיסוי, הונחה קוריצה אחר כבוד בתבנית חד פעמית (כי היא אמורה לנדוד עוד הערב לעפולה), שארית הרוטב נשפך עליה. התבנית כוסתה ברדיד אלומניום, והופה, לתנור חם למשך של כשעה (בגלל הכיסוי ברדיד, לא היה צורך להפוך). לאחר שעה, הסרתי את הרדיד, שאלתי בשלום קוריצה, שהפיצה ריחות בכל הבית, והנחתי אותה לצלייה מתחת לגריל לעוד כ 10 דקות. האם קוריצה גם טעימה? את זה אספר לאחר שנמצוץ את העצמות. חגי
 
ואגב עוף בתנור. הנה מתכון קליל שנקרא עוף 555

הכי פשוט שבעולם: 5 כפות קטשופ. 5 כפות סויה. 5 כפות דבש. מורחים את העוף ויללה לקוקי ולתנור בחום גבוה. ותודה לחברתו של אחי, שנתנה לי לטעום מהעוף המדהים הזה. חגי
 
למעלה