מי יציל אותנו ממיפעל הפייס

tzvikab

New member
מי יציל אותנו ממיפעל הפייס

לאחרונה מיפעל הפייס מפעיל מכונות מזסל שבעבר עברינים היו מפעילים אותם וכיום המישטרה אסרה עליהם להפעיל מקומות כאלו עים מכונות מזל אך הרשתה למיפעל הפייס להפעיל אותם מכונות רציתי להגיד לכם שמיפעל הפייס הפך מיפעל של מאפייה אנשים מפסידים אלפי שקלים בתוך מספר שעות ולפעמים זה אנשים שחיים מקיצבאות של ביטוח לאומי וזה כל הכסף שיש להם מי שחושב שאין קזינו בישראל שילך ויראה מה קורה אצל זכיינים של מיפעל הפייס כמו בתחנה המרכזית החדשה אנשים בוכים ומתפללים שמישהוא יעצור את המיפלצת הזאת שעושקת אנשים מיסכנים ולוקחת את כל כספם פשוט מאפייה בשירות החוק לא הגיוני לאטיזה מימדים הגיע מיפעל הפייס כמה פיתויים הוא מציב בפני אנשים ישנם עשרות של הגרלות שנערכות כל מספר דקות ואנשים פשוט מבלים שם כל היום ומפסידים את כל כספם מישהוא צריך להתעורר ולעצור את המיפלצת הזאת שנקראת מיפעל הפייס פשוט יושבים שם אנשים רעים שאני מאחל להם את כל המחלות בעולם

SuperKeren

New member
שלום לך!

קודם כל ברצוני להזהירך, כי שימוש בשפה לא נאותה (כגון קללות, השמצות שהן בדבר הוצאת דיבה, גידוף ועוד) במערכת הפורומים והקהילות בתפוז, כמובן שנוגד את התקנון, אך במיוחד גורם לתחושת מועקה לא נחוצה, וחס וחלילה פגיעה בבריות. אחרי שזה נאמר, כתגובה על הטענות שלך עלי לציין מבחינה אישית (בתור אחת שמשתדלת שלא להיכנס ל"מערבולת" ההימורים בכלליות, ובפרט ההימורים ב"פיס") - ההחלטה באם להצטרף להגרלות מסויימות ואחרות היא על האדם עצמו ולא מוטל עליו לחץ לפעול בצורה זו או אחרת. אם התמכר להימור והסיכון- הרי שעליו לפנות לבעל מקצוע שיעזור לו להיפטר מהמחלה הנוראית (שכפי שציינת מביאה אנשים אל פת הלחם). פיתויים נמצאים סביבנו בכל עת ובכל מקום- אך אל לנו יאוש אלא להלחם בייצרים! ידוע לך כי מופעל לחץ על אינדיבידואל או קבוצה בכדי לבצע את פעולת ההימור והדבר נעשה בניגוד לרצון האדם? אם כך הדבר, וברצונך לפנות עם תלונה וחשד אמיתי לגורמים ציבוריים או פרטיים כלשהם שפוגעים בציבור בדרך כלשהי, ובידך עדויות, ראיות, עובדות, וגם אם רק חשד גדול שתרצה להפריח או להוכיח- אנא פנה אל מערכת התכנית בכתובת האי-מייל: [email protected] תודה, קרן
.

tzvikab

New member
שלום לך

רציתי להגיד לך שקשה לי להאמין על תגובה מהסוג הזה שלך לאחר כל ההסברים שלי שמי שגורם ועושק אנשים מיסכנים זה מוסד שהוא שייך למדינה שמנהליו יושבים כל יום וחושבים איך אפשר לעשוק ולגנוב מציבור עוד ועוד כסף על ידי המצאת הגלות שונות ומשונות זה חוסר אנושיות ולמרות שאמורים לדבר בנימוס בפורומים אבל אני בטוח שאם אני יגדף את נשיא אירן לא יהיה לך בעיה עים זה אולי את לא מבינה אבל יש אנשים רעבים ללחם ולא לחלב או חמאה או גבינה פשוט לחם שעולה מספר שקלים אין להם לקנות כל זה "בזכות מיפעל הפייס" אני חושב שמגיע להם כל הגידופים בעולם בשבילי הם אויבים מבית גייס חמישי שמבחינה הזאת אני רואה בהם יותר גרועים מאויבינו הכי מסוכנים בינהם הצורר נשיא אירן כל זה מאחר שקיבלתי מהם תשובה שמפילה עליי את האשמה והם שולחים אותי לגמילה היית פעם רעבה הסתובבת יום שלם בחיפוש אחר פרוסת לחם אני עברתי את הזה אז תתעוררי ותצתרפי אליי בפעילות נגד אירגון רע ומרושע כמו מיפעל הפייס המדינה ממש לא צריכה אירגונים ומוסדות כאלה המדינה דואגת לאזרח הפשוט ומיפעל הפייס זה גידול חריג שהמנהגים שלנו לא מודעים לנזק הגדול שהוא גורם ובטח הם לא התכוונו לתת יד למיפעל כזה כשהם יצטרכו לתת תשובות למישהוא מהתיקשורת ולהסביר איך הממשלה נותנת יד לאירגון כזה לאמלל אנשים אני בטוח שהם יפעלו להחזיר את האירגון למימדים הנורמליים שלו שהיו לפני 20 שנה או יותר ואל תשלחי אף אחד לגמילה עוד הפעם אני אסביר זה מוסד ממשלתי ולא מוסד של המאפייה אז פשוט מאוד השר הממונה נותן הוראה לסגור את המוסד לאלתר ומציל אלפי אנשים מרעב אמיתי וזה לא סתם סיסמא הממשלה ממש לא צריכה מוסד כזה רע שמזיק עוד הפעם תתעוררי וכמה שיותר מהר רציתי להוסיף שסוחרי סמים שגורמים לאנשים להתמכר לסמים שולחים לבית סוהר אז מה ההבדל בינהם למנהלי מיפעל הפייס

SuperKeren

New member
ההבדל גדול מאוד

סחר בסמים הוא בניגוד לחוק בעוד "מפעל הפיס" הוא באישור החוק. תראה הויכוח שאנחנו מנהלים הוא ויכוח בין שני אנשים עם דעות שונות, ולא בין מייצגים של שכבות מסויימות באוכלוסיה או נציגי ממשל שונים ומשונים. כל אחד בעל דיעה משלו וזכותו להביע אותה כל עוד הוא לא פוגע בזכויות וחובות האחר. לדעתי, ההשוואה שלך בין "מפעל הפיס" לבין מאפיה הוא מוגזם, לא צודק ואף פוגע. "מפעל הפיס" הוא גוף שקיבל אישור מהממשלה בהיותו מפעל הגרלות והימורים שמוגדרים כחוקיים בארץ. אם בכל זאת אתה רוצה לנסות ולפעול נגד "מפעל הפיס" - הרי שזוהי זכותך להפגין כמובן. למרות שלדעתי עליך להפגין אך ורק מול אותם אנשים שמבזבזים מהונם הצנוע בכדי להשיג אשליות מרות במכונות המזל הזולות. אני לא מנסה לזלזל או לבטל את הדברים שאתה אומר, אלא שנקרא כאילו דבריך באים רק ממקום של ייאוש מבלי הבנה כללית של "חוקי המשחק". "מפעל הפיס הוקם באוגוסט 1951 כמפעל הגרלות עירוני בתל אביב, ביוזמת ראש העיר דאז, ישראל רוקח, במטרה לתמוך במטרות ציבוריות, ובראשונה בעיקר לנושא הקמת בית חולים גדול בתל אביב. בתחילה הוגבלו מטרותיו של מפעל ההגרלות לתמיכה בהגדלת ושיפור שירותי האשפוז באמצעות הקמת בתי חולים ומרפאות, אולם בהמשך, עם צמיחתו למפעל הגרלות ארצי, הורחבו מטרותיו גם לסיוע ותמיכה בתחום החינוך. הדוגמה למפעל הגרלות לטובת הציבור נלקחה משווייץ. הקמת מפעל ההגרלות אושרה על ידי ממשלת ישראל. כיום תומך מפעל הפיס בהקמת מרפאות, בתי חולים, אולמות ספורט, כיתות לימוד ובתי ספר, מועדונים קהילתיים (מרכזי פיס קהילתיים), אולמות לאירועי תרבות, מוסיקה ואמנות, מרכזים להכשרה מקצועית, וכן גינות ציבוריות. בחמישים שנות קיומו השקיע מפעל הפיס למעלה מ 21 מילארד ש"ח בפרויקטים למען הקהילה, החברה והאדם בישראל."
מתוך "ויקיפדיה". למרות שאין אנו תמימי דעת ויודעים כי בכול (או ברוב) ארגון כלשהו, ימצאו בו פינות רקובות ומושחתות - הכנסות המפעל הן מהעם ולמען העם, באיזושהי צורה. ולגבי הניסיון הכושל לעורר בי אמפתיה או רחמנות - אני לא מגיעה לצורך של החיפוש אחר פת הלחם, כשיש לי ערכים איתנים וחוזק נפשי שגורם לי להתמודד מול התמכרויות שונות כמו סמים, הימורים, אלכוהול ומה לא. כשאני עובדת קשה ומפרנסת את עצמי או את מי שאני צריכה, ובדרך גם יוצא לי קצת אושר מזה
, אני לא מחפשת אישורים זולים במכוני מסאז' למיניהם (אם אתה מבין למה אני מתכוונת). אני חושבת שמי שרוצה לשנות את המצב שבו הוא נמצא (ולא, אני לא רומזת שום דבר) - הוא צריך להפסיק להתבכיין על 'כמה שמר גורלו', לקום ולסלול דרך יציאה מהתהום. גם כשאתה חושב שאין דרך יציאה, תמיד תמצא את האור

tzvikab

New member
מצטער אבל את ממש לא מבינה מה קורה פ

פה והכל בגלל שלא הימרת בחייך ולא הפסדת את כל המשכורת החודשית שלך והשארת אתילדייך רעבים ללחם ובעלך לא זרק אותך בגלל זה. אני לא צריך אמפתיה אני צריך לחם בלי זה פשוט מתים ברעב או הולכים לנבור בפחי אשפה והכל בחסות ממשלת ישראל אני חושב שאני הסברתי שמיפעל הפייס של שנות החמישים זה לא מהשקורה עכשיו זה פשוט קזינו שנמצא מתחת לאף של כל מכור וגם אים אני רוצה להיגמל אני לא יכול כי מכונות המזל של מיפעל הפייס נמצאים במקומות מרכזיים בעיר שבהם אני חייב לעבור מידי יום אני בטוח שלשנינו יש אותה דיעה את פשוט צריכה לעשות שיעורי בית וללמוד ולהשוות בין מיפעל הפייס שקיבל אישור ליפעול בשנות החמישים למיפעל הפייס של המאה 21 זה לא כרטיסשל לוטו ב30 או 40 שקל שממלאים והולגכים הביתה זה פשוט את יושבת מול מכונת הימורים עים משכורת חודשית של 5000 אלף שקל או יותר ותוך שעתיים שלוש את הולכתהביתה ללא פרוטה ללא אוכל לילדים את עצבנית בעליך אולי יזרוק אותך לכל הרוחות בצדק זה לא מיפעל הפייס. שקיבל אישור מהממשלה תאמיני לי כשמישהוא שממונה על מיפעל הפייס בממשלה יעשה שיעורי בית ויצטרך לתת תשובות על הפעילות של מיפעל הפייס וישמע מה הוא גורם לאנשים אני מבטיח לך שהכל ישתנה אני בטוח שהם לא מודעים לגודל הפעילות של מיפעל הפייס אולי אתלא יודעת עכשיו כל חצי שעה מתנהלת הגרלה עים כל מיני שמות משונים שאני לא זוכר פשוט תעשי שיעורי ביית אז תביני יותר מה קורה פה ולידיעתך התמכרות מכל סוג שהוא זאת מחלה לכל דבר שצריכה טיפול וגם המדינה נותנת טיפול למחלה הזאת וגם מיפעל הפייס מודע למה שהוא גורם כי הוא מפנה בפרסומות מעל המכונות מזל מספרי טלפון למי שאיבד שליטה ומהמר בסכומים גבוהים אז תגידי לי אים זאתלא חלמאות וחוץמיזה על מה אתמדברת שאת אומרת שהכסף הזה הולך לבניית בתי חולים זה הכל נכון אבל אני מציע לך שוב להתעורר אנשים מתגרשים אנשים נכנסים לדיכאון מסתכסכים עים כל העולם וזה אומר אלפי אנשים אז איך את יכולה להצדיק את הפעילות הזאת לבנות בית חולים דרך הרס חיים של אלפי אנשים זה בסדר? תתעוררי מהר תעשי שיעורי ביית תבדקי כמה סוגי הגרלות יש כל כמה זמן הן מתקיימות מה ההכנסות של מיפעל הפייס אחר כךתכתבי לי שוב ואני בטוח שאת לאתחזרי על המילים שלך ולא תצדיקי את הקיום של מיפעל הפייס ואולי גם תרתמי למאבק שלי ואולי לך יש יותר כח ממני לשנות דברים חוץ מיזה באמת תעזבי אותך מאמפתיה אתלא פסיכולוגית שלי ולא מחפש פסיכולוגים ברשת פשוט רוצה שלא יקחו ממני את היכולת לשלם עיל סנדביץ בעשרה שקלים אולי אתלא מאמינה אבל זה מה שקרה רציתי ליקנות לחמניה בלי כלום וביקשו ממני 2.50 שקלים ולא היה לי מספיק אז קניתי רק פיתה כדי ליסתום את הרעב והכל בזכות מיפעל הפייס היקר שלך תשלומים חזרו ביטלו לי כרטיס אשראי סלקום מאיימת בתביעות משפטיות נגדי לסיום אני לא אומר שאני צדיק אני בהחלט אשם וחסר אחריות בצורה הכי גרועה אבל כמו שאמרתי לך אני בן אדם חולה שצריך בהחלט עזרה אבל לצערי הנסיון לא צלח ואני משיך להמר וחושב כל הזמן על פיתרונות אבל בגלל שזה מיפעל בחסות המדינה אני חושב שאני אצליח בסוף במאבק גם אים זה יקח שנים אני לא אוותר לפחות אני רוצה לישמוע משר בממשלה שממונה על מיפעל הפייס את דעתו בעניין לאחר שהוא יתעדכן בגודל הפעילות של מיפעל הפייס ולכמות הנזקים שהוא גורם תודה שאת עונה ובאמת אני אשמח לישמוע את תגובתך לאחר שתעשי שיעור בית בצורה יסודית .

SuperKeren

New member
אתה שוב סוטה מהנקודה..

אמרתי בהתחלה וגם בסוף, שהכל זו בעיה של שליטה. בכך שהם מפרסמים מספרי טלפון, הם עשו את עבודתם ולא תוכל לתבוע אותם בכל מקרה. לא המדינה, ולא מפעל הפיס "אשמים". זוהי ההחלטה שלך כבן אדם תבוני ומודע למעשיו (כפי שהשיטה הדמוקרטית תופסת את האדם, כשאין עליו מגבלות מסויימות ואחרות כמובן.) האם להמר או לא, באיזו רמה ואיפה. אם אחרי שבחרת להמר- הפסדת ונכנסת לחובות... אתה יודע כבר לאן זה מוביל
. בנוגע למדיניות הרווחה או מדיניות האוצר באמת שניתן להתווכח אם נחוצה או לא ובאיזו רמה, אבל זה בהחלט לא המקום. אני מאוד מצטערת על מצבך הכלכלי אבל זו לא אני שאשמה בו
, ולכן אני לא מבינה: למה התקיפה? מבחינה אישית, אני חושבת שתוכנית כלכלית משפחתית או אישית (תלוי במצבך) שכוללת קיצוצים בהוצאות מיותרת ושמירה צמודה יכולה רק להועיל
. כל אחד רשאי לדעתו, ואני באמת חושבת שנפסיק עם הויכוח כאן כי הוא לא שייך לפורום וניתן להמשיך אותו במסרים אישיים
(כלומר- אני מצפה לתגובתך במסר אישי ולא על גבי הפורום). ותאמין לי שזו לא אני שהייתי צריכה להכין את שיעורי הבית לפני שנכנסתי לעניין

tzvikab

New member
אני לא תוקף אותךל אני מנסה לרתום או

אותך למאבק צודק אבל אולי זה באמת מיותר כי מצטער להגיד לך את לא מבינה ולא עשית שיעורי בית אני רוצה להזכיר לך שאנשים פרטיים זאת אומרת עולם תחתון מפעיל אותם מכונות פחות או יותר בסתר במחבוא כי המדינה אוסרת עליהם להפעיל בתי קזינו או דברים דומים למה שמפעיל מיפעל הפייס ורודפת אותם ומחרימה להם מכונות הימורים דומות ומכניסה לבית סוהר אנשים שמפעילים מקומות דומים אז איפא הדמוקרטיה? וזאת לא דמוקרטיה זאת אנרכיה זילזול וחוסר שליטה ופיקוח על מוסדות ומנהלים שאיבדו כל רגש אנושי והעיקר כסף זה שם המישחק ולא חשוב אים בדרך איזו אישה התגרשה מבעלה בגלל מחלת ההתמכרות שלו למה סמים אסור למכור בסופר זאת דמוקרטיה לא? ירצו יקנו לא ירצו לא יקנו מה את אומרת מעניין לשמוע את דעתך לקחת סיכון ולהפוך את שוק הסמים לחוקי? אים לרגע עובר בדעתך שזה שונה מהתמכרות להימורים אז את טועה אני מבטיח לך שאחוז המשמשים בסמים יגדל במאות אחוזים ורק בגלל חוסר אחריות של להפוך את זה לחוקי לא סמים קלים ולא קשים אסור להתיר מסחר בהם ושתדעי שאים המדינה עצמה תמכור סמים לכל מי שחפץ היא תפתור את כל הבעיות הכלכליות שלה יהיה כסף לביטחון ולסל התרופות פשוט ל תרופה בעולם לא תהיה בעינה להכניס אותה לסל כי ההכנסות מסמים זאת הדרך הכי קצרה להתעשרות במספרים של עשרה ספרות בדולרים ורציתי להגיד לך שאני מעדיף שהויכוח יתנהל פה כי אני בטוח שיש אנשים שזה מעניין אותם ויש להם דיעה בעניין ואני בטוח שהם מסכימים איתי בתנאי שהם מכירים את הנושא מקרוב ולא בהכרח מניסיון אישי ושוב אין לי דבר נגדך ואני לא תוקף אותך אני מאוד רוצה שתעשי שיעורי בית ותנסי ללמוד את העניין גם מצד מיפעל הפייס וגם מצד המכורים ותגידי לי למה? למה כדי לבנות בית חולים או מוסד חינוכי צריכה המדינה להפוך אזרחים ישרים לאומללים אל תרחמי עליי תרחמי על אלפי אנשים ב רחבי הארץ שזועקים לעזרה מישהוא אני מקווה ומיתפלל שרואה וקורא את מה שאני כותב ויש לו השפעה במקום הנכון יוכל להשפיע ולשנות את המציאות הכואבת ושוב פעם אני בהחלט אשם במצבי וכמו כן כל האלפים שמכורים הם אחראים לגורלם והם תיאורטית יכולים לשנות את מצבם אבל שוב אני זועק מכיוון שאני בטוח שבממשלה יושבים אנשים שלא מסכימים למה שקורה ובכוחם לשנות את המציאות תוך מיספר דקות שיחת טלפון אחת יכולה לשנות עולמות

SuperKeren

New member
אסור למכור סמים כי

הם מוכחים מדעית כמסכנים חיי אדם ועל המשטר הדמוקרטי להגן על האדם וזכותו לחיים. לגבי ההבדל בין זה לבין הימורים גם יש דיון גדול אבל זו שוב שאלה של בחירה וחוזק מול פיתויים.

למעלה