מי ישמור על השומרים ?

intengo

New member
מי ישמור על השומרים ?

[הכותרת מתייחסת לעובדי חברות השמירה] חברות השמירה מהוות מעיין "מתווך" בין המעסיק לבין העובד. החברה המעסיקה מעוניינת בכוח אדם זול מבלי "כאב הראש" הנלווה לכך (גיוס העובדים, תנאים סוציאליים וכו'). חברת השמירה אינה מפיקה תועלת מהעבודתו של העובד. היא מעוניינת רק בדבר אחד: לגבות דמי תיווך. במצב הלא טבעי הזה, המילואים הם "קוץ" עבור חברת השמירה: מצד אחד, העובד לא נמצא במקום העבודה ולכן אין היא לא מקבלת מהמעסיק תשלום. מצד שני, היא מחוייבת לשלם לעובד את משכורתו בזמן. במציאות הזו, חברות השמירה מוצאות פתרונות יצירתיים (ולא תמיד חוקיים) על מנת לצמצם את הפסדיהן למינימום. ברוב המקרים בהם נתקלתי (בחברות שמירה שונות), העובד לא מקבל את המשכורת בתקופת המילואים במועד. כלומר, אם העובד יוצא למילואים לחודש שלם, מתחילתו ועד סופו: בסוף אותו חודש הוא לא יקבל כל תשלום. חלק מהחברות מפנות את העובד לביטוח לאומי, משלמות רק חודש לאחר קבלת אישור המילואים, מפצלות את תשלום המילואים למס' תשלומים, ועוד ועוד. ועוד לא דיברנו על התוספות המגיעות לעובד: אם "נפלו" לך המילואים בחגים (בהם ישנה תוספת עבור כל שעת עבודה), אכלת אותה. דמי המילואים מחושבים לפי ממוצע חודשי, ולכן המילואימניק מקבל פחות מחבריו המשתמטים. ומה דעתה של קצינת הקישור, שמזדרזת לזמן אותך למילואים? אה, במקרה הזה הצבא לא לוקח שום אחריות: הוא מגלגל אותך לביטוח לאומי. ביטוח לאומי מגלגל אותך למעסיק, וחוזר חלילה. חייבים לשנות את המצב. עובדי חברות השמירה, שמנוצלים ממילא באזרחות, מנוצלים שוב במילואים.

ניר נגר

New member
האם נתקלת במקרה אמיתי? אם

כן, ספר לנו על אותו מקרה ותן לנו את פרטי העובד שזה קרה לו...אנחנו נרד לעומקה של הבעיה...ואם היא באמת קיימת. ניצול עובדים יש בכל חלקי ורבדי האוכלוסייה, כגון: אי תשלום למצרים והסתפקותם בטיפים, כשברוב המקרים העובדים לא מודעים לזכויותיהם

intengo

New member
אני מצביע על תופעה ../images/Emo31.gif

ידועים לי על מספר מקרים ספציפיים, אבל לא בכך רציתי לדון... המציאות הנוכחית- שבא הצבא קורא לך לדגל, אבל לא משלם לך-בלתי נסבלת לחלוטין. תלונות של חיילים לפני הקריאה, כי המעסיק מתחמק מתשלום דמי המילואים כחוק, נענות ב: "זה לא בתחום אחריותנו, תפנה אחרי המילואים ל X Y Z ...". הצבא, שיודע טוב מאוד לנצל את המילואימניק, מתנער ממנו לחלוטין בהקשר הכספי ומפקיר אותו לחלוטין (דפוק-וזרוק). חייבים לשנות את החוק. מעבר להעלאת גמול המילואים בצורה משמעותית, יש לתת למילואמניק 2 אופציות: א. קבלת גמול המילואים מהמעסיק לפי הדין הקיים היום. ב. קבלת צ'ק בגובה אחיד בתום ימי המילואים. דין הצבא- כדין כל מעסיק אחר. השתמשת- תשלם. חברים שלי נכנסים לדיכאון בכל פעם שהם רואים מעטפה צבאית מונחת בתיבת הדואר שלהם. חייבים להחזיר להם את החיוך לפנים.

WESTCOASTER

New member
משכורת לתקופת המילואים במועד...

אמנם עבר קצת זמן
לפני 5 שנים עבדתי כמאבטח בחברה בשם "רשף בטחון" בפבואר 99 נקראתי לשרות של שבוע (אימון חי"ר בצאלים) חברת רשף סרבה לשלם לי בעבור השבוע הנ"ל. לא עזרו לי מספר שיחות נפש עם מנהלי החברה ומספר ביקורים ונסיונות סרק למצוא פתרון מכיוון הביטוח הלאומי שכמובן טען שחברת רשף אמורה להסדיר את התשלום. החוזה שלי ברשף בטחון הסתיים בחודש מרץ 99 כמתוכנן. ביולי אותה השנה(עת פניתי לביטוח הלאומי בנושא בפעם האחרונה) החלטתי שאני יורד מהסיפור. רשף/ביטוח לאומי ניצחו. אני מאמין שהסיפור שלי לא שונה מעוד עשרות או מאות מקרים זהים.

ניר נגר

New member
חבל שירדת מהעניין...מישהו חייב לשלם

לך על מקרים כאין אלו ועל השירות שאתה עושה למדינה. חבל שהרמת ידיים...כל כך מהר. אם אתם נתקלים במקרים כאלה אבקשכם להפנות את המקרים האלה לתשומת ליבנו...אנחנו לא ניתן שדבר כזה יקרה!!!

למעלה