מי כאן בעל הערכים?

אלון גל

New member
מי כאן בעל הערכים?

האם השרוף ובים ודומיהם? או שמא אחד כמוני? איזה ערכים חשובים יותר? ערך החיים וכבוד האדם או שמא בליל שכולל בין השאר המון אבנים וזכרונות הסטוריים סלקטיביים?

google

New member
השרוף הוא מקרה אש

אבל צריך לכבד כל דעה פה. אני מקווה שגם יום אחד הוא יכבד את דעותי

שרוף

New member
ערך החיים וכבוד האדם חשוב מאוד

אבל אנו לא גרים בשוייץ אנו נמצאים במדינת ישראל מוקפים באויבים שמשתמשים בטלפונים סלולרים ישראלים וחמרי חבלה כדי להרוג בנו ולסלק אותנו מאדמתנו. וכפי שאמרתי אם נעמיד את ערך החיים לפני ערך האדמה אז נמשיך לחיות אבל בגולה. בני אדם כמוך הם בני אדם עם גוף אבל ללא נשמה. אם אותם החיילים שנהרגו במלחמות ישראל או אותם הפצועים הנכים פיזית ונפשית ממוראות המלחמה היו שומעים את דבריך הם היו אומרים שמלחמתם הייתה לשוא אם צמח פה דור שכזה. גם אני פחדתי במלחמת יום כיפור ואיתי פחדו אלפי חיילים אבל מעולם לא חשבנו לקום ולברוח מהמלחמה. אתה ושכמותך גרועים מאויבנו הרעל שלכם מחלחל מאיים ומסוכן למדינת ישראל.

אלון גל

New member
לא אני הבורח

לא אני הבורח

ממלחמה אינני בורח ממלחמה על קיומנו - אך קיומנו זה לא הכיבוש מה שקורה עכשיו הוא בדיוק ההיפך והרי זה ברור כשמש הם - הפלשתינאים נלחמים על קיומם במדינה ריבונית בגבולות סבירים הם שנמצאים תחת כיבוש וסובלים פי כמה מאיתנו זו המציאות שאנו חיים בה ואתה לא מבין אותה רק ראיית המציאות כמו שהיא תוביל לפתרונות נכונים אני ישראלי יהודי ודואג קודם כל לאינטרסים של ישראל אולי אתה צריך משקפיים כדי לראות ולהבין מה קורה סביבך?

שרוף

New member
כיבוש זו מטאפורה

מוכנים להחזיר שטחים ולתת להם מדינה אבל לא נוותר על הר הבית ולא על הבקעה ולא על זכות השיבה. הפלשתינים לא סובלים בגללנו הם סובלים כי מדינות הנפט הערביות הזניחו אותם ולא מוכנים לעזור להם. המדינה היחידה שעזרה להם בביוב בחשמל ברפואה בעבודה היא ישראל והם גומלים לנו בטירור דם ומות. גבולות סבירים אתה אומר מהי זכות השיבה הזאת? האם זה גבול סביר? אתה יהודי מן הסוג של הקאפו בגיטו אתה רע מלא שנאה ובוז לערכים שלך אתה בן אדם בלי נשמה. ראיית המציאות שלך היא אוטופית ראיית המציאות שלי נסמכת על עובדות.

אלוני.

New member
כיבוש זה מטאפורה

רק למי שלא נמצא תחת כיבוש... שרוף, הרשה לי להוסיף כמה מילים: מדינת ישראל כבשה את השטחים , הרי אתה לא הולך להתווכח עם ההיסטוריה, נכון? רשאית ההנהגה הנבחרת להחליט שהכיבוש בעצם מחזיר את נחלת אבותינו אלינו כמו גם להחליט שלבטחון המדינה וקיומה חיוני שהשטחים הללו ישארו ברשותינו. בפועל מה שקורה זה שאנחנו מדברים בשני קולות (לפחות) . מה אתה כל כך חושש מהמילה כיבוש ? מישהו נתן לנו את הר הבית מתנה? כבשנו אותו ! ומילה אישית, הנח למילים הקשות שמקומן אינן כאן, נהל דיון ענייני, אנא.

שרוף

New member
אין לי בעיה עם המילה כיבוש

יש לי בעיה עם אלה שמשתמשים במילה כיבוש כאילו ויום אחד החליטה מדינת ישראל לעשות מעשה קמה וכבשה את השטחים. לא אתוכח עם ההיסטוריה רק אציין שאם לא היו קמות עלינו מדינות ערב ב67 במטרה להשמידנו סביר להניח שלא היו שטחים כבושים. אני זוכר ב67 לאחר המלחמה את העוני והמסכנות של ערביי השטחים שנגלתה לעיננו תחת המשטר הירדני. מרגיזה אותי העובדה שיש בישראל אנשים המאמינים לתעמולה וההסתה כאילו העם הפלשתיני נאנק תחת הכיבוש הישראלי.

אלוני.

New member
אכן כך

העם הפלשתינאי שבע מרורים בכל הצדדים, אבל גם תחת ידינו. אתה חושב שמישהו מוכן לחיות לנצח מתוך מטרה שהוא פועל הבניין של מישהו אחר ? כמה שנים זה יכול להימשך? האם מישהו מאיתנו הלך לעבוד בעבודה שעבדו הוריו ? העולם הולך קדימה וגם הם רוצים. זה שהם סבלו תחת מישהו אחר לא נותן לנו את הזכות לתת להם לסבול פחות ולקוות שהם יסכימו, זכותם לרצות עצמאות וזכותינו להחליט שלא בבית ספרינו. אם אתה מבין שמליון פועלים זרים זה רע מדוע אתה חושב שמליון פלשתינאים בונים זה טוב? וכן, כבשנו את הכל כי הייתה מלחמה. ואם תרצה לדייק הרי שאנחנו פתחנו במלחמת ששת הימים, לא נעים אבל לא תמיד האוייב התחיל . את קדש המגאלומניה שלנו טיפחה ואת ששת הימים הרחבנו מעבר למטרותיה.... וכל מה שכתבתי מעלה לא מהווה תמיכה בהחזרת הר הבית לידי הפלשתינאים, אבל אני לא אוהב להרגיש אידיוט שמישהו יסדר לי את ההיסטוריה איך שנוח לו. זכותנו על הארץ נרכשה בדם מליוני יהודים בשואה ואלפים רבים במלחמות ישראל. לא צריך להתבייש בזה.

למעלה